Skip to main content

Plan level tinggi.

Beb. DetikDaily (DD) tengah cari mod. Gua nak bentangkan plan level tinggi ni. Hahahaha. Gua cadangkan, kite2 kongker mod DD.

1. Senang gua nak tempek artikel. Haha.

2. Mod leh tgk ip. Nanti kita akan dapat info ip sekian dari Pejabat Anwar Ibrahim, ip sekian dari Pejabat PAS Pusat, ip sekian dari bilik tido nur.

Then, lu leh maklumkan kat kite2 ni, apa nick name untuk ip2 khas tu. Boleh kita buat direct maki. Heee... Untuk permulaan, pembaca2 glamer kat poll atas nun, boleh la kita lobi secara beramai2. Haha.

Comments

  1. baik punye plan...haha

    lu punye plan ni,
    mcm x bg wa cari makan je...haha

    ReplyDelete
  2. wa selalu bukak DD ni.... tapi tak register.... cukup la wa glamer dalam blog aduka ni... letih dah wa nak layan peminat² wa dari seluruh dunia ni (sambil melambai² kat peminat yang tengah menjerit² panggil nama wa).....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. hahaha. komen abanghensem cam hampeh. den hompeh laptop den. wakakaka.

    ReplyDelete
  4. Lu asa perlu ke kita gegar kat DD pulak..TKO dah la...kat DD kita wakilkan UMA je sorang cukuplah nak gegar...

    SE2001.

    ReplyDelete
  5. IQ tahap genius punya plan, waa setuju he he...cam konspirasi lak..

    fanatik

    ReplyDelete
  6. wa stuju bangat beb tapi lu jgn jadi hadi.mana homeworknya?bagi cdgn lps tu mkn popcorn.hahaha

    lagi bagus kalau puak2 otak pemikiran terbuka ni kongker.baru berkembang sikit otak.

    ni jumud tak pasal2 yg hijau karat ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.