Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 11, 2009

Najib lari naik helikopter..

Oleh : AdukaTaruna

Kalau sidang ASEAN tu buat kat Monggolia la, eh Monggolia ASEAN ke? Hehe. Kalau kat Monggolia, mampos Najib beb. Nasib baik kat Thailand.

Gua ingat lagi dramatik, kalau kerajaan Thailand bawa Najib pinjam helikopter Nuri Malaysia. Hahaha. Mau terkencing2 Najib as bekas menteri Pertahanan dalam helikopter Nuri.

"Saya akan menggunakan jalan biasa... dengan menaiki kereta (ke lapangan terbang)," kata Najib yang kelihatan tenang walaupun terpaksa melalui pengalaman getir sidang kemuncak yang akhirnya terpaksa ditangguhkan.
"Jangan takut tuan, ini bukan helikopter Nuri."

"Kau jangan nak kencing aku. Aku tau kau orang Anwar. Aku nak naik kete gak."

"Tidak tuan, naik kereta bahaya. 100 000 perusuh menguasai jalan2 raya utama."

"Aku tak caya. Aku tak nak Nuri."

"Bukan Nuri tuan."

"Aku tak kira. Aku nak naik kete."

"Kete tak dapat masuk, tuan."

"Tut tut. Carikan gua tut tut. Gua pernah tgk iklan James Bond naik tut tut."

5 comments:

fikiranlicin said...

hahaha huhuhuhu hihihi

elyn said...

dulu me n kawan2 pernah wat research sendiri tentang kelemahan nuri nih. kami dpt blueprint, lukisan mekanikal nuri nih. jgn tanya dr mana dpt... haha...

kalau helikopter bell, bilah kipas dia, mounted (dipasang) on an auto rotating shaft, kipas tu mounted at an angle. dlm situasi dimana enjin heli bell mati, heli dia masih bleh terbang sbb shaft dia jenis auto rotate, dlm erti kata lain, shaft dia boleh pusing sendiri tanpa bantuan motor enjin. juruterbang cuma perlu pandu senget ke kanan je untuk kekal di udara sambil mengawal pendaratan kecemasan.

kalau nuri ni, ada sedih sikit. dia design lama, dia takda ciri2 auto rotating shaft ni. maksudnya, kalau enjin mati, dia straight menjunam. u bleh pikey sendiri la. masa saya n rakan2 belek2 design nuri nih, kami tak graduate pun lg. so u bleh bygkan tahap kerakusan n IQ org yg menggadai nyawa juruterbang2 nuri yg ntah brapa org jadi korban.

Innalillah....

nyle

Anonymous said...

waa nak naik air asia bule..yang suku sakat keri punya...ke keri tak bagi


fanatik-

Anonymous said...

ikut je lah apa dia nak...
naik tut-tut ke,kuda terbang ke...
mungkin itu 'last wish' dia...

Xenan said...

funny sial,

Lu ni nabil kah?