Skip to main content

Messi yakin Barca berhak juara

BARCELONA: Barcelona berhak membolot trofi Liga Juara-Juara Eropah kerana corak permainannnya yang bergaya, kata penyerang Lionel Messi, semalam.

"Saya tahu ramai yang bukannya peminat Barca tetapi meraka suka kelab ini kerana kami ada gaya. Kami berhak menang selepas kami berusaha sepanjang tahun," katanya pada sidang akhbar di Nou Camp mengulas pertembungan Barcelona dengan Manchester United pada final di Rom, minggu depan.

Menang gaya jer la lu nanti. Memang kena gelak kat Dugong Darat jer la nanti. Hahaha. Cam Melayu gak lu. Biar papa asal bergaya.

Team Barca menang gaya bola sepak, team Brazil menang permainan cantik, team Malaysia menang gaya rambut.


Messi berkata, apa yang penting cara untuk mengalahkan United ialah semua pemain perlu beraksi mengikut rentak selama ini dengan memastikan penguasaan bola sepenuhnya.

Penguasaan bola sepenuhnya? Lu bukan lawan team Sepanyol ma. Lu lawan orang tua Ferguson nih. Jenis kepala otak licik.

Lu kawal jer la bola tu sampai kiamat. Man U target pukul curi jer.


Justeru, katanya, gandingannya dengan Samuel Eto'o dan Thierry Henry pasti akan melakukan yang terbaik dan meneroka peluang untuk menjaringkan gol. - Reuters

Eto'o penyerang yang dasyat untuk line defand tinggi. Kalau line defend rendah macam Man U, lu akan jadi macam orang bodoh jer la. Untuk line defend Man U, kena letak striker yang power rebut bola tinggi.

Eto'o - Hendry - Messi adalah jenis power bola atas tanah. Tak praktikal ma untuk guna lawan dengan 9 pertahanan ma.

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.