Skip to main content

Good job PAS Penang.

PAS Pulau Pinang akur keputusan pusat tidak cabar PKR di Penanti


PETALING JAYA: PAS Pulau Pinang akhirnya akur dengan keputusan pucuk pimpinan parti yang menegaskan tidak akan benarkan mana-mana ahlinya menentang calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Penanti.

Cayalah bro. Kalau semua lantang, berani, level tinggi, tak mudah ditipu macam ni, memang pening sket bangsat2 politik nak wat hal. Rakyat pun terbina intelek mereka.

Agak2 diperbodohkan jer, terus tegakkan hujah. Bagitau jelas, tepat dan berfakta. Tak puas hati dengan siapa? PKR. Siapa PKR? Anwar dan Fairuz. Kenapa? Sekian dan sekian. Kan ke jelas dan berintegrity tu.

Setelah berhujah-berbahas peringkat sekian, dan diluluskan peringkat sekian, akur pulak keputusan peringkat sekian. Tak cun tu? Baru cantik lu punya organisasi.

Jangan macam lelaki berani-berani pondan. Macam Nik Abduh. Tak puas hati dengan siapa? Err.. err.... pembantu abah aku. Yer la siapa? err.. errr... siapa makan cili lah. Kepala serban dia. Sohai punya ulama.

Pasal apa tak puas hati? Pasal UG. Kenapa dengan UG? Pasal hasut abah aku. Kenapa tak cakap time UG tu, kenapa cakap time pemilihan plak? Err.. errr...

Apa buktinya? Sumber yang aku percayalah. Yer la, siapa? Errr errrr.....

Lu tgk sendiri ke, dengar dari sumber? errr... errrr.....

Errr... errrr... salam kemuntinglah. Babai. Jangan lupa tau. Aku pewaris nabi.


Comments

  1. assalamualaikum.......saya rase aduka teruna n benci sgt2 ngn golongn ulama' dlm pas....hadi ko balun,ank nik aziz pon ko balun......sbnrnye kte perlu mnjwai pas 2,bru phm perasaan dorg...cz dorg pgg amanat sblm ni...ulama mgulamakan pro,pro mb pro kan ulama'....ko igt org2 pas ikut nafsu je ke...dorg ikut tuntutan dunia n akhirat...tau x...

    ReplyDelete
  2. Haha. 2 thumbs up bro.

    Harap2 ostad PAS17 & ostad Cili baca nih. Jgn jadikan serban penutup ketakprofessional lu.

    PAS ialah parti politik yg perlukan undi nasional utk memerintah.

    Jgn sombong dlm nak mengaku salah. Imej, reputasi & survival jamaah jauh lebih penting dr individu.

    ReplyDelete
  3. Salam Aduka,

    Setelah beberapa bulan saya mengamati, melayari dan membaca blog saudara, saya dapati kandungan serta isi yang disampaikan sangat rendah kualitinya. Ini menunjukkan saudara tidak mempunyai pengetahuan yang tinggi, tiada idea yang jelas, penyampaian saudara sangat bodoh. Saya rasa saudara perlu banyak membaca, buat penyelidikan, perhati dan fikir apa yang berlaku di sekeliling, dan minta doa supaya diberi kecerdikan yang tinggi dari Allah swt. Segala tulisan kita nanti akan disoal di hari kemudian.

    salam dari Jepun,
    wslm..

    ReplyDelete
  4. harap sangat kalau tak puas hati ngn para ulama, jgn kO sesuka kutuk dOrg..!!

    nk kritik,kritik baek2..kalau camni gaya kO menulis,jgn harap orang nk dengar n pakai idea yg nk kO smpaikn..

    ReplyDelete
  5. jangan dilayan blog dungu ni sahabatku..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.