Skip to main content

Pas Rantau Panjang calonkan Hadi, Husam


24/04/2009 5:00pm

RANTAU PANJANG 24 April - Pas Kawasan Rantau Panjang mencalonkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Datuk Husam Musa masing-masingnya untuk jawatan Presiden dan Timbalan Presiden pada pemilihan parti itu dalam muktamar agungnya Jun ini.

Yang Dipertua PAS kawasan itu, Abdul Fatah Harun, berkata keputusan itu dibuat dalam mesyuarat jawatankuasanya semalam setelah mesyuarat perwakilan kawasan minggu lalu memberi mandat kepada jawatankuasa berkenaan untuk membuat pencalonan bagi kedua-dua jawatan tertinggi parti itu. - Bernama

Gua teringat satu tokoh UMNO N9. Sekor ni selalu lepak opis member gua. Masa dia bertanding pemilihan UMNO, calon2 lain sibuk mengglamerkan diri masing2 kat media. Mcm2 buah fikiran / kenyataan dikeluarkan setiap isu.

Tapi sekor ni plak sibuk hantar kad. Hahaha. Yer la.. nak wat kenyataan takut. Takut back fire sebab bodoh. Tak salah hantar kad sebagai taktikal, tapi itu step no 20. Muhd Taib yang bodoh tu pun pandai wayang kes tadika kemas, Khir Toyo siap langgar rumah Karpal lagi. Mcm2 wayang depa bikin.

Itu UMNO la. PAS gua tetap kata jauh lebih baik. Pemilihan tetap pemilihan. Tenang. Kocak sikit2 jer. Normal la tuh. Cuma golongan mcm gua jer kasi bakar line. Haha. Tu pasal takleh jd ahli tu kot.


Comments

  1. AT skang waa nampak semakin tegang kat blog lu, ramai org nak cekik2 lu ... baik lu wat cite lawak jap, kasi turun mood panas kat lu...he he

    fanatik

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.