Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 16, 2009

Bangsat punya ulama.

Menurut beliau, apa yang dinyatakan sebelum ini adalah secara umum tentang wujud keadaan seumpama itu berdasarkan gambaran yang diberikan oleh rakan-rakan menjelang pemilihan dalam parti.

‘‘Saya cuma dimaklumkan oleh rakan-rakan bahawa perkara ini timbul, sebab itu saya nasihatkan kepada ulama jangan buat. Kalau betul ada, hentikanlah. Yang penting sekarang jangan buat benda ini. Ini bukan budaya Pas.

Tak ke bangsat namanya tu. Petik dari sumber khabar angin. Serupa bangsat dengan ulama Nik Abduh. Apa la kejadahnya ulama ni? IQ tahap berapa ntah. Duduk majlis penjaga dasar jer la, bodoh. Jangan sibuk menyalak nak wajibkan ulama jadi penglima perang.

Kebanyakan ulama ni jenis bangang ilmu perang ke apa? Cerita sirah perang Nabi kemain hafal. Tapi bengap melantun2. Ish.. Ntah berapa lah saiz otak ulama Melayu ni?

Gua ada kawan sebijik macam ni. Cerita pung pang, dentum dentam. Orang citer motor, dia pun ada gak cerita lagi hebat. Orang cerita kete, dia pun ada gak lagi hebat. Bila minta tunjuk, haram takda.

Kebetulannya aliran agama gak member ni dulu. Cerita bab agama, tu dia.... nyaris2 dakwa dia pewaris nabi jer la perumpamaannya. Usen pernah jumpa member gua ni.

35 comments:

Anonymous said...

aku dah agak mesti die dgr kabar angin je..bile disuruh bwkkan bukti,bole plak dia kalis,"kalu x wat xpe la,klu wat rentikan la cepat2 "..
same gak mcm kes nik abduh,bile didesak sebutkn name pembntu sesat ayah dia,die plak kalis "sape mkn cili ,dia trase pedasnye",,
hermm..hampeh btul diorang..

kan ke bgus gune sniper dr gune pump gun?..

gune sniper konfom tepat kena btg tubuh penerima,tp kalu gune pump gun dah tentu rmai yg kena,even org yg tak brsalah pun..

pls la,ulama2 or yg ngaku ulama dlm pas..jgn wat sesuatu asal bole jer..tak semengah btul!!

-zargus-

Anonymous said...

buang tabiat kot !

jiwamelayu said...

ish, lupa ayat ALLAH kot?

Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al- Hujurat 49:6)

Anonymous said...

susoh den nak jawab benda nie...mua ha ha...

fanatik

Anonymous said...

sapa² pernah sekolah aliran agama lu orang tau la nak beza ulama mee celup ngan ulama mee goreng mamak....

-abanghensem

Anonymous said...

bagus keji keji keji lagi ulamak... tak boleh ke kita berbaik sangka bila ulamak tegur.. bodoh lah bangsat lah.. tak sedar ulamak tu pewaris nabi.. kalau nak cakap bangsat punya daud iraqi aku tak kisah..tulis lah tapi nak masuk satu bakul title ulamak buat headline gitu aku harap ko tobat lah.. dari dulu aku tgk kau nih ngarut sejak dari debat pasal PPSMI.. bangsat nya blogger

Anonymous said...

abis tu kau quote dari artikel mana daud iraqi cakap camtu atau pengomen-pengomen di atas.. tu kira ikut seperti mana saranan surah al-Hujurat tu ker???

Kau tanya sendiri ke Us Daud Iraqi pasal benda nih.. ke kau baca artikel jer? Kau dah dapat sumber siapa rakan2 dia tu?

Bangsat punya blogger

Anti mcm bagus jer

Anonymous said...

Saya tak mahu peribadi..

But people are watching.. and you must be responsible for your article..

