Skip to main content

Kempen korban kerusi untuk ISA.


Mari jawab soalan.

1. Untuk apa sebenarnya petition ni? adakah dikeluarkan oleh majlis bertindak mana-mana parti? adakah dikeluarkan oleh mana2 ulama atau majlis syura?


a) Petisyen ini sebenarnya mendesak Pakatan Rakyat(PR) meleburkan sekurang-kurang 2 kerusi untuk mengugut kerajaan Barisan Nasional melepaskan tahanan ISA.


b) Ini adalah gerakan civil (civil movement) atau gerakan rakyat peduli akan nasib tahanan ISA.Sesiapa yang sedar boleh menyertai kami.Ia terbuka tanpa mengenal batasan kaum dan agama.Maka,kami bukan dari mana-mana badan pertubuhan NGO atau parti politik.


c) Oleh kerana kami ini civil movement,kami tidak terikat dengan mana-mana ulama atau yang dikatakan 'majlis syura'.Kami mengalu-alukan ulama,'majlis syura', paderi,sami buddha dan

lain-lain menyertai kami.


2. Mestikah sebuah petisyen atau usul untuk menyokong keadilan itu datang dari badan-badan yg berjenama atau hanya lahir dari autoriti-autoriti tertentu?

Oh tidak semestinya.Ini adalah gerakan rakyat yang sedar.Walaupun kami bermula sedikit,atas
nama kesedaran,rakyat mula mengorak langkah bersama kami.Setakat hari ini sudah 100 orang
menandatangani petisyen kami.Mari bersama kami.Title rakyat itu sendiri adalah jenama yang
menggerunkan.'People Power' lah yang meruntuhkan kerajaan beraja Peranchis, memerdekakan
Amerika Syarikat dari British dan membuatkan Queen of England tunduk dan patuh dengan
perlembagaan rakyat Great Britain.



MARI TANDATANGANI PETISYEN KAMI


IUS


Gambar Hiasan
Evelyn dibenarkan menyerahkan memorandum dan petition desakan oleh pihak polis di hadapan Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut.

Comments

  1. hi3.. very funny bro. sbnrnya den tgh call bro xenan tu.

    "Bro, get out from your house now. Gi sembunyi kat kebun. SB on the way.. Ha? AT? Ahh.. Takpe. Biar dia rasa. Lain kali, kita buat petisyen utk bebaskan dia plak."

    hihi..

    nyle

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.