Skip to main content

Akhirnya ulama mengaku kahwini Waheeda

HIBURAN

Akhil Hayy mengaku Waheeda isterinya!

Satu lagi tindakan ala2 ulama Nik Abduh. Ok la tu sesama ulama. Berkelayakan tanding kerusi Presiden dan Timbalan nih. Haha. Klik la gambar tuh.

Benda putih terangkan putih. Kemukakan faktanya. Pilih masa sesuai nak kemukakan. Jangan selindung dan main peluru tabur.

Jangan jadi macam xenan, lelaki_ini dan abanghensem. Still mengaku bujang. Gua ni anak dah 3 pun tetap mengaku ada anak 3. Waakaka.


Comments

  1. Hahaha. Guna definasi ulama oleh Dewan Ulama PAS la bro.

    Ulama = yang ada pendidikan formal dalam agama.

    So, Akhil Hayy lepas definasi tu bro.

    ReplyDelete
  2. Aku rasa ust ni tak berapa sesuai nak letak dalam kategori 'goreng' atau 'celup'. Mungkin jenis 'rebus' kut, tapi aku rasa bukan jenih rebus tak empuk la kut.

    ReplyDelete
  3. salam AT..saudara bace habis tak artikel berita ni?sekadar bertanya...

    papepon,saudara tulis la apa yg saudara rasa mahu tulis..biar ada juga org yg nak pikir saudara punye idea..=D

    ReplyDelete
  4. haha ekramhakim. lu kalau nak jadi pembaca blog dak duka ni, kena bebetul sket. kene bace pelan2.

    at ni selalu guna level yang ntah apa2.

    yg sama akhil hayy dengan nik abduh ialah masej yang mencetuskan fitnah.

    ReplyDelete
  5. Selamat hari buruh kpd semua buruh dimalaysia.
    Kpd buruh2 pandai2 lah nak nilai fitnah & berbohong.
    Jgn terlalu sensitif nanti kena jualan dgn AT .
    Itukan mainan golongan AT or Alien, kalau tak sensasi mana ada org nak layan dia.
    Fitnah jgn tak fitnah bro....biar satu planet bumi tahu.

    ReplyDelete
  6. owh..wa terfitnah lagi cam akhil kay.Terpaksa wa mengaku wa dah kahwini heliza

    ReplyDelete
  7. AT suruh klik gambar tu..dah klik ke?
    kalau dah klik..dah baca ke..?
    kalau dah baca, faham ke?




    Benda putih terangkan putih. Kemukakan faktanya. Pilih masa sesuai nak kemukakan. Jangan selindung dan main peluru tabur.

    Perenggan ni bukan tuduhan atau fitnah....nasehatttttttttttt....!

    kj

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.