Aduka Taruna mungkin lulusan kejuruteraan universiti tempatan yang menyalahkan sistem pendidikan kerajaan, mengikut pengalaman aku berdebat dengan dia. Menggunakan perkataan "hamba" macam bagus dalam Terengganukite online..

Hujah berpusing-pusing dan mem'bangang'2kan orang termasuk diri sendiri bila dah tak dapat nak jawab hujah..last2 kesimpulannya kata dia semua kita (termasuk diri dia) ni bangang.

Walaupun aku anti Anwar, dan kerjasama PAS dengan Anwar, dan aku termasuk golongan tak berparti.. aku tetap sokong institusi ulamak..

Tak sangka ya saudara Aduka Taruna sudah boleh keluarkan novel..

Nasihat saya kalau bagus sangat reveal yourself.. buat macam Faisal Rohban, Faisal Tehrani,Rocky Bru, Raja Petra dan sebagainya..dia orang tak kesah pun kena kutuk..

Awak tu kutuk orang pandai tapi berselindung di balik internet..

Pemerhati said...

AT, patutnya hang jangan la sebut gantinama ulama macam tu... ulama ni bukan Us Daud sorang tu ajer.. lain kali hang direct jer sebut nama dia..

Us Daud ni mmg macam ada dendam jer dengan Husam tu.. Dulu pernah jgk dia buat tuduhan secara public pada Husam tentang kelulusan tanah di Kelantan...

Bila di siasat, Husam masa tu belum jadi exco pun lagi... dan Us Daud masa tu exco... dan tuduhan yg dilemparkan itu hanya tuduhan semata-mata..

Us Daud ni langsung takdak minta maaf atas perkara tersebut secara public.

Sekarang nak kenen Husam lagi...

Tak abis abis sakit hati dia pada Husam....

Anonymous said...

Oghe tuo nyakik... gilo glemer kok..?? Kawase dio Demit nu, poghok peghando abih.. PRU13 sok jange amik dio jadi calon lagi la weh... oghe mace ni hoq dio soghe jo islamic...

Anonymous said...

slm...kpd penghantar komen n at sendiri jgn dok kutuk n membangsatkan orang...tanya dulu tuan empunya badan stakat tulih n then mskan dlm blog semua org bulih tulis...periksa betul takut nanti percuma je neraka menanti..tapi xpe kalau AT n peminat kebal x kisah...sebab neraka memang luas...selamat berhijrah ke sana bila mati...

Anonymous said...

aku tak masuk campur. tp aku follow AT ni lama. pemerhatian aku mungkin betul, mungkin tak betul.

tp, cuma kamu semua lihat, apa yang AT buat sebenarnya membuatkan kamu semua menyalahkan tertuduh dengan tepat.

- Nik Abduh tabur rata pembantu.
- Daud tembak rata pemilihan PAS.
- AT tembak tabur ulama.

Dan AT membuatkan kamu lempar-melempar najis sesama kamu tanpa kamu semua sedari.

aku iktiraf AT genius tp malas nak cakap. tu pasal tak letak nama ni.

Anonymous said...

pirah..

kalau aku tak nampak link bangsat punya ulama aku tak mai ler...

takde sape palit najis kat sesiapa kecuali menegur AT bahawa membangsatkan golongan ulama walaupun ada berniat demikian atau tidak. Tak salahkan guna "bangsat punya blogger" ..sebab aku pun tak taruk nama AT (sekadar meniru tajuk kat atas tu)

genius?
wei helloo.. baik kau bukak Youtube dengar ceramah Ahmad Deedat ker.. lagi bagus lagi genius..ke dengar Hamza Yusuf ke.. ke dengar Zakir Naik (lagi genius)

Jgn hina institusi ulamak, atau buka ruang untuk hina institusi tersebut!

Kalau nak cakap tegur atau menerangkan ada ulamak cari makan pun.. buat lah dengan sebaik-baik tatacara, dan bahasa yang sopan bukan guna perkataan kesat seperti "bangsat" paham..

