Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 22, 2009

PAS pula tolak PKR di Penanti.


Abdul Rahim Sabri | Apr 22, 09 11:54am

Dalam mesyuarat agung PAS Permatang Pauh hujung minggu lalu, semua 115 perwakilan sebulat suara menyokong usul agar PAS bertanding di DUN tersebut, kata yang dipertuanya.



1. Bagus. Inilah namanya fighter. Kita fight dalam Barisan Rakyat bukan bermakna mahu keluar dari tahaluf itu. Inilah fighter dan tiada kompromi terhadap kepentingan rakyat.

2. Ini mampu membina level intelek pengundi. Pembinaan intelek rakyat adalah tanggungjawab pemimpin. Pemimpin yang celaka tegak atas kebodohan penyokong, macam Anwar dan UMNO. Pemimpin yang baik tegak atas kecerdikan penyokong.

3. Perkara itu akan melalui proses dan prosedur biasa. Dengan adanya pencetus2 seperti ini, rakyat dapat follow cara PAS menguruskan pendapat dan cadangan. Hiraki PAS cane, sistematik PAS cane, prosedur PAS cane.

4. Walaupun PAS Pusat tolak cadangan itu, momentum yang dihasilkan oleh fighter2 ini gua respek dan hargai. Pembinaan intelek rakyat, intelek golongan muda harus dilakukan dengan serius dan jujur. Merekalah pelapis kita, beb.

Gua akan bikin panas line lebih lagi lepas ini. Siap la pakcik Anwar lepas ni. Ego tak nak mengaku silap dan mohon maaf yeeeeaaa.... tegak berdiri dengan memperbodohkan rakyat yeeeeeeaaa....

Tunggu lepas uma perkenalkan sepupu dia kat gua la nanti. Hahaha.

7 comments:

Berg said...

bro wa rasa ayat 'pelapis kita' lu ke buang la.. haha... pehal nak suh ahli PAS yang muda2 jadi mcm lu sekali lak??... haha

AdukaTaruna said...

a ah ek. Pelapis2 pemimpin. wa betulkan balik. wakakaka

marauhirang said...

Salam....

Aku setuju ........

Biar PAS dan PKR je bertanding kat sana....

UMNO jgn masuk campur....Penanti kawasan warisan Pakatan Rakyat...

hahahahahahahahaa

Hasbullah Pit said...

Pasal tu la aku ajak tolak sistem demokrasi Inggeris,

kalau ikut sistem sekarang, macam mana nak tentukan PAS atau PKR tanding di situ?

Apa perkiraan yang menunjukkan PAS atau PKR yg lebih wajar bertanding di situ?

Anonymous said...

Nak ajak tolak demokrasi Inggeris step akan datang bro.

Step lepas regim BN runtuh.

AT

uma said...

nak tolak demokrasi?
nak tolak BN pon jenuh...haha

satu satu dulu...
jgn kasi
tahu sgt matlamat pjg lu org tu,
leh dimanipulasi kan...haha


sepupu wa turun,
mai lah kenai sepupu wa...haha

uma said...

lupooo..
dengar citer anwar dah minta maap..

lu pressure dia ke ,AT...haha