Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 15, 2009

Aku kerna siapa?



Aku kerna siapa?


Aku tiada siapa

Aku hanya punya rasa

Oh.. aku..

Berteman tiada

Hanyalah hati ingin lihat indah

Engkau punya kuasa

Engkau punya segala

Oh.. engkau...

Pangkat dan harta

Tindas-menindas tanpa kenal dosa


Jari meninta bukan kerna siapa

Lidah melafaz bukan kerna nama

Aku titipkan ‘tuk anak cucuku

Sambunglah apa cetus yang ku mula

Saksikan Allah apa yang ku laku

Terangilah hati ku untuk menulis

Mudahkanlah apa yang inginku sampai

PadaMu penentu segala kudrat.



********************


Abai walau apa saja

Me-reka masih dengan kita

Oh.. apa

Deri-ta mereka

Bodoh dan gelap tidak tahu apa


Cantumlah kita menerangi lembah

Kasihan mereka lama kegelapan

Berikan cahaya sinar dan harapan

Cukup-cukuplah diperbodohkan


************************


Biar berganti nasi dengan racun

Biar kau tukar syurga dan neraka

Allah….

Tetapkanlah aku

Jangan Kau balikkan kakiku

Aku merayuMu….

Oh Allah

Jangan Kau bolakkan

Jangan Kau balikkan, hatiku


Aku merayuMu….

Oh Allah

Tetapkan hatiku

Pasakkan kaki,

Dan hati pada Mu

7 comments:

Anonymous said...

salute bro! dalam maki hamun lu, ada nilai kemanusiaan paling mulia.

Cahaya~ said...

hikhik,, okeh pcik.. dah boleh keluar album ni..
tapi jangan cuba try high notes eh..
haha ;p

Anonymous said...

AT bila lu nak tanding OIAM Ni waa nak undi lu banyak banyak , biar lu jadi jutawan

fanatik

Anonymous said...

ni lu yg wat sendri ker atau copy dr blog org lain?..

atau lu ngah brbalas pntun ngan tuan punye sajak asal?..

yg putih lu punye,yg hijo org lain punye..

-zargus-

AdukaTaruna said...

haha... wa akan isa sape2 kutuk sore wa..

Anonymous said...

AT, suara lu tak sedap

layan yuna kat youtube lagi best... hahaha

Evelyn said...

kim salam ngan Iwan. den minat pulok gitaris nya. kih3...