Skip to main content

Pemimpin terbodoh UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

Ari tu gua dah bagi list ikut pala otak wa, pemimpin UMNO yang wa rasa bagus, kerja kuat, etc. Senarai paling atas pada gua, sehingga gua guna beliau sebagai model siri2 penerangan gua kat MyKMU, ialah Shahril Samad.

Tapi, walau terlalu banyak, wa nak listkan pemimpin UMNO paling bodoh ikut kaca minda gua ni. Memang melampau2 punya rendah intelek, sampai gua boleh teka apa strategi, apa kenyataan mereka.

1. Tempat no wahid, gua pilih Muhammad Taib. Me no spik English. Persamaan dengan gua, ialah 2-2 bangang BI. Kah kah kah. Mungkin dia cerdik sket dr gua jer la.

Muhammad Taib, kalau keluar kenyataan, mak aih, memang wa jijik nak ulas punya beb. Rasa jadi bodoh plak blog wa yang berimej kutuk-mengutuk ni. Kuang3. Nak baca ulasan setiap kenyataan manusia ni, g kat blog Roslan sms jer la.

Dalam apa jua isu, apa juga pertembungan falsafah, idealogi, pendapat, mangkuk ni mesti nak mencelah kat akhbar. Tapi...... patah selera makan gua nak taip.

2. Tempat no 2, wa bagi kat Ali Rustam. Cuma dalam bab kemajuan, tak kira la hutang dengan pusat ke tak, gua respek la. N9 ni tengah2 beb. KL, Selangor, Melaka. Tapi zaman Isa Samad, mati beb. Pun Melayu undi gak tu.

Cuma dalam bab intelek, memang out. Kenyataan dia, level gelak gua la. Kalau Muhammad level jijik, Ali Rustam level gelak dan level jadikan bahan lawak. Cuma bab kemajuan yang dibawa untuk rakyat Melaka, berbanding N9, memang wa tabik la.

3. Tempat ketiga wa space kan untuk Isa Samad. Yang ni sebenarnya lagi bodoh dari Ali Rustam, cuma dia sedar dia bodoh, dia kurang keluarkan kenyataan dan tayang intelek dia. Tapi, dia jenis bodoh beb.

Kalau panggil dia duduk depan kita semua ni, bagi gua asak dia dengan pelbagai isu dan keadaan semasa, memang kompom dia terkulat2. Siyes beb. Gua kenal sangat dengan Melayu sekor nih. Intelek out!

4.

5.

6.

Kasi can kat korang plak. Bila lagi nak kutuk sampai kena kifarah dengan demam. Wakakaka.

Comments

  1. wa setuju dgn lu pasai ali rostam
    dlm kontek kemajuan
    yg di bwk kat melaka
    gempak gak...
    perak punye UMNO patut bguru dgn
    ali rostam ni dlm bab ni..

    rasanye
    wa byk setuju dgn lu
    dlm artikel lu ni...90% haha.
    x cukup lg 10%
    sebab xada ayat2 lobi wa...haha

    ReplyDelete
  2. wakakakka..

    gua setuju dgn lu beb...tambah2 yg no wahid tu...cakap omputeh dia sebijik mcm gua masa tadika dulu walopun gua tak pernah tadika...

    utk no 4 tu kalo gua..gua bagi dekat mat tempe @ penyapu tu...bukan sebab ape jenis nak tembak org laju je tapi perisai tak pakai..jenis ingat semua org bodoh mcm dia kot....sekali sket2 org bukak kantoi dia....memang tarap bodoh tak boleh di ajor tu..

    no 5 dgn 6 tu nanti la gua bukak kitab tajul muluk dulu..wakakka

    ReplyDelete
  3. kepandaian tak kena mengena langsung dgn fasih atau tak berbahasa inggeris. memang takda kaitan langsung. sikit pun tak. malah yg bodoh dan selalu kena tipu wpun cakap org putih tip top pun ramai. apa punya pendapat da. takda transformasi langsung.

    ReplyDelete
  4. Leh kutuk zam zam alakazam tak??

    Tak tahan den ngan kebobrokan tahap pemikiran dia...huhu

    ReplyDelete
  5. madet kira pmimpin lagi dak bro? klu kira, wa nak dia ada dalam list jugak.. wakakaka

    ReplyDelete
  6. wooo, mana boleh cakap orang bodoh AT...haha, suka ati lu je kan..naseb baik ati lu, kalau ati orang lain mmg wa dah robek dah..haha

    wa nak cter pasal ali rustam...
    orang kg wa..ala kantoi ah plak org melaka..hehe
    walaupon intelek dia kurang, tapi dia jenis pemimpin yg selalu turun kampung..wa tau ah sebab dia selalu melawat moyang wa..hehe
    pastuh pernah gak dengar cter, dia boleh g ajak orang2 kampung dia duk business class masa jmpe dalam kapal terbang..pening kepala steward dlm tuh..haha
    susah woo nak carik pemimpin berjiwa rakyat dalam umno..haha
    dalam PR dah belambak dah pown..haha

    dah panjang la plak, kang wa terbuat karangan bertajuk idola saya ali rustam plak kang..hahaha
    moral of the story, utk org2 umno kalau dah tau intelek tuh xseberapa, berpijaklah di bumi yg nyata...xperlu la nak pijak bumi australia..kah3

    -orang jauh-

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste