Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 22, 2009

Pemilihan PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Gua setuju dengan bro Hasbulahpit. PAS ni penakut dengar pertandingan. Ntah apa yang dia takut ntah. Jumud melampau. Tapi ayat dan bahasa Hasbulahpit tak macam tu la. Walau dia orang Melaka. Haha.

Wa cam biasa, tetap tudoh pembolehubah genetik. Bangang nak mampos Melayu ni. Takda daya pengasingan tajuk, pengasingan sentimen, pengasingan emosi, etc. Nak gua lempang kang, sama gak gua ni pon. Haha.

Bertanding, bertandinglah. Luar dari tajuk bertanding, takan tak boleh pro kot? Takan hulur salam pun buat muka cam cabai? (pengalaman bro Bakaq). Takan nak minum teh bersama pun, tak boleh kot. Bengong sungguh mu.

Pemilihan cara tamadun hebat.

Kalau Husam nak bertanding Timbalan, Mat Sabu pun nak juga, bertandinglah. Keluarkanlah manifesto ke agenda ke, apa2 ke untuk bagitahu apa yang lu boleh lakukan kalau ahli pilih lu.

Jangan maki2 dah la. Tu kerja blogger nyamuk macam gua. Releks, matang, berlevel tinggi sket. Apa ke jadah takut dengan pemilihan? Bengong punya Melayu. Cakap perjuangkan demokrasi la, perjuangkan keberanian la, pung pang pung pang. Sembang depan BN tak jatuh beb.

Tapi bila diuji terhadap batang hidung sendiri? Tu dia... terkial2 gua cakap lu.... nak jaga hati orang sana, hati orang sini, falsafah lu gadaikan. Bodoh melantun punya Melayu PAS.

5 comments:

toytian said...

Tuan aduka hilang taruna.
Ana bukan pembaca gilamer k?

maymot said...

oit2 tok moh duka duki..

maki2 ok lagi..

CARUT2 tolong rentikan leh tak ??!!!

nizamtoha said...

aku relaks je..PAS tetap gentlemen dari UMNO.TG Hj Hadi relaks je tawar sapa nak fight dia..Aduka,Lu try la tawar lawan KP..kami takdak calon lagi ni

AdukaTaruna said...

uit kakmot. se ado tercarut ko? tak pasan la plak den.

maymot said...

opppss...

sowi arr..

ingat perkataan carut td...

tu la pasal se suh ekau jgn pakai kaler itam2..tak mesra mato tuo den nih...haha




quote-->"Takan hulur salam pun buat muka cam cabai?"

hmmm..ontah2 ekau da edit tak word cabai tu...???

:p