Anonymous said...

ibarat begaduh laki bini cerita kt org.....
hanya menunjukkan kelemahan dan akan di exploitasi oleh musuh...
rugi.... rugi...... disaat kita sedang memanjat ke puncak..
semua ini menghalang untuk cepat sampai kepada puncak kemenangan......

Anonymous said...

aku nak buat klarifikasi lah senang... taknak habis masa

Untuk pengetahuan korang AT ni sinis dengan kepimpinan ulama' ataupun ulama'

Aku tak kisah sangat lah kalau dia tak berselindung di balik nama samaran beliau seperti Raja Petra atau Farish Noor, yang tulis macam bagus jer..

Salah satu elemen PAS walaupun tidak tertulis ialah kepimpinan ulama'. Kalau rasa tak serasi dan tak sesuai pi buat parti baru yang berlandaskan pemikiran korang, baru tahu tinggi rendah langit.

Sebagai fakta aku cakap lah

(1) Mamat ni kaki kutuk gila kepimpinan Haji Hadi (tak tahu lah dia orang Husam ke, simpatisan Husam ke apa).

(2) Setakat kutuk kepimpinan takpe lagi. Kutuk sifat fizikal (kata Haji Hadi tak fit dan boroi). Kutuk peribadi rumahtangga Hj Hadi yang berpoligami

(3) Membakulkan dan mensiniskan golongan ulama' yang meimpin dalam tulisan-tulisan beliau, seperti juga di atas.

(4) Nak tunjuk konfius lagi dia nih dia telah menjatuhkan tuduhan "liwat" untuk Anwar. So sapa2 belajar agama pepaham ler apa hukum tuduh orang berzina kan.tanpa saksi yang cukup...

Dalam artikel rampasan kuasa di Perak di akhir artikel nya.
"Bodoh punya peliwat" ditujukan untuk Anwar..

Se anti-anti kita kat Anwar, tak sepatutnya kita tergamak nak tuduh zina, lebih2 lagi simpatisan perjuangan Islam.

So aku rasa aku takkan ubah pemikiran AT dengan komen aku.. tapi aku rasa kalau ramailah dari kita tak berhati-hati mensiniskan ulama' tunggulah bila Allah menarik satu persatu ulama' dari muka bumi ini dengan lebih cepat lagi.. masa tu korang ada masalah agama korang bukaklah Wikipedia ke ape...kahkahkah


Kat negara aku ni kurang ulama', rindu pada ulama' sebab negara kapir betul.. so korang paham sentimen aku..

Anonymous said...

setiap musim dan zaman memang kita tidak lari dari manusia yang mengkeji ulama.katanya "aku tegur kerana Allah" padahal teguran tidak berlandaskan quran sunah.

siapa yang ingin mempertahankan ulama, pertahankanlah, siapa yang ingin mengkeji dan mentohmah tanpa akhlak, lakukanlah. internet kan dunia tanpa sempadan.

sinner said...

bro, kalo aku pemimpin satu kampung, bile aku dengar satu berita kelakuan buruk walaopon xsah kebenarannya, aku sound awal2 budak2 aku.. aku sound bukan aku tuduh, aku sound utk dua benda..kalo benda dah buat,rentikan.kalo belom buat,jgn dekat.. and itulah yg 'ulama bangsat' ko cakap tu sampaikan..dia mengingatkan..wajib utk dia sebagai seorg pimpinan ulama utk tegur di satu majlis perasmian mesyuarat agung..kenapa korg gelabah? penah buat ker? ape, budak2 pas dah xleh kena tegur? kalo ulama yg tegur terus terasa tuju professional. kaco sarang tebuan, terus kena bangsat? wtf??? fyi, pas dulu idup aman damai, idup dgn perbezaan pendapat utk berpuluh2 tahun. tp still dlm professionalism manner.. but skang bile ramai duk berubut2 nk jawatan, people tend to nampk sume musuh.. wtf satu lagi.

gua igt korg yg kononnye professional ni bijak la membaca cerita..cett, sama jer.. bodoh sombong org ckp.. aih..

