Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 2, 2009

Teori Najib dinegatifkan.

Oleh : AdukaTaruna

Wa kuat memilih teori Najib dinegatifkan menjelang peralihan kuasa. Motifnya? Yang agak dasyat ialah menimbulkan satu keperluan YDA menolak Najib. Tapi, motif sederhana ialah, mungkin bertujuan menghalang statud Mr Clean Paklah itu bertukar menjadi Mr Gagal. So, dengan imej dan persepsi terhadap Najib yang teruk, tenggelamlah fakta Mr Gagal Paklah.

Siapa yang negatifkan Najib? Orang paling power negatifkan Najib ialah Anwar. Tetapi persepsi itu tidak sampai kepada majority Melayu kerana media tidak menyiarkannya. Malah, anak Karpal digantung pun hanya disebut sebagai biadap sahaja. Tidak dinyatakan Gobind menuding kepada Najib sebagai pembunuh.

Najib belum ada kuasa. Tapi Najib telah ditugaskan dengan satu tugas berat yang terang2an menagatifkan dirinya. Yakni, rampasan kuasa Perak.

Belum sempat menyedut nafas selepas PAU, penggantungan Harakah dan keganasan polis di ceramah Anwar berlaku hampir serentak. Mencetuskan suasana panik rakyat terbesar terhadap Najib.

Pemimpin BR.

Wa yakin pemimpin2 BR tidak mengesan teori ini, walau Berg dan lain2 mengatakan mereka sudah tahu, tetapi ikut sahaja rentak musuh Najib.

Persoalannya, andaikan lu orang pemimpin BR. Dan mengetahui teori ini. Yang mana lebih bijak?

a. Buat2 tak tahu, dan terus ikut rentak menuduh Najib negatif?
b. Maklumkan teori ini kepada awam bagi tujuan memecahkan kesatuan musuh?

Apa pun, Najib memang negatif selagi belum dibersihkan di mahkamah yang telus dalam tajuk Altantuya.

Dan Najib memang negatif selagi belum menafikan gantung Harakah, sekat ceramah, dilakukan atas arahannya.

1 comment:

Anonymous said...

jawapan wa C..

ceritakan kenyanyukan tok det.

makin tua makin merapu..

wakakaka