Skip to main content

Ikhlasnya UMNO sokong PAS.

Comments

  1. Ulama lebih mudah dutunggang oleh Umno. Ulama kan tiada sangka buruk pada orang lain. Kalau musuh nampak nak bertaubat bolehlah bincang dan muzakarah...

    ReplyDelete
  2. Betul kata matkalau, buat apa susah-susah ikut ulama'. ikut je najib, senang dapat projek.. Ulama' memang tak reti mentadbir, jumud, IQ rendah.. yang hebat mestilah orang bukan ulama'..

    ReplyDelete
  3. masalahnya... ulama yang disokong ialah ulama yang nak gabung dengan UMNO.....

    dulu zikir ulama-ulama PAS

    "allah..Allah.. Allah..."

    tapi sekarang...

    "masyuk..masyuk... masyuk.. masyuk.."

    percayaker.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Faktapada akhir zaman Allah akan tarik balik ulama2 yang ada ni satu persatu hinggalah tiada lagi orang yang memimpin agama dan menasihati amal makruf nahi mungkar.dimasa itulah manusia akan jadi porak peranda.maksiat teramat banyak,moral lingkup,masyarakat xtau nak rujuk kat sape perkara yang mencakupi kehidupan.

    Confirm,
    aku rasa orang macam Aduka Teruna ni lah yang akan menyelamatkan keadaan masa tu.dia akan dijadikan rujukan manusia ketika tu.sebab otak dia bergeliga dan segenap segi boleh menyelesaikan masaalah manusia dengan cara yang amat sistematik sekali.dimasa tu,agama tidak lagi menjadi way of life pada umat islam.Aduka Teruna boleh menyelesai dan menyelamatkan manusia dengan teori dan kecerdikan otaknya.

    Revolusijadi dengan revolusi yang menjadi tanda2 penyelamat akhir zaman ini,adalah diseru manusia yang xsuka ulama supaya menubuhkan Kelab Anti Ulama SeMalaysia.Aduka akan menciptakan 1 hari yang dianggap hari kelepasan AM dalam setahun.hari kelepasan am itu,disarankan umat islam yang anti ulama mengadakan perhimpunan dibandar2 seperti diutara ditetapkan di IPOH.di Timur,Kuantan.di barat,KL.di selatan,Johor baru.orang ramai dinasihatkan memakai baju yang ditempah daripada butik Aduka_keramat collection yang memaparkan ayat2 tentang keburukan ulama dan kelemahan ulama dari zaman nabi hinggalah kini.banner2 hendaklah wajib memaparkan perkataan 'Hidup Aduka Teruna'.pencinta2 aduka bolehlah memaparkan perkataan lain mengikut kreativiti tetapi perkataan hidup aduka mestilah terpapar di baju tu.

    ConclusionOleh sebab itu,Marilah bersama2 membanteraskan ulama.jumpa ulama,kita ludah muka dia.bila ditanya,kenapa diludah?.masa tu
    masing2 kena berteriak, HIDUP ADUKA TERUNA!!! hancur ulama.


    Jinnatiwannas

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.