Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 14, 2009

Penyokong PAS membuat ikon masyarakat rimas?

Oleh : AdukaTaruna

Kali ni gua nak cakap sket pasal penyokong PAS ni. Wa sebenarnya meluat habis kalau cakap pasal penyokong PAS jenis Melayu jumud ni. Fanatik PAS dengan fanatik UMNO 2x5 jer. Nasib baik la kepimpinan PAS level tinggi berbanding kepimpinan UMNO. Kalau tak dah sama dah. Bab kepimpinan UMNO, PKR 2x5.

Isu lama sikit la. Bab Amy Search, Siti Nurhaliza dan Mawi dan sesiapa lagi la. Gua tak tahu dari mana datangnya jobo meriuh2kan kemasukan ikon2 tersebut ke dalam PAS. Mungkin dari UMNO sendiri dan mungkin dari PAS.

Bagi gua, biarkan jer orang2 jenis macam tu selesa. Jangan himpin, tekan dan membuatkan mereka rimas. Baru jumpa dan selalu lepk dengan PAS dah war2kan dia masuk PAS. Susah la beb. Kita kena faham la.

Penyudahnya sampai mereka terpaksa buat penafian plak. Kan ke rugi tu. Mereka rugi, lu orang pun rugi. Asal jumpa Nik Aziz jer, masuk PAS. Asal hadir undangan pro PAS jer, masuk PAS. Bodoh macam Boloq forumer UO la puak PAS ni. Haha. Jumud melampau.

Cuba la lebihkan jenama Islam itu dari jenama PAS. Biarkan word Islam itu menindih word PAS. Baru segan sket masyarakat nak lawan. Tak semestinya kena masuk PAS nak berjuang Islam beb. PAS hanya jaga cabang politik jer. Ekonomi out. Tak payah tegak benang basah la. Kohilal apa citer.

Bila cakap pasal kelemahan PAS, tak payah bukak bab UMNO lagi teruk ke, PKR lagi bodoh ke. Bab PAS, bab PAS la. Fokus. Jangan bodoh macam Boloq. Haha. Boloq kena kutuk dengan wa hari ni.

So, cuba cool jer. Releks. Amy jumpa Nik Aziz, Siti jumpa Hadi. Dah. Bagus. Setakat tu jer. Jangan la ditekan mereka untuk masuk PAS. Kalau kerja UMNO, lain bab la.

Lagi satu, gua selalu berangan2, alangkah bestnya mamat ni kembali Islam atau sekurang2nya dipermudahkan Allah untuk menjadi calon dari kelab Non Muslim PAS untuk kerusi majority non muslim satu hari nanti.

Pada gua, level intelek dia memang berguna untuk Islam dan negara beb.

9 comments:

Berg said...

bro... wa jumpa najib aritu x de sapa nak besar2kan pun... wa masuk UMNO neh!!...

wakaka... btw bila pulak siti jumpa TG Haji Hadi?... dia jumpa TGNA la.. hauhua

jinbara said...

SALAM...
ITU HAK MASING2 SO BG SY LA KITA TAK PAYAH LA NK PERTIKAIKAN...MUNGKIN BG ORNG LAIN BENDA NIE REMEH TP BG SESETENGAH ORNG PLK LAIN...SO TLNG BIARKAN PE DIORNG NK BT...JANJI TAK MAKAN RASUAH BERKERJA IKHLAS...UNTUK PARTI......

Anonymous said...

bro, nobisha tu penyokong/ahli umno. wa pun memang respek ngan dia. intelek dia ok. patutnya lebih ramai penyokong/ahli/politikus pr ada sekurang-kurangnya intelek cam dia.

aukauk88.

Cherry said...

saya nampak
yang sibuk heboh ni
dari mulut Umno
untuk menekan artis tu

artis terpaksa mengaku
atau menafi
atas desakan Umno
melalui macam-macam medium

bukan setakat Pas
artis yang sertai
tabligh, Rufaqa
atau mula cenderung kepada Islam
pun tak senang di mata Umno
kuar Metro dan Melodi
macam penyanyi EYE dan A to Z

Anonymous said...

ko pegi ke masa amy nyanyi tu???

memang masa ringgo serah borang tu pun amy ada sebut pasal dia tak masuk pas...

timbul isu ni pasal orang bangang... mungkin jugak penulis berita yang bangang... dan orang yang panjang kan isu ni pun turut sama bangang...

pokteh said...

kawe pun nok kutuk boloq jugok..
demo tau ko maksud boloq ni?

boloq = org bodoh yg menunjukkan kebodohannya..

Anonymous said...

waa minta maaf la, sikit pun tak lespek ngan nobisha tu, baik waa lespek AT,

fanatik`

Anonymous said...

lu punya otak mmg sama ngan gua lah..
ada jodoh kot..huahuahua
wa pun xberkenan tgk org2 pas ni beria2 nak si amy search masuk pas..
honestly speaking, wa xkesah pun orang xmasuk pas..(cewah, cakap mcm orang besar pas je..haha)
asalkan diorg pelihara islam, pas or x pas tolak tepi..sebab nak mengundi bila time pilihanraya je..kerja diorg bukan berpolitik...
wa rasa asalkan org tuh dapat mendalami islam, automatic je dia tau nak pangkah sapa..
bila orang asek himpit dia, kan dia da keluar kenyataan "saya ada peminat yg akan ikut jejak langkah apa yg saya buat"..haha
berbulu wa baca beb..dah macam ayahanda pekida pon ade..muakaka

-orang jauh-

uma said...

bab ni wa setuju 100% dgn lu...
bengong punye puak ijau...haha
klu ia dtg dari puak ijau laaa...haha