Skip to main content

Delegasi Berg di Perak berjaya.

Oleh : AdukaTaruna

Nampaknya Berg memenangi Anugerah pembaca popular blog gua. Usaha Berg membeli undi bloggers Perak berjaya. Semalam dilaporkan Berg berjumpa dengan orang kuat Bolgger Perak, Wak Al-Banjari. Dan Xenan.

Untuk itu gua umumkan hadiah yang dimenang Berg.



Set pertanian yang mudah dan efisyen. Berg klik banner tu untuk tuntut hadiah berkenaan di sana.

Comments

  1. tu la berg,
    men tipu lagi..
    dari dapat Hummer..kan dah dapat pokok je,
    haha

    ReplyDelete
  2. Saya ingin merakamkan ucapan terima kasih saya kepada ibu bapa, adik beradik, saudara-mara, guru2, sahabat andai.. rakan2 media PR dan semua yang telah menyokong saya selama ini...

    Sesungguhnya anugerah yang diberikan ini telah memberikan impak yang sangat besar buat saya... dan saya cukup terharu kepada seluruh pengundi2 yang telah berhabis masa dan tenaga mengundi saya...

    Akhirnya sekali lagi saya ingin merakamkan ucapan terima kasih pada semua... terima kasih...

    ReplyDelete
  3. mcm ucapan pemuda umno lah berg

    ReplyDelete
  4. wakaka... haha... wa putera UMNO berdaftar bro... kuikui

    ReplyDelete
  5. tahniah wat berg,
    x kan xada apa2 utk wa kot..
    wa lobi baik punye utk lu...haha

    ReplyDelete
  6. haha... lu nak apa?... wa skang penganggur ma... saving wa pun dah habis wa bayar jin2 yang undi wa... baru je wa belanja depa makan td... hauhua... rajin betul depa nie click ntah bape kali... setiap kali abanghensem pintas mesti depa msg wa.. haha.. gilo!

    ReplyDelete
  7. haha..berg.sorry bro.lenkali jumpa..tapi baik appoinment dulu.Senang sikit wa nak lari biler lu dtg claim hadiah.wakakaka

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.