Skip to main content

Unity Gov Hadi Awang.

Haha. gua paling lawak puak2 yg tegakkan benang budus Hadi. Tak kena langsung dengan hujah.

Unity Gov tu dah cantik dah. Boleh dibahaskan. Tp yg tak cantiknya homework. Lepas bg cadangan dia menikus. Sohai punya ulama. Nak tiru taktikal gua, jadi blogger jer la. Bwk2 benti jadi pemimpin.

Kalau takut nak fight idea dalam medan intelek terbuka duduk Rusila jer la. Tak payah memandai2. Bukan tak bagus Unity Gov. Bagus. Tapi jelaskanlah.

Mana pdf? mana artikel? mana PC? Mana blue print? Mana dialog? Sohai punya ulama Melayu. Cane gua nak respek. Haha. Bawah tumit punya intelek.

Harapkan Roslan sms jelaskan. Dia g Palestine. Terkial2 mamat tu. Dah macam karangan budak tingakatan 5 jer gua tgk. Last2 kena terajang pemilihan baru2 ni.

Bila semua org2 dia dah byk kena terajang, baru Hadi bagi penjelasan Unity Gov. Bangang punya ulama. Unity Gov hanya dijelaskan kerana pemilihan dan kedudukan politik. Bukan kerana rakyat!

Haha. Ulama Melayu.... Ulama Melayu......

Comments

  1. Bro. wa dah naik muak dgn KP nih. Sehingga ke hari ni, wa x nampak yg KP ni akan jd realiti. Smua pihak dah lupakan KP nih since si pengemuka usul gagal m'bentangkan intipati KP ni secara jelas.

    Kita tgok keputusan Muktamar nanti camne. Perkukuhkan PR atau teruskan agenda KP. Skrg ni pun wa yakin p'wakilan muktamar dah ada p'dirian masing2. Hint dah ada.

    ReplyDelete
  2. salam... wa repek dengan lu, tapi kalau bab niat lu nak tegur ulama dengan bahasa biadap, wa rasa lu silap. walaupun lu rasa ok je dengan tulisan lu, tapi lu lupa dengan pembaca blog lu. doa² adalah sebahagian senjata bagi ulama dan org yang mencintai ulama. sbb tu org sanggup mati sbb ulama. semua org mati, tapi mati untuk bersama ulama paling bagus. ulama pewaris nabi beb...lu kalu nak teruskan dgn bahasa kasar lu , silakan...

    ReplyDelete
  3. hehe,
    Ok la AT,bab homework tuh wa surrender.Tapi bab UG wa tak surrender!

    Idup UG..maner uma nih.Meh jerit sama2.Idup UG!!!

    ReplyDelete
  4. haha...
    sia2 wa pulun idea hadi ni,
    last2 wa dikambeng itam kan..
    dgn SU bungkus...haha

    idup UG...idup UG..
    mana hadi ni?hahaha

    ReplyDelete
  5. Idup UG..Idup UG!!
    Jap lu pegang banner UG kita ni.
    Wa nak call Roslan SMS tanya hadi mana.
    Ker kene SMS jer??
    hehehe

    ReplyDelete
  6. alahai cik anon kat atas tuh, meh wa nak sekeh cket..
    apa kata lu pergi tanya kat haji hadi, antara lu ngan AT siapa lagi dia suka? hahaha...
    wa amat yakin wal percaya lah dia amat berbulu ngan AT kan..tapi at least dia akan prefer AT dari lu..
    kenapa??
    malas plak rasa nak menaip..lu pikir sendiri ah..wa rasa pas lu pikir soklan wa tuh konpem lu dapat jawapan..

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  7. Lu nak tau ke sebab pe TG Hadi tak bagi blue print or wuteva. Sebab, dia baru bagi intro, puak2 PAS yg ntah apa2 ni dah bagi kata dua. Nik Aziz plak bila dah dihasut oleh puak2 tertentu suh dia tutup trus cadangan tu. Bistu nak buat camne? Klau dicadangkan juga, nanti puak2 PAS bawahan ni kata dia tak ikut jamaah la apa la. Mentaliti out. Tgk la pemilihan PAS nanti, aku comfirm, puak2 yg gila kuasa ni akan menentang Pucuk pimpinan skrang dan sekaligus mengikut telunjuk Anwar Ibrahim. Apa, dia ingat Anwar Ibrahim tu maksum ke. Semua yg dia buat semua betul. Ada akai pakai la wahai sesetengah puak2 PAS.

    ReplyDelete
  8. ok,xenan..
    wa tgh pegang baner UG ni..haha

    lu baik2 sms bro.roslan..
    kang dia x tahu lak kita geng UG..haha

    sapa dia dari puak2 PAS ni ikut
    telunjuk anwar... nak kene terajang tu..haha

    ReplyDelete
  9. seb baik lu ingatkan gua.Gua dah tambah Tok Guru hadi awang dlm sms td.

    hahaha...AT.ko kot ikut telunjuk anwar.warghahaha.

    telanjang..eh terajang die bro uma.

    ReplyDelete
  10. AT bila lu kutuk ulamak gitu waa pun nak kutuk lu he he..walaupun waa tak suka cara PAS ganu tadbir Parti, waa x suka lu guna ayat kurang ajar untuk kritik ulamak.. ada kaedah lain bro...harap jangan jadi cam pemuda cam spesis PKR ..

    fanatik

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.