Skip to main content

Husam guna teknik delegasi.

Oleh : AdukaTaruna

Kemelut Perak: Husam jumpa Ku Li
Abdul Rahim Sabri | May 16, 09 5:55pm
Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa mengambil inisiatif untuk mengadakan pertemuan dengan bekas menteri kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah dan parti komponen BN untuk menasihatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

husam musa 02Husam berkata, pertemuan itu atas kapasiti peribadi, bukan atas parti.
Alhamdulillah. Tabik lu bro. Tak dapat secara parti pun takpa lah. Delegasi sensorang pun takpa. Nak buat lagu mana. Janji rakyat dulu. Kucar-kacir dah gua tgk rakyat Perak.

Then wa harap, dari perjumpaan peribadi, lu dapat bentuk delegasi sendiri, yang dianggotai oleh pimpinan BN prihatin. Jumpa Najib. Yang ni power sket momentum tekanan dia tuh. Insyaallah.


"Dalam (mesyuarat) lajnah politik, kita sudah bersetuju, kita boleh konteks semua orang secara peribadi bukan atas dasar kapasiti parti.

"Tapi kalau dia nak datang atas kapasiti parti, kena dapat mandat parti dia lah," katanya dalam satu sidang media di ibu negara, petang ini.
Kalau semua pihak pimpinan PAS bijak beroganisasi macam lu kan senang. Kalau gua sebagai sekian, apa yang boleh gua buat, dan apa yang gua jangan sesekali buat. Kalau tak, jadi blogger jer la macam gua.

Apa2 yang lu nak buat bro, yang agak2 boleh mendatangkan kerumitan, bagitahu awal2. Jangan sorok dari intelek pengundi. Jangan kata gua jer, kompom ramai lagi yang maki.

Tengok kes muqabalah gelap dulu. Huru-hara beb. Tgk kes Ahmad Said jumpa Ostad Harun. Main terjah diluar intelek pengundi. Nasib baik Ostad Harun ada kepala otak. Cepat buat kenyataan. Beli kambing katanya.


"Kita mesti bersama untuk menubuhkan satu barisan untuk mendesak pembubaran DUN Perak," katanya.
Betul3. Gua harap lu leh bentuk dari komponen BN sendiri. Lantik jer Ku Li ke sesiapa dari BN jadi kepala. Supaya tak nampak sangat lu punya aura. Susah kalau banyak yang dengki nih.

Dalam kepala otak lu tu harus mutlak kepada rakyat Perak. Kalau gua dilihat jadi kepala kang, lain plak jadinya. Last2 rakyat Perak rugi. So baiklah gua dok belakang sket. Aaaa... lebih kurang camtu la.


Selain bekas presiden parti Semangat 46 itu, tambah Husam, beliau juga akan bertemu dengan Timbalan MCA, Dr Chua Soi Lek, dan pemimpin Gerakan yang turut mendesak agar DUN Perak dibubarkan.

Husam telah menemui Tengku Razaleigh petang tadi, dan akan menemui Dr Chua esok atau pada hari Isnin
Bro.. gua ingat ramai BN bukan Melayu terutama MCA yang sokong pilihanraya negeri beb. So, dari Dr Chua, maybe lu leh ajak sekor dua pimpinan MCA lain. Terutama yang pemuda. UMNO ni takut sket dengan MCA. Dapat 3-4 pimpinan MCA yang turut desak PRN, kompom terpaksa PRN.

Comments

  1. ini perjumpaan serampang 2 mata BEB...hehehe

    ReplyDelete
  2. Ade pon yg bergerak..tp dah agak lbt gak.

    Sbb Dr M dah kasi kuar statement yg kata kalau bubar dun UMNO kalah.Kompom najib terkuncing n terus wat statement dr Indon.

    So leh kata..banyak org UMNO start kata kalau bubar dun akan kalah(terikut mahathir).By hook or by crock ...sorry la bubar dun tu.

    ReplyDelete
  3. Kompom tak bubar la beb... kalau bubar gua potong lu punya kulup... eh silap... lu punya jari...

    ReplyDelete
  4. Mungkin Husam baca emel wa kot, hehe. Tahniah AT!

    ReplyDelete
  5. If u don't have the guts to do it, just Shut The F*CK UP!! Don't simply criticize when u only sit infront of the screen and pretend to rule the world!!

    ReplyDelete
  6. aku rasa,husam dah nak buat kepala sendiri dah tu.pemimpin lain bergerak secara jemaah,last2 dia sorang2 je nampak bergerak jumpa pemimpin BN sorang2.bermesyuaratlah beb.jangan buat kepala sorang.kita kan parti berjemaah.baru nampak power cara berorganisasi.ni sorang2 bergerak,apa kehal ni.dah terlebih kuah nampaknya.sori Aduka,aku rasa something je ngan berita ni.

    -veera

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.