Skip to main content

PAS pula tolak PKR di Penanti.


Abdul Rahim Sabri | Apr 22, 09 11:54am

Dalam mesyuarat agung PAS Permatang Pauh hujung minggu lalu, semua 115 perwakilan sebulat suara menyokong usul agar PAS bertanding di DUN tersebut, kata yang dipertuanya.



1. Bagus. Inilah namanya fighter. Kita fight dalam Barisan Rakyat bukan bermakna mahu keluar dari tahaluf itu. Inilah fighter dan tiada kompromi terhadap kepentingan rakyat.

2. Ini mampu membina level intelek pengundi. Pembinaan intelek rakyat adalah tanggungjawab pemimpin. Pemimpin yang celaka tegak atas kebodohan penyokong, macam Anwar dan UMNO. Pemimpin yang baik tegak atas kecerdikan penyokong.

3. Perkara itu akan melalui proses dan prosedur biasa. Dengan adanya pencetus2 seperti ini, rakyat dapat follow cara PAS menguruskan pendapat dan cadangan. Hiraki PAS cane, sistematik PAS cane, prosedur PAS cane.

4. Walaupun PAS Pusat tolak cadangan itu, momentum yang dihasilkan oleh fighter2 ini gua respek dan hargai. Pembinaan intelek rakyat, intelek golongan muda harus dilakukan dengan serius dan jujur. Merekalah pelapis kita, beb.

Gua akan bikin panas line lebih lagi lepas ini. Siap la pakcik Anwar lepas ni. Ego tak nak mengaku silap dan mohon maaf yeeeeaaa.... tegak berdiri dengan memperbodohkan rakyat yeeeeeeaaa....

Tunggu lepas uma perkenalkan sepupu dia kat gua la nanti. Hahaha.

Comments

  1. bro wa rasa ayat 'pelapis kita' lu ke buang la.. haha... pehal nak suh ahli PAS yang muda2 jadi mcm lu sekali lak??... haha

    ReplyDelete
  2. a ah ek. Pelapis2 pemimpin. wa betulkan balik. wakakaka

    ReplyDelete
  3. Salam....

    Aku setuju ........

    Biar PAS dan PKR je bertanding kat sana....

    UMNO jgn masuk campur....Penanti kawasan warisan Pakatan Rakyat...

    hahahahahahahahaa

    ReplyDelete
  4. Pasal tu la aku ajak tolak sistem demokrasi Inggeris,

    kalau ikut sistem sekarang, macam mana nak tentukan PAS atau PKR tanding di situ?

    Apa perkiraan yang menunjukkan PAS atau PKR yg lebih wajar bertanding di situ?

    ReplyDelete
  5. Nak ajak tolak demokrasi Inggeris step akan datang bro.

    Step lepas regim BN runtuh.

    AT

    ReplyDelete
  6. nak tolak demokrasi?
    nak tolak BN pon jenuh...haha

    satu satu dulu...
    jgn kasi
    tahu sgt matlamat pjg lu org tu,
    leh dimanipulasi kan...haha


    sepupu wa turun,
    mai lah kenai sepupu wa...haha

    ReplyDelete
  7. lupooo..
    dengar citer anwar dah minta maap..

    lu pressure dia ke ,AT...haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste