Skip to main content

Susah Liverpool beb.

Oleh : AdukaTaruna

Chelsea punya tengah kuat berbanding Liverpool. Pada game pertama, Liverpool guna kaedah cari gol tempat sendiri dengan fight area tengah padang. Tapi sebab Chelsea lebih kuat, bermakna, secara automatiknya, pertahanan Liverpool terpaksa fokus dan bantu area tengah. Mikael + Ballack + Essien terlalu kuat, ma. Standard team Sepanyol punya kuat.

Bila fokus pertahanan Liverpool terpaksa bahagi 2, maka, kena la belasah 3-1. Gua dah cakap dah. Kalau menang, menang tipis, kalau kalah kena belasah. Haha.

So, game kali ni?

Payah beb. Kalau nak guna kaedah macam dia gua lawan Real Madrid, tak logik beb. Sebab Liverpool ketinggalan skang. Takan nak berkubu? Bersenang lenang la Chelsea. Lu berkubu, gua berkubu. Bola tu biar jer kat situ. Haha.

Nak tak nak, Liverpool kena cari gol. Bila nak cari gol, dan kaedah berkubu-serang balas tak dapat diguna, maka, terpaksa guna kaedah menyerang dan mengasak sepanjang masa.

Bila nak guna kaedah ini, terpaksa lalu tengah Chelsea. Bila terpaksa lalu tengah Chelsea, terpaksa la fight erea tengah tu dengan Chelsea. Bila yang lemah fight, terpaksa minta bantuan line pertahanan.

Jadi, ramalan guna Liverpool kena belasah lagi. Hahaha.

Kecuali.

Kecuali 2 keadaan yang Liverpool boleh menang.

1. Hiddick simpan sekurang2nya salah sekor tonggak tengah Chelsea.
2. Line pertahanan utama Chelsea dirombak sebab simpan power, atau injured.

Kali ni gua pilih nak tgk game team EPL ni. Barca gua rasa dah menang dah tu. Jgn kasi line up simpanan main dah. Nak simpan pun, simpan penyerang 3 ekor tu jer. Tapi stanby as simpanan. Senang kalau jadi apa2, leh masukkan.

Comments

  1. aduka... lu rasa elok ke kalau alim napi try main kat England plak...hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Wa punya pandangan pulak. Tahun ni EPL punya team, takkan menang champions League. Percaya tak kalau wa cakap Barca atau Valencia yang menang? Lu tak percaya? Sama-sama kita tengok bro.

    ReplyDelete
  3. puyot..
    gua percaya kalo barca yg menang..tapi valencia gua tak percaya...110% gua tak percaya..
    wakakakka

    ReplyDelete
  4. lu kata nak tukar genetik melayu sbb tak terer sukan. tu dia, sampai nak tukar genetik.
    dlm al quran ckp dosa besar dan neraka selama2nya kalau tak terer sukan?
    wa bukan apa, gunakan balik ayat lu dlm bab dosa neraka dlm tajuk lepas.
    kira kitar semula la ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste