Skip to main content

Aku kerna siapa?



Aku kerna siapa?


Aku tiada siapa

Aku hanya punya rasa

Oh.. aku..

Berteman tiada

Hanyalah hati ingin lihat indah

Engkau punya kuasa

Engkau punya segala

Oh.. engkau...

Pangkat dan harta

Tindas-menindas tanpa kenal dosa


Jari meninta bukan kerna siapa

Lidah melafaz bukan kerna nama

Aku titipkan ‘tuk anak cucuku

Sambunglah apa cetus yang ku mula

Saksikan Allah apa yang ku laku

Terangilah hati ku untuk menulis

Mudahkanlah apa yang inginku sampai

PadaMu penentu segala kudrat.



********************


Abai walau apa saja

Me-reka masih dengan kita

Oh.. apa

Deri-ta mereka

Bodoh dan gelap tidak tahu apa


Cantumlah kita menerangi lembah

Kasihan mereka lama kegelapan

Berikan cahaya sinar dan harapan

Cukup-cukuplah diperbodohkan


************************


Biar berganti nasi dengan racun

Biar kau tukar syurga dan neraka

Allah….

Tetapkanlah aku

Jangan Kau balikkan kakiku

Aku merayuMu….

Oh Allah

Jangan Kau bolakkan

Jangan Kau balikkan, hatiku


Aku merayuMu….

Oh Allah

Tetapkan hatiku

Pasakkan kaki,

Dan hati pada Mu

Comments

  1. salute bro! dalam maki hamun lu, ada nilai kemanusiaan paling mulia.

    ReplyDelete
  2. hikhik,, okeh pcik.. dah boleh keluar album ni..
    tapi jangan cuba try high notes eh..
    haha ;p

    ReplyDelete
  3. AT bila lu nak tanding OIAM Ni waa nak undi lu banyak banyak , biar lu jadi jutawan

    fanatik

    ReplyDelete
  4. ni lu yg wat sendri ker atau copy dr blog org lain?..

    atau lu ngah brbalas pntun ngan tuan punye sajak asal?..

    yg putih lu punye,yg hijo org lain punye..

    -zargus-

    ReplyDelete
  5. haha... wa akan isa sape2 kutuk sore wa..

    ReplyDelete
  6. AT, suara lu tak sedap

    layan yuna kat youtube lagi best... hahaha

    ReplyDelete
  7. kim salam ngan Iwan. den minat pulok gitaris nya. kih3...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.