Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 22, 2009

Messi yakin Barca berhak juara

BARCELONA: Barcelona berhak membolot trofi Liga Juara-Juara Eropah kerana corak permainannnya yang bergaya, kata penyerang Lionel Messi, semalam.

"Saya tahu ramai yang bukannya peminat Barca tetapi meraka suka kelab ini kerana kami ada gaya. Kami berhak menang selepas kami berusaha sepanjang tahun," katanya pada sidang akhbar di Nou Camp mengulas pertembungan Barcelona dengan Manchester United pada final di Rom, minggu depan.

Menang gaya jer la lu nanti. Memang kena gelak kat Dugong Darat jer la nanti. Hahaha. Cam Melayu gak lu. Biar papa asal bergaya.

Team Barca menang gaya bola sepak, team Brazil menang permainan cantik, team Malaysia menang gaya rambut.


Messi berkata, apa yang penting cara untuk mengalahkan United ialah semua pemain perlu beraksi mengikut rentak selama ini dengan memastikan penguasaan bola sepenuhnya.

Penguasaan bola sepenuhnya? Lu bukan lawan team Sepanyol ma. Lu lawan orang tua Ferguson nih. Jenis kepala otak licik.

Lu kawal jer la bola tu sampai kiamat. Man U target pukul curi jer.


Justeru, katanya, gandingannya dengan Samuel Eto'o dan Thierry Henry pasti akan melakukan yang terbaik dan meneroka peluang untuk menjaringkan gol. - Reuters

Eto'o penyerang yang dasyat untuk line defand tinggi. Kalau line defend rendah macam Man U, lu akan jadi macam orang bodoh jer la. Untuk line defend Man U, kena letak striker yang power rebut bola tinggi.

Eto'o - Hendry - Messi adalah jenis power bola atas tanah. Tak praktikal ma untuk guna lawan dengan 9 pertahanan ma.

1 comment:

Anonymous said...

haha....
MU menang punya lah!!!