Skip to main content

Piala FA : Penyokong Kelantan sepakat pakai baju Altantuya.

Kota Bharu 24 April - Berjayakah kesepakatan penyokong Kelantan mengenakan baju merah bergambar Altantuya dan mempunyai tulisan Najib menembusi sudut2 kamera telivisyen Malaysia? Persoalan itu berlegar-legar di ruang minda kami.

abanghensem, 78, dengan penuh bersemangat mengatakan lebih dari 5000 penyokong Kelantan sepakat memakai baju itu sebaik sahaja perlawanan bermula.

"Kawe nak ghoyak ke mu ni. Mu tengok malam esok. Ado 5000 semuo. Kami yakin masej kami berjaya ditatap ke seluruh Malaysia ni."

Tinjauan kami di Kota Bharu di sini, rata-rata anak muda begitu berkobar-kobar mengharapkan Kelantan melanyak Selangor.

Berg, 21, ketika ditemui mengatakan sebagai anak jati Kelatan, dia akan sokong Kelantan hingga ke titisan darah terakhir.

"Woooo.. bosungguh kawe ni. Kawe yakin, kawe yakin Kelantan menang. Mu dok cayo tok ngapo deh. Tapi mu tengok malam esok."

Bagaimanapun kata-kata Berg disampuk rakannya.

"Eh Berg. Kau kan orang Johor."- Bertipu.

Comments

  1. stlh lamo duk jd pemerhati sini... report ni hok blh wak kawe tergelak kahkahkah!!!!

    tuo nyo demo abehensem!kahkahkah

    woooo lawoknyo la dialog berg! kahkahkah

    terror demo at!kahkahkah

    pakat sokong klate blako la, kalu klate mene abehensem tu janji nok belanjo blako! kahkahkah

    ReplyDelete
  2. anti org kelantan!!!dtg negeri org cari pekerjaan jgn buat masalah.asal tak kerja kat kelantan
    penyokong selangor nak pakai baju nik aziz tak pakai baju

    ReplyDelete
  3. anon oii...

    wat pe pakai baju nik aziz tak pakai baju,,tak menggiurkan...

    ReplyDelete
  4. OK...OK....

    Penyokong Kelantan - Baju gambar Altantuya dgn tulisan Najib

    Penyokong Selangor - Baju gambar Rosmah dgn tulisan Najib....

    Habis cerita. Selesai...

    ReplyDelete
  5. abghensem berani ke bro?
    haha
    diaorg berani bakar trak je...haha

    ReplyDelete
  6. mengarut tul la org Klate nie( x smua)!!

    org tu da mati tp msih puja2 lagi wat pe?siap nk pkai bju gmba simati!!

    ape kejadahnyer??
    useless people!!

    ReplyDelete
  7. kah kah kah. ada yg caya rekaan at nih. dah2la at woi.. sian plak wa tgk..

    huhu..

    ReplyDelete
  8. Ada gak makhluk bongok caya berita dari agensi bertipu nih...hahaha... ni mesti anti betul kat org kelantan nih... mgkn dulu ngorat pakwe @ makwe kelantan xdpt kot... tu yg anti semacam jer..

    ReplyDelete
  9. wa gak yang kena..... nasib baek wa tak beli tiket game lagi... semua tempahan flight dah abis la.... nak gi ngan kete malas plak....membe ajak pegi ngan kete pun wa malas.... kalau dak.... beli tiket saja la wa...... tapi game tak dapat tengok.... malam ni ada live ke..... layan depan tb jer la..... kalau RED WARRIORS kalah.... wa ngamuk gak..... wa bakar kete wa sundri la....... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  10. kah kah kah.klu kalah bakar je baju 2.kah kah kah keok....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.