itu psl la aku ckp, dulu masa duk struggle gile sape duk main lumpur, bile da merasa merc,beemers, masing2 nk jawatan..bodoh..

uma said...

haha,
wa rasa ketua dewan ulamak tu ingat
dia tu taraf macai bawahan kot.haha

nak je wa maki,
kang wa kata bengong kang
ada lak kata mhina ulamak.
ni bukan masalah tittle ulamak tu,
ni masalah kepimpinan
yg kluar statement bengong.
yg kasi peluru suruh suruh tembak
klu lu org punye bj kalis peluru power
wa x kisah sgt.
ni baju kalis peluru pun xada
teknik mgelak peluru pon hampeh

dpt lak ketua hampeh,
cepat je lah lu org mampus
kene tembak...haha

lelaki_ini said...

Wa dah ckp bro. Pimpinan PAS kena lulus syllabus ilmu 'politik media'. Kena cepat create benda ni. X professional, serkap jarang & x ikut saluran parti tu bab lain.

Media perdana putarbelit statement 1 hal. Yg jd masalah besar bila kita bg bola tanggung. Bg peluang diputarbelit & dimanipulasikan.

Lagi la skrg ada blog. Senang2 je media amik statement dr blog pemimpin, lagakan dgn statement dr blog pemimpin lain.

Ceduk sana ceduk sini, sesama pemimpin b'gaduh, ahli keliru, penyokong & atas pagar apatah lg, last imej parti t'jejas.

Anonymous said...

bangsat punya adukataruna..bangsat!..ko mmg bangsat..bangsat..bangsat

Anonymous said...

ak xtau nk kta pa kt spa2 yg dok kutuk ulama.

"ya Allah, kau bantulah para ulama-Mu dalam mghadapi ini smua dn mreka yg mmbela pra ulama. dn brilah hidayah kpd mreka yg blum mndpat hdayah."

kalo xdak ulama dn pjuang islam yg nk tgakkan islam, spa la nk ajar islam kt kita? kalo x jd islam, nrakalah tmptnya.... na'uzubillah..

Xenan said...

Sampai sekarang wa tatau ape motif mat iraqi ni wat statement baseless n tak menguntungkan ni.Pd wa ..die la yg membangsatkan PAS n ahli2 n penyokong.

Tgk yer consequence statement die pd org awam yer bukan pd org PAS.Jgn perasan..kat mys ni lagi ramai org bukan ahli pas tau.Diorg ni tak kenal konsep wala'

1.Imej party - Rasuah wujud dlm PAS malah lebih cikai dr UMNO.At least UMNO berasuahkan projek2 puluh ribu.Pas berasuahkan t shirt?wakaka..hina siut!

2.Imej ahli - Ahli Pas cikai gila!T-shirt pon jalan.Lagi hina dr ahli UMNO.

So maner lagi huduh?Mat iraqi membangsatkan PAS atau AT membangsatkan Mat iraqi?


Bagi wa ni bukan berkaitan title Ulamak diorg.Tapi sifat2 buruk melayu yg mmg dah ada dr kecil.

huuh..letih org lemah akal!

Anonymous said...

Pada kebiasaannya, Ulama Bersahabat dgn Ulama dan ahli yang dipercayai. Ulama juga kenal siapa fasik yang munkgin membawa berita Palsu..
Namun, Dlm Kes Ustaz Mat Iraq, Ustaz Nik Abduh..
Apa yang Dihangatkan mereka berdua mungkin tepat pada masa dan suasananya!!
Kerana Apa?
Cuba kembali Kepada Persoalan Apa Tugas Ulama? Apa tugas Alim?
Bukankah untuk menyelamatkan Manusia dari kesesatan? Bukankah untuk membawa kepada cahaya kebenaran ALLAH..

