Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 14, 2009

Susah Liverpool beb.

Oleh : AdukaTaruna

Chelsea punya tengah kuat berbanding Liverpool. Pada game pertama, Liverpool guna kaedah cari gol tempat sendiri dengan fight area tengah padang. Tapi sebab Chelsea lebih kuat, bermakna, secara automatiknya, pertahanan Liverpool terpaksa fokus dan bantu area tengah. Mikael + Ballack + Essien terlalu kuat, ma. Standard team Sepanyol punya kuat.

Bila fokus pertahanan Liverpool terpaksa bahagi 2, maka, kena la belasah 3-1. Gua dah cakap dah. Kalau menang, menang tipis, kalau kalah kena belasah. Haha.

So, game kali ni?

Payah beb. Kalau nak guna kaedah macam dia gua lawan Real Madrid, tak logik beb. Sebab Liverpool ketinggalan skang. Takan nak berkubu? Bersenang lenang la Chelsea. Lu berkubu, gua berkubu. Bola tu biar jer kat situ. Haha.

Nak tak nak, Liverpool kena cari gol. Bila nak cari gol, dan kaedah berkubu-serang balas tak dapat diguna, maka, terpaksa guna kaedah menyerang dan mengasak sepanjang masa.

Bila nak guna kaedah ini, terpaksa lalu tengah Chelsea. Bila terpaksa lalu tengah Chelsea, terpaksa la fight erea tengah tu dengan Chelsea. Bila yang lemah fight, terpaksa minta bantuan line pertahanan.

Jadi, ramalan guna Liverpool kena belasah lagi. Hahaha.

Kecuali.

Kecuali 2 keadaan yang Liverpool boleh menang.

1. Hiddick simpan sekurang2nya salah sekor tonggak tengah Chelsea.
2. Line pertahanan utama Chelsea dirombak sebab simpan power, atau injured.

Kali ni gua pilih nak tgk game team EPL ni. Barca gua rasa dah menang dah tu. Jgn kasi line up simpanan main dah. Nak simpan pun, simpan penyerang 3 ekor tu jer. Tapi stanby as simpanan. Senang kalau jadi apa2, leh masukkan.

5 comments:

Anonymous said...

aduka... lu rasa elok ke kalau alim napi try main kat England plak...hehehe

-abanghensem

Puyot said...

Wa punya pandangan pulak. Tahun ni EPL punya team, takkan menang champions League. Percaya tak kalau wa cakap Barca atau Valencia yang menang? Lu tak percaya? Sama-sama kita tengok bro.

joePengkalan said...

puyot..
gua percaya kalo barca yg menang..tapi valencia gua tak percaya...110% gua tak percaya..
wakakakka

AdukaTaruna said...

puyot ke puyol tu bro? haha

Anonymous said...

lu kata nak tukar genetik melayu sbb tak terer sukan. tu dia, sampai nak tukar genetik.
dlm al quran ckp dosa besar dan neraka selama2nya kalau tak terer sukan?
wa bukan apa, gunakan balik ayat lu dlm bab dosa neraka dlm tajuk lepas.
kira kitar semula la ni.