Skip to main content

Desak PAS / PKR sediakan 2 penjihad kerusi.




Oleh : AdukaTaruna

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih.

Jangan malu belajar dari sesiapa. Terbaru, kita telah mendapat satu pelajaran berguna dari DAP. Mereka telah berjaya membebaskan bukan sahaja ahli mereka dari ISA, tetapi 13 orang semuanya. Tahniah.

Keadaan sekarang kritikal. Peluang hanya sekali. Lewat bermakna rugi. Ini sahaja peluang kita membantu seorang isteri yang sensara 6 tahun, digantung tidak bertali. Anak yang dari lahir tidak mengenali ayah sendiri. Tomahan dan maruah keluarga yang diinjak-injak. Kita tidak rasa penderitaan seorang ibu dan anak kecil. Cukup-cukuplah penderitaan mereka.

Kita tidak boleh mengharapkan Barisan Rakyat serius mengambil segala kesempatan kelemahan BN untuk membantu kita. Mereka terlalu sibuk dengan politik.


Apa yang boleh kita buat?

Kita bersatu dalam satu kumpulan pendesak. Turunkan sokongan di thread ini dan sign petition yang dikemukakan.

1. http://www.petitiononline.com/mujahid/petition.html

Kita akan keluar dari alam maya bersama-sama menyerahkan memorandum dan petition itu kepada 2 pejabat. Satu pejabat PAS dan satu lagi pejabat PKR.

Kita mendesak, kedua-dua parti menyediakan satu kerusi ‘ugutan’ untuk satu tahanan ISA yang belum dibebaskan. Jika 2, maka 2 kerusi ‘ugutan’ untuk 2 tahanan ISA.


Siapa tahanan yang dimaksudkan?


http://lailagmi.blogspot.com/

Gambar 2 dari kanan adalah bapa kepada anak dan suami kepada isteri yang tidak mendapat perbicaraan. Tidak dituduh salah di mahkamah. Ditahan hanya berdasarkan persepsi pemerintah. Sudah mencecah 6 tahun. Dapatkah anda membayangkan penderitaan mereka?

Jadi, PAS atau PKR perlu menyediakan 2 penjihad kerusi untuk kita sebagai rakyat. Kita desak mereka kerana mereka berjuang untuk kita, BUKAN kita berjuang untuk mereka. Najib sekarang sangat takut kepada fenomena rakyat menolaknya. Bayang-bayang peralihan kuasa Paklah kepada Najib menghantui kemungkinan ada desakan peralihan kuasa Muhyiddin kepada dia pula.


2 penjihad kerusi.

1. 2 penjihad kerusi hendaklah terletak di negeri selain Kelantan. Kerana kerusi Kelantan tidak mempunyai momentum yang kuat terhadap penolakan Najib. Kelantan sudah lama menolak BN.

2. 2 penjihad kerusi hendaklah bersedia menerima risiko tidak boleh bertanding PRU13 kerana larangan 5 tahun.


Penutup.

Wa akan menjawab soalan dari thread ini secara terkumpul. Kita tidak boleh lewat sehingga peluang ini berlalu. Tamatkanlah penderitaan mereka. Mereka adalah kelompok kita. Kelompok rakyat yang menjadi mangsa permainan politik orang politik.

Sekali lagi ditegaskan. Kita perlu tahu dan gigit. Ahli politik menjadi ahli politik kerana kita (rakyat). Mereka perlu berjuang kerana kita. Bukan kita yang berjuang kerana mereka.

Turunkan sokongan anda!

1. Di thread ini
Kita akan serahkan desakan ini secara bersama nanti. Tarikh akan dibincang dalam thread ini.

a. DetikDaily
b. Tranungkite
c. Webkl
d. Cari

2. Petition.
http://www.petitiononline.com/mujahid/petition.html


3. Blog khas misi ini.
http://bebaskanmereka.blogspot.com/

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.