Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 9, 2009

Good job PAS Penang.

PAS Pulau Pinang akur keputusan pusat tidak cabar PKR di Penanti


PETALING JAYA: PAS Pulau Pinang akhirnya akur dengan keputusan pucuk pimpinan parti yang menegaskan tidak akan benarkan mana-mana ahlinya menentang calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Penanti.

Cayalah bro. Kalau semua lantang, berani, level tinggi, tak mudah ditipu macam ni, memang pening sket bangsat2 politik nak wat hal. Rakyat pun terbina intelek mereka.

Agak2 diperbodohkan jer, terus tegakkan hujah. Bagitau jelas, tepat dan berfakta. Tak puas hati dengan siapa? PKR. Siapa PKR? Anwar dan Fairuz. Kenapa? Sekian dan sekian. Kan ke jelas dan berintegrity tu.

Setelah berhujah-berbahas peringkat sekian, dan diluluskan peringkat sekian, akur pulak keputusan peringkat sekian. Tak cun tu? Baru cantik lu punya organisasi.

Jangan macam lelaki berani-berani pondan. Macam Nik Abduh. Tak puas hati dengan siapa? Err.. err.... pembantu abah aku. Yer la siapa? err.. errr... siapa makan cili lah. Kepala serban dia. Sohai punya ulama.

Pasal apa tak puas hati? Pasal UG. Kenapa dengan UG? Pasal hasut abah aku. Kenapa tak cakap time UG tu, kenapa cakap time pemilihan plak? Err.. errr...

Apa buktinya? Sumber yang aku percayalah. Yer la, siapa? Errr errrr.....

Lu tgk sendiri ke, dengar dari sumber? errr... errrr.....

Errr... errrr... salam kemuntinglah. Babai. Jangan lupa tau. Aku pewaris nabi.


5 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum.......saya rase aduka teruna n benci sgt2 ngn golongn ulama' dlm pas....hadi ko balun,ank nik aziz pon ko balun......sbnrnye kte perlu mnjwai pas 2,bru phm perasaan dorg...cz dorg pgg amanat sblm ni...ulama mgulamakan pro,pro mb pro kan ulama'....ko igt org2 pas ikut nafsu je ke...dorg ikut tuntutan dunia n akhirat...tau x...

lelaki_ini said...

Haha. 2 thumbs up bro.

Harap2 ostad PAS17 & ostad Cili baca nih. Jgn jadikan serban penutup ketakprofessional lu.

PAS ialah parti politik yg perlukan undi nasional utk memerintah.

Jgn sombong dlm nak mengaku salah. Imej, reputasi & survival jamaah jauh lebih penting dr individu.

Anonymous said...

Salam Aduka,

Setelah beberapa bulan saya mengamati, melayari dan membaca blog saudara, saya dapati kandungan serta isi yang disampaikan sangat rendah kualitinya. Ini menunjukkan saudara tidak mempunyai pengetahuan yang tinggi, tiada idea yang jelas, penyampaian saudara sangat bodoh. Saya rasa saudara perlu banyak membaca, buat penyelidikan, perhati dan fikir apa yang berlaku di sekeliling, dan minta doa supaya diberi kecerdikan yang tinggi dari Allah swt. Segala tulisan kita nanti akan disoal di hari kemudian.

salam dari Jepun,
wslm..

dr.. said...

harap sangat kalau tak puas hati ngn para ulama, jgn kO sesuka kutuk dOrg..!!

nk kritik,kritik baek2..kalau camni gaya kO menulis,jgn harap orang nk dengar n pakai idea yg nk kO smpaikn..

Anonymous said...

jangan dilayan blog dungu ni sahabatku..