Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 15, 2009

PRU13 : Halau Husam ke pusat.

Oleh : AdukaTaruna

1. Gua rimas betul Husam dok menyemak kat Dun Kelantan. Membazir! Macam Lee Chong Wei yang tidak dihantar mewakili Malaysia, sebaliknya hanya bermain Kejohanan Negeri.

Tak payah sibuk2 nak jaga TGNA atau nak jaga Kelantan. Bersepah orang leh jaga Kelantan tu. abanghensem pun buleh.

2. Asal Melayu pasti takut dan bacul keluar dari kebiasaan, kebudayaan. So, takder ke yang calonkan pencabar kepada Hadi? Penakut dan bacul serupa UMNO. Apa yang lu takut kalau guna hak demokrasi dalam parti?

Cabar Hadi bukan nak hina dia. Itu kerja blog macam gua. Tapi cabar Hadi untuk lajukan dan majukan gerakan Islam. Tgk genetik Parsi. Selamba jer Ahmad Neejad cabar Ulama Iran dalam kontek demokrasi Presiden mereka.

Tak kena telan bumi pun. Paling kuat demam jer. Kan uma kan. Bodoh punya Melayu.

3. Ada sesetengah pihak yang rasa kurang selesa seandai PRK Negeri berlaku di Terengganu, dan PAS menang, dan Cikgu Pa jadi MB.

Pada gua, asal PAS, tak kira Erdogan ke pro muqobalah ke, gua tak kisah. Nak bergabung dengan UMNO pun gua no hal.

Tapi TOLONG jangan buat kerja belakang dan kerja dalam gelap. Sila cakap depan2 atau bentang secara terbuka. Hadapi hujah2, pukul2 secara demokrasi terbuka dengan berani.

Lu jangan fikir gua nak senyap kalau lu cuba buat cara UMNO. Yakni memperbodohkan pengundi atau rakyat. Memang wa fight habis2 punya.

1 comment:

uma said...

haha,
keistimewaan bila
mana status ulamak ada di dahi pale,
org segan
malu2 kucing nak terajang...haha