Skip to main content

Nak kena tembak dengan Pakcik Kampung.

AT, asek cter serius je..mana cter lawak kecik2 lu lagi..haha. wa da penat la baca ilmiah2 ni..melayu ma, mana boleh banyak2 fakta..nak muntah rasa..haha

-orang jauh
Yer tak yer gak eh. Gua ada satu story mory ni beb.

Cerita ni tak tau la dalam golongan lawak ke, aksi 18sg. Haha. Gua masa kekecik suka sakat orang. lelaki_ini pun sama gak. Suka sakat. Tapi dia sakat dak2 pompan. Wak Albanjari sekampung dengan uma. Mereka berdua selalu main lompat getah, teng-teng, kawin2 dan masak2.

Gua suka sakat jadi hantu beb. Guna selimut n skate bord jer. Sorang tukang tarik skate bord tu dengan tali. Hahaha.

Pendekkan cerita malam tu kampung gua takder api. Dalam loghat N9, blackout. Then kat Tadika Kemas plak ada majlis akhir semester. Haha. Diorang guna generator la.

Gua pun macam biasa, jadi hantu kat satu port baik punya. Rumah kosong. Depan rumah tu, jalan la. Wa berdiri kat situ dengan sehabis seram punya. Gua jadi hantu pocong beb. Kaki ikat la, tapi tak ketat. Kalau nak jalan kena langkak kecik2.

Gua ingat nak sakat makcik2 Melayu Tadika Kemas, tapi 2 helai member gua plak yang lalu. Faiz dan Edy.

Faiz : Dy... dy.... ko nampak tak?

Edy : Auzubillahiminasyaitonirrojim..... ya Allah.. ya Allah... (nak baca surah lain kompom tak hafal. haha) ko tunggu sini, ko tunggu sini, aku panggil Pakcik Sarip.

Gua nak gelak dah. Perut dah start gigil ni. Member gua si Edy nak lepas diri beb. Ada ke suruh Faiz tunggu. Pergi la sama2 rumah Pakcik Sarip. Wakakaka.

Gua pun pusing perlahan2 dari mengadap member gua tu kepada sisi sikit. Kengkonon hantu sombong la ni.

Rumah Pcik Sarip depan tu jer. Dekat. Diorang ketuk pintu macam nak roboh beb. Gua masih belum nampak lagi, sebab berpaling ke sisi. Dengar kecoh2 jer.

Sekali gua pusing jer, gua nampak bayang2 senapang patah la... Pakcik Sarip, Rela ma. Totok UMNO. wakakaka. Tanpa membuang masa, gua lari ma.. gilo ko. Terkedek2 gua nak langkah beb.

"Hantu punya budak! Ni mesti anak __________ ni."

Besok tu kecoh beb. Jemaah surau, jemaah makcik beli ikan, sekampung kecoh.

Comments

  1. uihh...ramai bona org online kat blog lu ni.sampai 60 org.Wa nak tumpang letak iklan buleh?hehehe

    ReplyDelete
  2. Patut lu nak sakat, jauh sket dr umah Pak Sarip.

    Tadika Kemas ada daulat beb. Md Taib pawangnye. Silap besar la lu sakat, senapang patah siap sedia.

    Si Faiz ape cite? Mesti kaku t'kencing2.

    p/s: Bro. lu tau umah Kartunis Ujang? Kuala Pilah x silap wa. Wa peminat fanatik dia sejak kecik. Skrg dgr cite dia bz melukis & mancing. Kalo jumpa dia kim slm yo. Den byk belajo bahaso Nogori dgn dio la, haha.

    ReplyDelete
  3. Xenan, yg ramai2 tuh pengundi hantu si Berg & abanghensem. Abis tempoh vote, kompem statistik pelawat meredum, haha.

    AT lantik wa jd Exco Promosi & Publisiti blog dia. Lu nak wat iklan kena b'urusan dgn wa. 1 banner RM50/hari.

    Kalo lu langgan sebulan, lu dpt T-shirt eksklusif AdukaTaruna & e-novel Lahanat Jebat free. Amacam?

    ReplyDelete
  4. Bro.Lu bila mau debat sama KATILEMPUK d DD?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum

    sib baik milah tak ikut mak gi tadika kemas

    ReplyDelete
  6. Bro Lelaki_ini,

    Lu mcm SU media AT jek?Camno lu leh kuar statement pengundi hantu lak.Tak selari dengan presiden blog AT.ekekeke.

    Pehni lu jago2 kalau AT kuar tabligh 40hari.Mampos nak jawab idea2 dlm posting2 dio ni.Wakakaka.

    ReplyDelete
  7. wa mcm pernah dengar cite nie.. but versi pak Sarip la.. dia kata waktu tu... lu yang kene sampuk lak dek pocong yang betul2... lu demam seminggu... betul ka bro??...

    ReplyDelete
  8. alaa.. ceta nih dah ulang tayang nih..
    masuk ni je dah 3kali nur baca,,
    haha

    ceta lain takdo ke pcik?

    ReplyDelete
  9. wa da abes gelak guling2 dah...
    skali citer lama daa..
    mana semua orang tau ni cter ulang tayang?
    lu kalau ye pon AT buat ah season 2 ke..haha.
    lu dulu tadika kemas gak ke??
    patut ah pas nak tutup tadika kemas, tengok ah produk dia hasilkan..cth terbaek AT si penyakat manusia..haha

    no offence..peace..

    -orang jauh-

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.