Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 20, 2009

Bahana ulama bangang.

Mengenai rasuah dalam Pas, beliau berkata:

“Kita tengok apa berlaku dalam Pas pada pemilihan bulan depan tetapi yang pastinya pergolakan bukan dalam UMNO saja tetapi juga parti lain.”

Member gua si Zaki cakap, gua terpengaruh dengan media musuh. Gua bukan bodoh macam ahli PAS beb. Tipikal IQ macam ni dah berkurun gua tahu ma. Masalahnya 60% persepsi Melayu dibentuk oleh media musuh.

Gua bukan berbulu pasal dipengaruhi mdia musuh, tapi gua berbulu media musuh membentuk persepsi 60% Melayu; hasil kerja-kerja bangang ulama. Bila 60% Melayu salah persepsi, siapa nak betulkan? Si bangsat ulama tu kah? Atau si lembab Presiden?

Kemudian dia suruh gua baca Buletine Online. Macamlah gua tak baca beb. Ahli PAS baca dengan bebas macam gua baca lain. Lu baca jumud ala2 wala.

Si ulama bodoh Daud tu cakap dia hanya mengingatkan. Dey... dia kalau nak kencing ahli PAS, boleh ma. Tapi nak kecing gua payah sket walau tak mustahil. Masa dia dipanggil Dewan Harian apa katanya?

Dia kata tak gentar beb. Tak gentar kerana mendedahkan salah laku. Bila kena belasah dalam dunia inteklek terbuka, dia cakap hanya mengingatkan? Mana kenyataan lu yang tiada gentar tu? Mana kenyataan ala2 bernai kerana benar lu tu?

Gua bukan level ahli PAS ma... lu nak doktrin gua semudah A B C. Lu datang dengan title dan gelaran ulama, belum tentu lu dapat tarik lubang hidung gua. Itu spesis bodoh genetik Melayu.

Lu datang dengan title dan gelaran Tan Sri, belum tentu lu dapat memperbodohkan fahaman gua. Lu datang dengan nama Tantawi belum tentu gua setuju membuta pada lu.

Gua tak sebodoh ahli PAS ma..

9 comments:

Berg said...

ces... selaku ahli PAS berdaftar... wa sungguh terasa hina dengan kenyataan anda.. baik anda tarik balik penggunaan general ke atas ahli PAS..

Lu x rasa wa cerdik ka bro??.. huhu... cam siot je lu suke pukul rata ma...lain la lu tulis gua x sebodoh ahli PAS yang bodoh... dapat gak wa terima skit...

panas wa nie...

huahua

lelaki_ini said...

Wa hampir setuju dgn AT. Majoriti ahli PAS begitu, even yg b'pelajaran tinggi & m'punyai asas kukuh dlm harakah sejak di kampus.

Kita lazim dgn kebiasaan, jika tiada p'cetus kpd penerokaan intelligent, payah nak lakukan islah & tajdid, samada dlm keluarga, komuniti mahupun parti.

Pd wa, generally ada 3 item p'bentuk minda & pemikiran:

1. Latarbelakang pendidikan
2. Pemerhatian & kajian
3. Pengalaman

Mind-setter je ada 3, sbb tu dlm satu2 kumpulan/parti ada byk jenis pemikiran, tu blom tahap intelligent lg, haha.

jaar said...

ayat lu mmg bangsat

Anonymous said...

ALLAHAHUMMA AHLIK ADUKA ....AMIN...ALLAHUMMA AHLIK ADUKA WAMAN MAAHU....

Anonymous said...

ALLAHAHUMMA AHLIK ADUKA ....AMIN...ALLAHUMMA AHLIK ADUKA WAMAN MAAHU....

lanchaw lu la aduka!!!! said...

ape ke bangsat sangat ahli2 pas kat negeri 9 tu..
takkan tak penah jumpa budak aduka ni, kasi taji sikit, biar berakal...
celaka!!!

Anonymous said...

DEN NAK KORAT KOTEL ADUKA TERUNO NI KALO JUMPO..NAK BOWI MAKAN ANJING WA.

sinner said...

aku nk stop bace article lu ni aduka, tp terbuka blog lu..aduhh, ape dadah ko letak.. tp mostly gua rasa lu yg terlebih bodoh.. xdinafikan ahli Pas yg wala' buta je..tp perlu diingat,ramai yg cerdik pandai. lu punya level tahap mana je pon.. dr tulisan da tau..

ok la, layan je laa..

Anonymous said...

"Gua tak sebodoh ahli PAS ma.."

tapi lu still gen melayu hahaha.sebodoh gen melayu, sama je la wal usul balik asal