Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 8, 2009

Gua respek pemikir DAP.

13 lagi tahanan ISA bebas


PUTRAJAYA, 8 Mei - Sebanyak 13 lagi tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) termasuk tiga pemimpin pertubuhan haram Hindraf diumum dibebaskan hari ini.

Mereka termasuklah warga Malaysia, Indonesia dan Filipina, demikian menurut Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein di sini hari ini.

- Utusan

Gua memang respek pemikir strategi DAP dalam kes ini. Nak harap Pak Lebai Melayu PAS, memang kuno sket la. Ceramah berapi2 jatuh hukum buleh la.

DAP ni dah macam Hamas pun ada. Macam2 beb diorang buat memperjuangkan ahli diorang yang di ISA. Kayuh basikal dari Penang la (Alo encik, Yang kayuh basikal dari penang ialah PSM.) , sambut besdey anak tahanan kat parlimen la, bawa buah tangan nak serah kat Paklah la, macam2.

Kerat bulu hidung lelaki_ini la PAS di bawah Lebai jumud Hadi nak kreatif macam ni. Tu pasal PAS melonjak hanya selepas penghijrahan beramai2 profesional pasca 1998. Sejak ditubuhkan, PAS hanya parti jumud tahap kampung beb.

Tak sesat, tapi marketing out, tatktikal out. Tu pasal wa tak respek Lebai Hadi dalam tajuk ni. Level dia gua letak bawah tumit gua jer. Hadi ni, kalau debat dengan Lim Guan Eng, mahu malu gua sebagai muslim beb. Kompom terkial-kial punya.

Mari kita lihat PAS untuk isu ini.

Gua rasa, PAS patut semak, masihkah ada lagi muslim yang ditahan ISA. Jika ada, kaji sikit beberapa perkara. Kemudian, sekiranya sesuai, tanya balik semangat jihad anda.

1. Sekiranya masih ada 1 muslim yang ditahan lama, di mana sensaranya anak isteri beliau bertahun-tahun, PAS perlu ada 1 penjihad yang menawarkan diri meletak jawatan ADUN atau AP.

2. Sekiranya masih 2 seorang muslim yang ditahan lama, di mana sensaranya anak isteri beliau bertahun-tahun, PAS perlu ada 2 penjihad yang menawarkan diri meletak jawatan ADUN atau AP.

Senario sekarang perlu diambil oleh pejuang yang berani dan bijak. BN (Najib) sekarang begitu takut dengan pemilihan. Pemilihan fasa sekarang membinasakan imejnya. Bayang2 peralihan kuasa Paklah kepadanya menghantui bayang2 peralihan kuasa Muhyiddin pula. Semuanya akibat pungutan suara rakyat.

Kalau PAS ni gua boleh susun macam pasukan bola la, Hadi ni gua letak dalam skuad remaja jer la. Otaknya lembab sangat. Itu pun sebagai penjaga bebudak jer.


10 comments:

Hasbullah Pit said...

Alo encik

Yang kayuh basikal dari penang ialah PSM.

Sebenarnya, teknik "Engage" PAS tak berapa tepat. Itu sahaja.

Tidak kena batang hidung, sesuatu isu lebih gemar dibawa ke ceramah berbanding tindakan yang dilakukan secara fizikal.

Pemuda Batu said...

apa punye bodo lah hang ni....nak tembak org...tp salah maklumat....

Edyes said...

saya tak berapa setuju cara Aduka hentam pas secara sembrono tu...

tapi saya setuju dengan idea MP Pakatan menawarkan diri untuk letak jawatan sekiranya masih ada rakyat Malaysia yang ditahan di ISA terutamanya yang dah bertahun-tahun.

Itu satu jihad dan pengorbanan. kita bagi BN pilihanraya sebulan sekali, mesti kesanya akan terhasil dalam PRU13.

dan sekiranya PRU13 nanti dimenangi oleh PR, minta terus bubarkan ISA dan jangan sekali-kali menggunakan ISA terhadap rakyat Malaysia mahupun orang2 BN....

Anonymous said...

kepala hotak hang tak leh pakai baca isu semasa..semalam hisham jumpa soltan mizan..aku agak ini mosti titah mizan pd hisham.

Anonymous said...

Untuk kita kata orang ni macam tu, orang tu macam ni. Eloklah kita tengok diri kita dahulu, apa yang boleh kita buat.
Kalau setakat beri cadangan2 itu ini, tetapi suruh orang lain buat. Saya rasa ramai yang mampu!!! Kalau kita tak boleh bertindak, jangan kecewa kalau orang lain tak membuat sebarang tindakan.

Hasbullah Pit said...

Aduka

Aku ada siapkan "Supporting Document"

shikatomen said...

hahahaha....aku terasa aduka terperasan dirinya hebat. Sangat hebat dalam beri idea...poorahhh!!!

kalau boleh bagi idea sumua orang boleh buat laaa...hahahaha...dia rasa diri dia terlampau best. Aku rasa adukalah golongan kononnya profesional tapi sebenarnya gampang anti ulamak.

apala hang nie...bagi cadangan terlampau ikut emosi. hang cubalah buat satu organisasi macam NGO, aku nak tengok hang tadbir organisasi hang sendiri...berjaya ka tidak. tak payah amik 10 orang, lima orang pun dah cukup. takat tulih dalam blog jer, adik aku darjah pun boleh...

sekian...

Shikatomen-makiokun
N12

uma said...

bg wa hadi bagus dan sesuai
pd masa zaman perang dulu2 kala.

tp
la ni zaman dah berubah,
perlukan pglima perang yg lebih
sesuai dgn realiti dan
situasi perang masa kini.

Xenan said...

Setuju ngn bro sebol

Engagement pas sgt menyedihkan.Kalau di PAS pusat tuh ok la.Tapi di negeri2 n cawangan2 cam tak best jek.Banyak isu setempat boleh di angkat.

Kene blajo camner DAP bentuk NGO yg pro die jd pendesak.

perunding said...

yang berkayuh dan berjuang menentang ISA ialah GMI (gerakan Mansuh ISA)dipelopori JIM yg diketuai Adun Pas Saari Sungib.
salah sorang yang paling gigih ialah PnLaila(Merah Hitam)
http://lailagmi.blogspot.com/

sila lah ke sana