Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 11, 2009

2 kerusi dicaturkan. (3)

Oleh : AdukaTaruna

Tidak praktikal ugut kerusi. Tumbangkan BN dulu?

Ini semua seni perang. Dalam kejar matlamat utama memusnahkan HAMAS, Israel perlu membina tembok konkrit bagi menghalang penyeludupan senjata Hamas. Pembinaan tembok konkrit itu hanyalah sebahagian kecil dari matlamat besar Israel, tetapi step yang penting.

Kemudian muncul pula terowong bawah tanah akibat pembinaan temboh jalan darat. Musnahkan pula terowong bawah tanah selagi mampu. Ini semua terletak dalam seni berperang menuju ke matlamat utama.

Kesimpulannya di sini, bangsa cerdik bergerak step by step. Tetapi, bangsa kita hanya tumpukan kepada perkara pokok yang zahir. Kita tidak halus.

BN tumbang = ISA tiada.
ISA ada = BN sukar tumbang.
BN tumbang = ISA tiada.

Dah macam telur dan ayam, siapa dulu. Bayangkan, BN kalah PRU13, tatkala, kualiti iman / integrity PKR+DAP+PAS masih lemah; dan ditambah ISA masih wujud.

Siapa jamin peralihan kuasa BN ke BR berlaku dengan aman? ISA masih wujud. Anytime beberapa MP 'degil' BR boleh ditangkap. DAn anytime beberapa MP BR boleh dibeli.

Jika difokuskan kepada ISA sahaja, maka, apa guna kita bertelagah soal ayam dan telur, tatkala kedua-duanya perlu digerakkan sekaligus?

Rujuk seni berpolitik bangsa cerdik. Jangan rujuk seni berpolitik bangsa Melayu. Jangan biarkan peralihan kuasa BN ke BR seumpama kumpulan gangster bergaduh dengan kumpulan gangster.

ISA masih wujud ketika itu!

Itu serampang satu. Serampang duanya, inilah peluang PAS/PKR membantu membebaskan suami kepada isteri dan ayah kepada anak. 6 tahun ditahan tanpa hak bicara mahkamah! Gila!

Seni berpolitik DAP telah berjaya membebaskan pejuang mereka. Bila seni berpolitik Melayu mampu mencapai tahap ini? Peluang depan mata.

Kalau Najib enggan, PRK sahaja tatkala senario+sentimen rakyat 60% kepada BR. Jadikan PRK itu pungutan suara terhadap pembebasan mereka!

Perjuangan ahli politik harus untuk rakyat!

No comments: