Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 9, 2009

Piala Juara2..

Oleh : AdukaTaruna

Gua dah ramal dah beb. Game Barca vs Bayern mesti gila babas best dari team Inggeris tuh. Bayern kena belasah beb. Haha. Gua ingat 2-0 jer, rupa2nya 4 beb.

Gua dah cakap dah, yang arif tentang bola sepak liga Sepanyol ni, Sir Alex n Bernitez jer. Man U n Liverpool kalau lawan team Sepanyol, mesti berkubu dan wat serang balas jer.

Kalau sama-sama fight area tengah, memang mampos kena belasah. Bayern dah kena dah. Hahaha. letak si Toni. Dah la besar gedabak, lembab plak tu. Easy man, easy.

Liverpool.

Gua dah tgk siaran ulangan game ni. Gua dah tulis dah. Tengah Chelsea kuat beb. Nak ramal games bola ni senang jer kalau lu faham. Faktor terbesar ialah kekuatan tengah.

Kalau lu sibuk nak fight tengah dengan lawan yang memang lu dah tahu tengah kuat, maka, automatik pertahnan kena bantu tengah punya. Bila lu punya defend dah terfokus kat tengah lebih, maka, persen bocor tinggi ma. Matematik mudah jer.

So, Liverpool dah terkena macam Real Madrid kena. Sibuk nak fight tengah, dan sibuk nak dapatkan gol awal. Last2 kena belasah. makin tertinggal, makin terdesak dah rapat jurang. Bila terdesak nak dapatkan gol penyamaan, maka pertahanan akan up tinggi.

Matematik mudah ni mana2 jurulatih Malaysia takan tahu. Untung sapa baca blog gua. Sebab gua selalu tipu lu orang. wakakaka.

So, Liverpool.. kan dah kena belasah. Kat tempat Chelsea, kalau Liverpool terdesak nak cari gol pun, mesti kena belasah lagi. Haha.

Barca vs Team Inggeris.

Barcalona ni, persen coach dia faham bola sepak Inggeris adalah rendah. Yang faham Henry jer. Kalau Barca main kemaruk, teruja, ganas, laju, selera macam biasa, memang kena dengan team Inggeris punya.

Team Inggeris plak, terutama macam Chelsea, kalau terlalu kompiden tengah kuat, dan nak fight area tengah dengan team Barca, memang kena belasah. Cara nak lawan barca ialah berkubu, dan fokus kepada serang balas dan penalty.

6 comments:

maymot said...

Cam konpiden bg ulasan ngan ramalan..

:p

Anonymous said...

ulas liga luar mmg ah konpiden..
cuba ulas liga malaysia..haha
terkulat2 nak cari ayat..
sebab basic pon diorg xde..

-orang jauh-

aku said...

liga M'sia mn ad class bro..FAM tau nak denda org jea, hujan pun blh kalah free,cakap lebih sikit kena banned,tak maju langsung, main bola ngalahkan budak skolah, pilih pemain guna kabel, bab pengadil usah cakapla,hentam sukati dia jea,tak konsisten, daripada tengok Liga M'sia lbh baik tengok kartun,blh gelak2...

Anonymous said...

korang ni appara.... liga Malaysia la best... nak² plak bila red warriors lawan... mesti ada gaduh², tumbuk², scene bakar kete.... tu team aku tu.... HIDUP RED WARRIORS!!!!.....

-abanghensem

Anonymous said...

tensennya liverpoll kalah....

fanatik

maymot said...

liverfool..sebab tu kalah fanatik oii..

oppss..sori la liverpool fans..wa hentam jek..

kuang3