Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 10, 2009

2 kerusi dicaturkan.

ISA tu baru 1% dari segala perjuangan....sedangkan 99% lagi perjuangan masih berbaki...tak kan sebab 1% dah nak ugut letak jawatan?.....apakah mereka dilantik jadi ADUN dan MP semata-mata untuk ISA?....ini khianat kepada kepercayaan rakyat la cam nie...orang undi bukan sebab ISA ooiiii...sebab nak suruh bela rakyat...ISA tu baru 1% je dari segakla perjuangan membela nasib rakyat.....berpijak la di bumi nyata dan jangan buat keputusan mengecewakan rakyat oooiiii...

Memang benar ISA hanya 1% dari perjuangan. Tapi, ini teknik tawar-menawar. Dalam peperangan memerdekakan negara, perlu dapatkan persen demi persen. Ini seni peperangan. Kita lihat bagaimana bangsa cerdik berperang. Israel menakluk Palestine persen demi persen. British menakluk Tanah Melayu persen demi persen.

Tak pernah pulak bangsa cerdik Inggeris membantah penaklukan Melaka kerana Melaka hanyalah 1% daripada Tanah Melayu. Tidak pernah pula bangsa cerdik Belanda membantah penaklukan orang2 besar istana Melayu kerana itu hanyalah 1% dari motif penaklukan Melaka.

Bila kita dapat sekat ISA, bayangkan betapa besarnya laluan dan peluang kita untuk terus gandakan asakan. Seni peperangan tu rumit dan luas. Kita tidak meminta seluruh ADUN / AP meletak jawatan. Hanya 2 ditempat yang sesuai.

Semua ini teknik dan seni peperangan. Peluang sekarang terbuka dan terbukti oleh DAP.4 comments:

Anonymous said...

Me......layu.Kalau rasa bangun itu baik dari tidur maka bangunlah.
Spesis yang susah nak bersatu kerana RASnya dan tak takut dgn TUHAN.
Apakah spesis ini akan kekal nama sahaja.
Tuhan tidak akan mengubah, kecuali spesis itu sendiri mengubahnya.

Anonymous said...

tawar menawar seni peperangan betul tu... ada lagi bro...
tangkap menangkap oleh polis a.k.a anjing umno pula seni kekejaman
seperti yg berlaku pada 7 mei dan sebelumnya di negeri perak Darul Polis.... Kalau tak kejam tak ganas bukan polis namanya....

Ihya said...

Salam ziarah,,

PAS atau PKR wajib korbankan 2 kerusi untuk bebaskan tahanan ISA!!

Anonymous said...

masalahnya masih ramai melayu yg sokong isa.