Skip to main content

abanghensem = Nik Aziz.

kan wa dah cakap..... kena tunggu TGNA balik umrah la nak setel pasal kes Nik Abduh ni.... nak harapkan "orang tu".... diam membisu aje lah.... gen tahap TGNA ni jarang bro ada dalam orang melayu.... tengok jer Najib.... pasal penanti pun masih buntu lagi nak letak ke tak nak calon lawan PKR..... gen wa pun ada iras² TGNA... lu boley la bayangkan tahap gen wa.... hehehe

-abanghensem

Jap wa bayangkan muka lu macam TGNA muda2 dulu jap.

mmmmm...
mmmm....
mmm.
mm.

Pergh... muka lu sebijik Nik Abduh la bro. Hahahaha. Mesti kete mewah cam Nik Abduh gak. Siap bagi no plat tu beb kat blog. Wakaka. Akulah pewaris nabi. Ngeee...

Pada wa, TGNA genius faktor keajaiban peratus teroka otak. Wa pernah baca novel biografi someone berjudul Anak Pondok kalau tak silap. Nik Aziz student genius kat U India. Lupa plak nama U tu. UiTM kot. Hahaha.

Ini setakat Mesir.. U pro Israel. Kah kah kah. Gua membakar line.

Comments

  1. nik abduh naik kete pe tu?
    kasi bubuh gamboo kete kejap..hehe

    ReplyDelete
  2. university Deoband. wa pon baca buku tu bro..hoho. wa dapat buku tu masa kat sekolah rendah. hadiah pereksa dapat nombor 2 masa darjah 5. ingat lagik tuhh...

    suka bola.

    ReplyDelete
  3. tuh laa...wa dah lama nak tanya.antara ostad india,timur tengah ngn US sapo lagi power?

    ReplyDelete
  4. Wa ingat ikot environment la Xenan.

    Faktor2 :

    - konflik dalaman negara
    - gerakan2 Islam yg aktif
    - tekanan politik pemerintah
    - karektor penduduk tempatan

    Faktor2 tu akan m'pengaruhi :

    - bentuk pendidikan yg disampaikan
    - cara penyampaian
    - keterbukaan pembelajaran & pengajaran
    - displin & komitmen pendidik & penuntut
    - kesan/hasil drpd proses pendidikan tu

    ReplyDelete
  5. pergh!!! lu wat satu topik untuk post wa tu.... tengok la betapa geniusnya wa..... wahahaha..... walapun wa belajar kat U "cap ayam" tapi gen wa tetap setarap TGNA...... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.