Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 12, 2009

Pilihanraya di Terengganu & Johor? Sah di N9!

1. Ni telinga gua dilanda khabar angin sepoi2 bahasa PPSMI. Salah sekor ADUN kat Johor, ntah mana ntah, sakit tenat. So, PRK dalam masa 60 hari. Member gua yang kg dia kat Johor, bila wa ajukan khabar ini, hanya mengatakan:

"Wah.. untunglah nenek wa. Dapat jalan tar baru."

Budak Johor yang murtad mana? Si Berg. Sila sahkan khabar angin ni dengan kadar segera.

2. Sana-sini dok canang kemungkinan DUN Terengganu dibubarkan. Kes dalaman UMNO. Menarik ni beb. Amdang81 mana? Kolling2...

3. Yang ni sah. PRK di Negeri Sembilan dalam masa 60 hari. Sebab gua letak jawatan sebagai ADUN. Gua kecewa tak dilantik dalam kabinet Najib. Apa salahnya keluar dari kotak sket. Asyik MP jer jadi kabinet, sesekali bagi la ADUN plak, kan.

Hahaha.

8 comments:

Berg said...

berita disahkan.. adun Permas sedang ICU... x dapat dipastikan keadaan semasa... kalau wa kene tipu maknanya wa menipu.. wakaka wa kat utara la skang...

tapi kalau betul.. wa nak ajak lu trun Johor nie... lu berani x?

abgBro said...

waaa kat johor tuu..negeri yg umno paling kuat dlm duniaa..tapii
sakit tenat xleh lagi buat PRK, bila dah dlm lubang kubur baru bleh buat...hehe

Anonymous said...

err... x silap aku, ikut perlembagaan...hanya MP atau senator sahaja yg boleh dilantik menjadi menteri

adun kalau nk jadi menteri kene lantik jadi senator dulu kot

Anonymous said...

kalau pilihanraya lagi, msti best la bro..

wa tak mau perati orang len sgt..

wa nak tgk kelaku tok det ja..wakakaka..

tok det dok karang ayat kot la ni...

ngeh2.. ;)

-bukancalon-

Anonymous said...

kat johor ke... wah!!! menarik ni.... kalau PR menang lagi sedap la geng² PR dok canang rakyat dah sokong PR n tak sokong BN....

-abanghensem

Anonymous said...

kena juga masa tu aku dah abes exam
nak juga aku join

adrenalin

Anonymous said...

dun tranung bubar???

beh giler!

tobak aku balik g bahang sek2 umno natang tu, bia bahang tanoh blake!

muahaha!

Anonymous said...

Berani ke bubar DUN Terengganu? Tak takut jatuh ke tangan PAS ke? Le ning cina pun sokong PAS.