Skip to main content

Bahana ulama bangang.

Mengenai rasuah dalam Pas, beliau berkata:

“Kita tengok apa berlaku dalam Pas pada pemilihan bulan depan tetapi yang pastinya pergolakan bukan dalam UMNO saja tetapi juga parti lain.”

Member gua si Zaki cakap, gua terpengaruh dengan media musuh. Gua bukan bodoh macam ahli PAS beb. Tipikal IQ macam ni dah berkurun gua tahu ma. Masalahnya 60% persepsi Melayu dibentuk oleh media musuh.

Gua bukan berbulu pasal dipengaruhi mdia musuh, tapi gua berbulu media musuh membentuk persepsi 60% Melayu; hasil kerja-kerja bangang ulama. Bila 60% Melayu salah persepsi, siapa nak betulkan? Si bangsat ulama tu kah? Atau si lembab Presiden?

Kemudian dia suruh gua baca Buletine Online. Macamlah gua tak baca beb. Ahli PAS baca dengan bebas macam gua baca lain. Lu baca jumud ala2 wala.

Si ulama bodoh Daud tu cakap dia hanya mengingatkan. Dey... dia kalau nak kencing ahli PAS, boleh ma. Tapi nak kecing gua payah sket walau tak mustahil. Masa dia dipanggil Dewan Harian apa katanya?

Dia kata tak gentar beb. Tak gentar kerana mendedahkan salah laku. Bila kena belasah dalam dunia inteklek terbuka, dia cakap hanya mengingatkan? Mana kenyataan lu yang tiada gentar tu? Mana kenyataan ala2 bernai kerana benar lu tu?

Gua bukan level ahli PAS ma... lu nak doktrin gua semudah A B C. Lu datang dengan title dan gelaran ulama, belum tentu lu dapat tarik lubang hidung gua. Itu spesis bodoh genetik Melayu.

Lu datang dengan title dan gelaran Tan Sri, belum tentu lu dapat memperbodohkan fahaman gua. Lu datang dengan nama Tantawi belum tentu gua setuju membuta pada lu.

Gua tak sebodoh ahli PAS ma..

Comments

  1. ces... selaku ahli PAS berdaftar... wa sungguh terasa hina dengan kenyataan anda.. baik anda tarik balik penggunaan general ke atas ahli PAS..

    Lu x rasa wa cerdik ka bro??.. huhu... cam siot je lu suke pukul rata ma...lain la lu tulis gua x sebodoh ahli PAS yang bodoh... dapat gak wa terima skit...

    panas wa nie...

    huahua

    ReplyDelete
  2. Wa hampir setuju dgn AT. Majoriti ahli PAS begitu, even yg b'pelajaran tinggi & m'punyai asas kukuh dlm harakah sejak di kampus.

    Kita lazim dgn kebiasaan, jika tiada p'cetus kpd penerokaan intelligent, payah nak lakukan islah & tajdid, samada dlm keluarga, komuniti mahupun parti.

    Pd wa, generally ada 3 item p'bentuk minda & pemikiran:

    1. Latarbelakang pendidikan
    2. Pemerhatian & kajian
    3. Pengalaman

    Mind-setter je ada 3, sbb tu dlm satu2 kumpulan/parti ada byk jenis pemikiran, tu blom tahap intelligent lg, haha.

    ReplyDelete
  3. ALLAHAHUMMA AHLIK ADUKA ....AMIN...ALLAHUMMA AHLIK ADUKA WAMAN MAAHU....

    ReplyDelete
  4. ALLAHAHUMMA AHLIK ADUKA ....AMIN...ALLAHUMMA AHLIK ADUKA WAMAN MAAHU....

    ReplyDelete
  5. ape ke bangsat sangat ahli2 pas kat negeri 9 tu..
    takkan tak penah jumpa budak aduka ni, kasi taji sikit, biar berakal...
    celaka!!!

    ReplyDelete
  6. DEN NAK KORAT KOTEL ADUKA TERUNO NI KALO JUMPO..NAK BOWI MAKAN ANJING WA.

    ReplyDelete
  7. aku nk stop bace article lu ni aduka, tp terbuka blog lu..aduhh, ape dadah ko letak.. tp mostly gua rasa lu yg terlebih bodoh.. xdinafikan ahli Pas yg wala' buta je..tp perlu diingat,ramai yg cerdik pandai. lu punya level tahap mana je pon.. dr tulisan da tau..

    ok la, layan je laa..

    ReplyDelete
  8. "Gua tak sebodoh ahli PAS ma.."

    tapi lu still gen melayu hahaha.sebodoh gen melayu, sama je la wal usul balik asal

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.