Walaupun apa yang dilaungkan mereka mungkin merugikan dlm usaha mencapai kemenangan politik!! Dlm Usaha mencapai kejayaan Dunia.. Tetapi mereka berpegang kepada paksi asal tugas Ulama, jgn membiarkan orang awam terbawa2 dgn budaya yang akan merosakkan Hari akhirat mereka.. Mereka membangkitkan kita agar jgn leka mencari kemenangan tetapi lupa akan sahsiah ISLAM!!
Ingatlah..
Kerana Apa kamu mengatakan Bangsat!! Kerana takut usaha menjatuhkan UMNO terbantut??
Sesungguhnya Pejuangan suci Menegakkan ISLAM takkan terhenti begitu sahaja..
Sedarlah.. jgn bangsat membangsat lagi??

Kerana Ulama yang memimpin kita ini hanya mengajak kita kembali kepada ALLAH..
Mencari kemenangan mutlak di akhirat!! Bukan setakat di parlimen MALAYSIA Sahaja..
USah hanya menghentam.. tapi di mana dalil aqli dan Naqlinya!!

Sesungguhnya Ulama Diiktiraf Rasullullah dgn katanya "Ulama Pewaris Nabi".. dan sekiranya kamu membangsatkan Ulama, membodohkan ulama hanya dengan alasan politik..
Di mana Kamu berada? adakah membelakangkan pesanan Rasulullah..
Adakah yang kamu bangsatkan itu Ulama Suk??

Fikir2 kan lah sahabat sebelum kata2 kesat menjadi kata2 sesat!!!

***SEARCHFORHEAVEN**

Xenan said...

Jadi maksudnya..kalau seseorg tu Ulamak, dia boleh mengadu masalah jemaah pada musuh tanpa segan silu?

Dia juga boleh kuar statement sesuka hati tanpa merujuk jemaah atas title die sbg Ulamak?

N kiter pulak wajib menyokong perbuatan die?

Kenapa wa marah?Sbb member cina wa kutuk pas cikai gila.Rasuah t-shirt pon ada ka.Ni level zaman sblm merdeka jek rasuah camnih.

Haihh

sinner said...

bro, bile dia mengadu masalah tu kat musuh? dia tegur benda tu masa perasmian satu majlis dewan ulama'..org quote dia kat situ..n then media kecoh minta dia ulas.. sebagai org ade ilmu, rasuah satu sen pon kira rasuah.. ini bukan soal cikai xcikai..ini soal mencegah sblum benda ni berlaku/parah..

uma said...

masuk zon perang,
ketua, jgn wat tindakan bengong
kasi musuh peluru tembak team lu org.

Xenan said...

"rasuah satu sen pon kira rasuah.. ini bukan soal cikai xcikai"

dude..leh paham tak masalah perception yg die create.Wa bukan citer pasal rasuah satu sen ke idak.Cikai tu penyeri jek la

"media kecoh minta dia ulas"

so ape yg die ulas?

Anonymous said...

Marah bersandarkan Kepada IMAN ada gunanya..
Marah kerana perception masyarakat tentang PAS berpecah.. perlu muhasabah..

PAS menyeru kepada pembentukan masyarakat ISLAM secara syumul.
Ulamanya menyeru kepada kesyumulan hidup ISLAM.. bukan hanya setakat kemenangan Pihinraya..
kerana itu kita kena menghormati ijtihad mereka..
Kalaupun tiada bersetuju.. bukan dgn membangsatkan mereka!!

Ingatlah.. ini zaman FITNAH..
kalau mahu selamat di dunia dan akhirat.. muhasabah laa perlakuan sendiri..

***SEARCHFORHEAVEN***

Xenan said...

Wa tak setuju AT membangsatkan Ulamak
Wa lagi tak setuju Mat Iraqi membangsatkan Pas.

