Skip to main content

Man U amal corak menyerang?

Perlawanan akhir Liga Juara-Juara ini dianggap klasik dengan kedua-dua pasukan terbabit mengutamakan corak permainan menyerang.
Kah kah kah. Lawan sesama EPL buleh la ma. Ni lawan team Sepanyol ni beb. Kompom 1-9-1 diguna punya.

1 Keeper
9 pertahanan
1 penyerang

Tak caya? Kalau salah, jangan panggil gua Tok Bomoh la. Muahahaha. Gua akan pastikan Berg segan masuk blog gua seminggu. Uma pulak akan menyesal seumur hidup bangun tengah malam semata-mata menyaksikan Man U menang dengan cara pukul curi.

Lalalalala......

Comments

  1. haha.. apa usaha lu nak pastikan kejadian nie benar2 belaku bro.. ces siap ugut akan pastikan wa segan nak masuk blog lu.. haha...

    x pe.. dah banyak kali dah lu salah bab2 bola nie.. kalau politik bley la lu goreng tapi bab bola... ini x boleh dipusing2 bro... sapa menang tetap menang...

    wakaka... tipikal pemikiran manusia yang tewas... haha... best2...

    ReplyDelete
  2. lu ingat, bebudak Man UTD tu macam lu ke? main sikit, lepak luar padang, main sikit, lepak luar padang..

    messi tu nanti, asyik lah terbentes kaki sensiri nanti...

    wakaka...

    ReplyDelete
  3. ciss.. abg botak dah tahu identiti gua. wakakakaka

    ReplyDelete
  4. wa leh menerima ada jua startegi
    selagi mana leh menang...haha

    klu setakat main menarik
    ala PAS ceramah ramai yg turun
    tp PRK kalah..
    bg wa...syok sendiri leh laaa..haha

    yg penting menang...haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.