Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 20, 2009

Pokok Demokrasi

tolong tgk dlm mangkuk megi lu tokmoh. apsal puak2 ni tanam pokok2 dekat pokok demokrasi..

Haha. Member gua ni sms. Tadi si Islam4all sms gua. Tanya pasal tko. Mana la gua tahu. wa nak tanya abanghensem, dia belum rampas kuasa webmaster lagi. Sebelum tu Hidayat sms gua. Suh gua kutuk Sotan Perak.

1. Teks tu level rendah la. Takder selera. Kalau boring2 boleh la gua ulas. Haha.

2. Skang ni situasi tak sebest time wa kutuk Sotan2 ari tu. Ari tu UMNO sibuk dengan PAU. So, selamat sikit gua memaki Sotan2 ni. Haha. Gua kan penakut. Tapi Sotan Perak memang bangang pun. Wakakaka. Orang melayu jer sibuk dengan taraf hakimnya si Sotan Perak. Ngeee..

Pokok demokrasi.

Memula kita kena tgk gambar dulu beb. Tok Moh nak tilik kena bawak gambar selain pulut kuning dengan ayam panggang. Pengeras RM250 jer.

Nak tgk byk sudut, tgk bloggers Perak. Gua ambil satu paling best. Ni die gambar tu yer. Jap gua nak kemenyankan jap.






Ok. Skang Tok Moh nak menilik nih. Dok jauh sket, na.

1. Tok rasalah, penanaman pokok2 kecik ni bukan utk jangka masa panjang. Gilo ko apo. Bawah pokok besar camni, rumput pun tak dapat hidup, ni pulak pokok baru nak tanam. Mana cukup cahaya matahari. Nak fight nutrien lagi. Tak logik.

2. Jadi Tok Moh pilih bermotifkan jangka masa pendek. Bila sebut jangka masa pendek, ni mesti ada kaitan dengan persidangan DUN tak lama lagi.

3. Jadi, Tok Moh rasa, diorang tanam pokok2 kecik ni, supaya tidak berlaku sidang DUN di sini lagi. Mana tau puak BN dalam dewan, puak BR kat pokok ni dalam masa yang sama. Dah satu lagi sejarah dunia. Mampos la malu si Najib kena tanya kat wartawan dunia, kat PM2 dunia.

4. Jadi, dengan adanya pokok2 kecil ni, Melayu jenis bangang kat Perak tu boleh dialihkan isu, seandainya BR berdegil mahu bersidang di bawah pokok ini lagi, dengan isu merosakkan harta benda kerajaan. Lanskap kerajaan la, projek kerajaan la, silap2 wujud satu NGO pencinta alam Perak. Hahaha.

Sebab kalau BR bersidang bawah tu, penyokong BR kan ramai giler. Mesti terlanggar pokok kecik tu. Dan mesti ada geng Songkok Tinggi Perak yang sabotaj ke, apa ke.

5. Jadi, BR kalau nak bersidang gak, kalau nak guna gak pokok sejarah tu, kena buat sesuatu la. Gua nak bagi cadangan pun susah. Sebab tak tahu kawasan sekitar tu caner.

6. Kalau gua jadi BN, gua tanam jer pokok kaktus duri2 kat area tu. Hahaha. Siap pokok buah gatal skali.

Sekian tilikan Tok Bomoh. Pengeras bayar kat kuanter yer.

updated : Tak pon, kalau gua BN, gua akan tanam pokok ketum sehelai, pokok ganja seekor kat celah2 pokok demokrasi tu. Nanti time BR bersidang jer, polis tangkap semua ADUN BR. Kes dadah. Hahaha. Best gak jadik BN nih.


6 comments:

elyn said...

kaunter. bukan kuanter. dari dulu asik KUANTER KUANTER. KUANTER PENERANGAN.

kaunter!!

haiya..

-_-

zaminc said...

Ngeee kalau wa jd MBI, wa tebang jer pokok besar tu dgn alasan berbahaya sebab dahan banyak yg dah reput, dan alasan nak buat lanskap baru...
ngee tak dapek la lu org sidang bawah pokok...

takper2... lu org bawak payung pasar malam tu sorang satu... hehe...

AdukaTaruna said...

adeh.. silap eja lagi

x_x

cikgupj said...

Tak baik camtu aduka...kalau cikgu pulak taknak bagi orang dekat pokok, tanam je pokok rengas, sape lalu bawah semua gatal dan bengkak badan,lepehtu cikgu bagi penawar kat dia, dapat le duit sikit...lebih baik lagi drpd tok moh tu...wakakaa..
pasai tko...he..he..kita dulu pernah bergasak dalam tu...tp kita ttp kawan kan? pro...

lelaki_ini said...

Wa kenal pokok tu. Ape ntah namanya tp jenis pokok feberet kerengga. Kerengga besor kepala merah cam FRU tuh.

Kalo DUN b'sidang lg bwh tuh, lu akan tgok Songkok Tinggi n geng dok jauh sambil pegang telor, haha.

maymot said...

Bab tulis kuanter neh..da berbuih molot se nyobut eh..kuanter kuanter tak abis2...

Nih yg nak kena cubit perut neh...gen masak lomak tol la tok moh nih!!

Tulis kuanter lagi sekali...,se lotak ekau kat bawah pokok demokrasi tu jd jaga MBH zambry..kuang3