Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 16, 2009

Husam guna teknik delegasi.

Oleh : AdukaTaruna

Kemelut Perak: Husam jumpa Ku Li
Abdul Rahim Sabri | May 16, 09 5:55pm
Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa mengambil inisiatif untuk mengadakan pertemuan dengan bekas menteri kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah dan parti komponen BN untuk menasihatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

husam musa 02Husam berkata, pertemuan itu atas kapasiti peribadi, bukan atas parti.
Alhamdulillah. Tabik lu bro. Tak dapat secara parti pun takpa lah. Delegasi sensorang pun takpa. Nak buat lagu mana. Janji rakyat dulu. Kucar-kacir dah gua tgk rakyat Perak.

Then wa harap, dari perjumpaan peribadi, lu dapat bentuk delegasi sendiri, yang dianggotai oleh pimpinan BN prihatin. Jumpa Najib. Yang ni power sket momentum tekanan dia tuh. Insyaallah.


"Dalam (mesyuarat) lajnah politik, kita sudah bersetuju, kita boleh konteks semua orang secara peribadi bukan atas dasar kapasiti parti.

"Tapi kalau dia nak datang atas kapasiti parti, kena dapat mandat parti dia lah," katanya dalam satu sidang media di ibu negara, petang ini.
Kalau semua pihak pimpinan PAS bijak beroganisasi macam lu kan senang. Kalau gua sebagai sekian, apa yang boleh gua buat, dan apa yang gua jangan sesekali buat. Kalau tak, jadi blogger jer la macam gua.

Apa2 yang lu nak buat bro, yang agak2 boleh mendatangkan kerumitan, bagitahu awal2. Jangan sorok dari intelek pengundi. Jangan kata gua jer, kompom ramai lagi yang maki.

Tengok kes muqabalah gelap dulu. Huru-hara beb. Tgk kes Ahmad Said jumpa Ostad Harun. Main terjah diluar intelek pengundi. Nasib baik Ostad Harun ada kepala otak. Cepat buat kenyataan. Beli kambing katanya.


"Kita mesti bersama untuk menubuhkan satu barisan untuk mendesak pembubaran DUN Perak," katanya.
Betul3. Gua harap lu leh bentuk dari komponen BN sendiri. Lantik jer Ku Li ke sesiapa dari BN jadi kepala. Supaya tak nampak sangat lu punya aura. Susah kalau banyak yang dengki nih.

Dalam kepala otak lu tu harus mutlak kepada rakyat Perak. Kalau gua dilihat jadi kepala kang, lain plak jadinya. Last2 rakyat Perak rugi. So baiklah gua dok belakang sket. Aaaa... lebih kurang camtu la.


Selain bekas presiden parti Semangat 46 itu, tambah Husam, beliau juga akan bertemu dengan Timbalan MCA, Dr Chua Soi Lek, dan pemimpin Gerakan yang turut mendesak agar DUN Perak dibubarkan.

Husam telah menemui Tengku Razaleigh petang tadi, dan akan menemui Dr Chua esok atau pada hari Isnin
Bro.. gua ingat ramai BN bukan Melayu terutama MCA yang sokong pilihanraya negeri beb. So, dari Dr Chua, maybe lu leh ajak sekor dua pimpinan MCA lain. Terutama yang pemuda. UMNO ni takut sket dengan MCA. Dapat 3-4 pimpinan MCA yang turut desak PRN, kompom terpaksa PRN.

6 comments:

Anonymous said...

ini perjumpaan serampang 2 mata BEB...hehehe

Xenan said...

Ade pon yg bergerak..tp dah agak lbt gak.

Sbb Dr M dah kasi kuar statement yg kata kalau bubar dun UMNO kalah.Kompom najib terkuncing n terus wat statement dr Indon.

So leh kata..banyak org UMNO start kata kalau bubar dun akan kalah(terikut mahathir).By hook or by crock ...sorry la bubar dun tu.

Anonymous said...

Kompom tak bubar la beb... kalau bubar gua potong lu punya kulup... eh silap... lu punya jari...

lelaki_ini said...

Mungkin Husam baca emel wa kot, hehe. Tahniah AT!

Anonymous said...

If u don't have the guts to do it, just Shut The F*CK UP!! Don't simply criticize when u only sit infront of the screen and pretend to rule the world!!

Anonymous said...

aku rasa,husam dah nak buat kepala sendiri dah tu.pemimpin lain bergerak secara jemaah,last2 dia sorang2 je nampak bergerak jumpa pemimpin BN sorang2.bermesyuaratlah beb.jangan buat kepala sorang.kita kan parti berjemaah.baru nampak power cara berorganisasi.ni sorang2 bergerak,apa kehal ni.dah terlebih kuah nampaknya.sori Aduka,aku rasa something je ngan berita ni.

-veera