Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 23, 2009

Kematian Ismail Yaacob satu kehilangan besar kepada kerajaan negeri dan parti - Nik AzizKUALA KRAI 22 Mei — Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan kematian Anggota Dewan Undangan Negeri Manik Urai, Ismail Yaacob, sebagai kehilangan besar kepada kerajaan negeri dan parti PAS.

Beliau yang juga Mursyidul Am PAS berkata Ismail, 60, yang meninggal di Hospital Raja Perempuan Zainab II di sini kira-kira 5.55 pagi tadi kerana sakit jantung, sebagai antara wakil rakyat PAS yang paling lama berkhidmat di Kelantan.

Perdana Menteri Rakyat, Najib Razak mengimamkan sembahyang jenazah Ismail di Masjid Manik Urai Lama di sini dengan disertai oleh kira-kira 2,000 yang lain, sebelum dikebumikan selepas sembahyang Jumaat.

Speaker Dewan Undangan Negeri Kelantan, Mohd Nassuruddin Daud berkata Ismail menunjukkan prestasi yang sangat baik sebagai seorang wakil rakyat.

Balu Allahyarham Siti Zaharah Ibrahim, 58, berkata suaminya dimasukkan ke hospital untuk menerima rawatan sejak 26 April lalu.

Ismail mewakili kerusi Manik Urai selama lima penggal sejak memenanginya pada pilihan raya umum 1985. — BERNAMA

2 comments:

Berg said...

Al-Fatihah buat Allahyarham... moga rohnya termasuk para pejuang yang Allah Redhai semua mereka...

maymot said...

Ishhh dia neh...

sebaik den tak terkezut ke excited an sakit jantung nengok imam sembahyang jenazah tu...

haihhh!!!