Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 10, 2009

Pemimpin terbodoh UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

Ari tu gua dah bagi list ikut pala otak wa, pemimpin UMNO yang wa rasa bagus, kerja kuat, etc. Senarai paling atas pada gua, sehingga gua guna beliau sebagai model siri2 penerangan gua kat MyKMU, ialah Shahril Samad.

Tapi, walau terlalu banyak, wa nak listkan pemimpin UMNO paling bodoh ikut kaca minda gua ni. Memang melampau2 punya rendah intelek, sampai gua boleh teka apa strategi, apa kenyataan mereka.

1. Tempat no wahid, gua pilih Muhammad Taib. Me no spik English. Persamaan dengan gua, ialah 2-2 bangang BI. Kah kah kah. Mungkin dia cerdik sket dr gua jer la.

Muhammad Taib, kalau keluar kenyataan, mak aih, memang wa jijik nak ulas punya beb. Rasa jadi bodoh plak blog wa yang berimej kutuk-mengutuk ni. Kuang3. Nak baca ulasan setiap kenyataan manusia ni, g kat blog Roslan sms jer la.

Dalam apa jua isu, apa juga pertembungan falsafah, idealogi, pendapat, mangkuk ni mesti nak mencelah kat akhbar. Tapi...... patah selera makan gua nak taip.

2. Tempat no 2, wa bagi kat Ali Rustam. Cuma dalam bab kemajuan, tak kira la hutang dengan pusat ke tak, gua respek la. N9 ni tengah2 beb. KL, Selangor, Melaka. Tapi zaman Isa Samad, mati beb. Pun Melayu undi gak tu.

Cuma dalam bab intelek, memang out. Kenyataan dia, level gelak gua la. Kalau Muhammad level jijik, Ali Rustam level gelak dan level jadikan bahan lawak. Cuma bab kemajuan yang dibawa untuk rakyat Melaka, berbanding N9, memang wa tabik la.

3. Tempat ketiga wa space kan untuk Isa Samad. Yang ni sebenarnya lagi bodoh dari Ali Rustam, cuma dia sedar dia bodoh, dia kurang keluarkan kenyataan dan tayang intelek dia. Tapi, dia jenis bodoh beb.

Kalau panggil dia duduk depan kita semua ni, bagi gua asak dia dengan pelbagai isu dan keadaan semasa, memang kompom dia terkulat2. Siyes beb. Gua kenal sangat dengan Melayu sekor nih. Intelek out!

4.

5.

6.

Kasi can kat korang plak. Bila lagi nak kutuk sampai kena kifarah dengan demam. Wakakaka.

6 comments:

uma said...

wa setuju dgn lu pasai ali rostam
dlm kontek kemajuan
yg di bwk kat melaka
gempak gak...
perak punye UMNO patut bguru dgn
ali rostam ni dlm bab ni..

rasanye
wa byk setuju dgn lu
dlm artikel lu ni...90% haha.
x cukup lg 10%
sebab xada ayat2 lobi wa...haha

joepengkalan said...

wakakakka..

gua setuju dgn lu beb...tambah2 yg no wahid tu...cakap omputeh dia sebijik mcm gua masa tadika dulu walopun gua tak pernah tadika...

utk no 4 tu kalo gua..gua bagi dekat mat tempe @ penyapu tu...bukan sebab ape jenis nak tembak org laju je tapi perisai tak pakai..jenis ingat semua org bodoh mcm dia kot....sekali sket2 org bukak kantoi dia....memang tarap bodoh tak boleh di ajor tu..

no 5 dgn 6 tu nanti la gua bukak kitab tajul muluk dulu..wakakka

Anonymous said...

kepandaian tak kena mengena langsung dgn fasih atau tak berbahasa inggeris. memang takda kaitan langsung. sikit pun tak. malah yg bodoh dan selalu kena tipu wpun cakap org putih tip top pun ramai. apa punya pendapat da. takda transformasi langsung.

maymot said...

Leh kutuk zam zam alakazam tak??

Tak tahan den ngan kebobrokan tahap pemikiran dia...huhu

Anonymous said...

madet kira pmimpin lagi dak bro? klu kira, wa nak dia ada dalam list jugak.. wakakaka

Anonymous said...

wooo, mana boleh cakap orang bodoh AT...haha, suka ati lu je kan..naseb baik ati lu, kalau ati orang lain mmg wa dah robek dah..haha

wa nak cter pasal ali rustam...
orang kg wa..ala kantoi ah plak org melaka..hehe
walaupon intelek dia kurang, tapi dia jenis pemimpin yg selalu turun kampung..wa tau ah sebab dia selalu melawat moyang wa..hehe
pastuh pernah gak dengar cter, dia boleh g ajak orang2 kampung dia duk business class masa jmpe dalam kapal terbang..pening kepala steward dlm tuh..haha
susah woo nak carik pemimpin berjiwa rakyat dalam umno..haha
dalam PR dah belambak dah pown..haha

dah panjang la plak, kang wa terbuat karangan bertajuk idola saya ali rustam plak kang..hahaha
moral of the story, utk org2 umno kalau dah tau intelek tuh xseberapa, berpijaklah di bumi yg nyata...xperlu la nak pijak bumi australia..kah3

-orang jauh-