Kedua2nya mungkin bermatlamatkan kebaikan.Namun matlamat yg baik tak pernah menghalalkan cara yg salah.Juga tak menghalalkan apa2 perlakuan atas apa2 title individu.

petunjuk bijaksana said...

apa pengertian ulama?

siapa yg layak digelar ulama?

setakat yg aku perati kat malaysia ni TGNA sorang je yg aku i'tiraf sebagai al-'ulama warasah al-anbiya'.

yg lain aku belum nmpk lg ketrampilan mereka, minta maaf.

just a quotation,
"umara yang ulama penting bg menegakkan daulah islam"

Anonymous said...

tinggi sangatkah ilmu kita untuk mengbangsatkan orang lain...hebat sangatkah kite...fikir-fikirkan lah atas apa yang ko tulis tu..

Save Perak said...

kat blog pun guna "gua,,,gua".. dari situ pun dah nmpk AT mmg bangsat.

aku ni pun penyokong amno... takde la sampai nak kata bangsat kat ulamak. AT ko dah melampau.

kalau ulama pun ko kata bangsat.. kat mana ko rujuk agama ha? ko rujuk kat najib ke??? ke.. ko pun jenis mcm tak beragama.

tanpa rasa bersalah.. aku ckp... Bangsat punya Aduka Taruna!!

Anonymous said...

Faktapada akhir zaman Allah akan tarik balik ulama2 yang ada ni satu persatu.hinggalah tiada lagi orang yang memimpin agama dan menasihati amal makruf nahi mungkar.dimasa itulah manusia akan jadi porak peranda.maksiat teramat banyak,moral lingkup,masyarakat xtau nak rujuk kat sape perkara yang mencakupi kehidupan.

Confirm,
aku rasa orang macam Aduka Teruna ni lah yang akan menyelamatkan keadaan masa tu.dia akan dijadikan rujukan manusia ketika tu.sebab otak dia bergeliga dan segenap segi boleh menyelesaikan masaalah manusia dengan cara yang amat sistematik sekali.dimasa tu,agama tidak lagi menjadi way of life pada umat islam.Aduka Teruna boleh menyelesai dan menyelamatkan manusia dengan teori dan kecerdikan otaknya.

jadi dengan revolusi yang menjadi tanda2 penyelamat akhir zaman ini,saya menyeru manusia yang xsuka ulama supaya menubuhkan Kelab Anti Ulama SeMalaysia.Aduka akan menciptakan 1 hari yang dianggap hari kelepasan AM dalam setahun.hari kelepasan am itu,disarankan umat islam yang anti ulama mengadakan perhimpunan dibandar2 seperti diutara ditetapkan di IPOH.di Timur,Kuantan.di barat,KL.di selatan,Johor baru.orang ramai dinasihatkan memakai baju yang ditempah daripada butik Aduka_keramat collection yang memaparkan ayat2 tentang keburukan ulama dan kelemahan ulama dari zaman nabi hinggalah kini.banner2 hendaklah wajib memaparkan perkataan 'Hidup Aduka Teruna'.pencinta2 aduka bolehlah memaparkan perkataan lain mengikut kreativiti tetapi perkataan hidup aduka mestilah terpapar di baju tu.

ConclusionOleh sebab itu,Marilah bersama2 membanteraskan ulama.jumpa ulama,kita ludah muka dia.bila ditanya,kenapa diludah?.masa tu

masing2 kena berteriak, HIDUP ADUKA TERUNA!!! hancur ulama.


Jinnatiwannas

abu said...

Masa TG Nik Aziz dimanipulasi media dengan statement Tuhan mencarut, semua pakat2 tak tembak Nik Aziz, sebab apa yang TGNA katakan tuh benar, walaupun dimanipulasi pihak musuh, tapi sebab Nik Abduh + Md Daud Iraq punya statement, dimanipulasi media pakat ramai2 tembak depa pasai apa? Sedangkan apa yang disarankan tuh ada kebenarannya. Kenapa tak kata kawan2 cina nanti kutuk ceramah TGNA pasal tuhan carut?? Jangan double standard la ....

abu said...

Husam sendiri pernah bagi bola tanggung kat media untuk smash PAS pasal negara Islam(masa debat Khairy), apesal masa tuh korang tak smash Husam?