Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 22, 2009

Najib kecam Barat, diplomat EU keluar dewan


GENEVA 21 April – Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak hari ini menuduh Barat menggunakan Holocaust sebagai ‘alasan’ untuk melakukan kekerasan ke atas penduduk Palestin dan kecamannya itu telah menyebabkan semua pemimpin negara Kesatuan Eropah (EU) bertindak keluar dari dewan di mana persidangan antiperkauman anjuran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diadakan, di sini.

Persidangan itu menjadi kecoh sejak dari awal lagi apabila dua penunjuk perasaan yang memakai rambut palsu berwarna-warni melontar hidung badut berwarna merah ketika Najib Razak memulakan ucapan sambil berdoa.

Sekumpulan pelajar Yahudi dari Perancis berkata, apa yang cuba disampaikan oleh Najib Razak adalah ‘sandiwara yang berlaku dalam persidangan ini’.

Insiden itu menyebabkan Najib Razak yang diberi penghormatan untuk berucap, terpaksa memulakan semula ucapan.

19 comments:

malam said...

aparaa najib tak amik peluang macam idea lu ni.time start2 jadik pm la kena cergas,dlm dan luar negara.kalau dia buat gini,sedikit sbanyak respect org kat dia bertambah dan cover sikit imej dia yg tercalar tu.hmmm...najib tu mmg dah dasar slow.tapi penasihat dia mana?

Berg said...

alamak bro.. kalau dia buat gitu gak.. sapa nak jual kapal selam lagi kat dia... haha

Tuan penasihat 25% x nak nak bg nasihat suh buat gitu.. huahua

Anonymous said...

kah kah kiok...suwey mahajib yang berlarutan......kah kah kiok

Anonymous said...

hahaha.... kalau najib la yang buat camni.... memang dunia dah nak hanco dah..... ahmadinejad ni jauh la standad dia berbanding si najib ni..... hahaha.....

-abanghensem

Shannaro said...

pikir positif beb.
Najib ni lebih berani dari Pak Lah.
Dia nak jd mcm Mahathir, yg berani sound Barat. haha... sekali fbi siasat kes altantoya baru tau...

elyn said...
This comment has been removed by the author.
elyn said...

aik? mana dah komen daku..

Anonymous said...

elyn... komen lu dah kena delete la... ni mesti banyak mnencarut ni....

-abanghensem

elyn said...

aper la tuan rumah nih...

nih ke demokrasi!!

grrrrrr.....

p/s: manada mencarut.. melalut jer.. melalut pon tak leh ke.. keh3...

'quasi demokrasi' btul la.. he he

Anonymous said...

laaa orang dah lama tau pasal tu jib ni baru nak mengecam ke??

Anonymous said...

Salam..

Bukan najibtuya la.. Presiden Iran tu..

Sedara tukar nama ke?

Wakaka..

Che said...

tu laaa..wa dh plek dh..td kt utusan kua lain..ni kua kt blog lu lak lain..ampir mati konfius wa...tp wa phm maksud lu...kalaulah PM kita mcm brader Ahmadinejad tu..sekurang-kurangnya beliau terkenal dengan kritikan pedas terhadap Barat..PM kita lak...terkenal kerana menjalin hubungan demokratik dengan kerajaan Monggolia..wahaha

marauhirang said...

Hahahahahahahaaa
Salam Bro AT.....
Berapa ramai sudah percaya lu punya auta....
Sah dan disahkan....memang lu layak jadi ahlil nujum negara...

wahai ahlil nujum negara yang bijaksana......apa nombor mau naik first prize......20%

hehehehehehe

lelaki_ini said...

Lu org kalo baca pape p'khabaran dr dak AT ni, samada link @ ala2 berita Bernama, baca pelan2 & fikir sblm telan.

Agak2 cam melawan arus perdana & di luar logik akal je, elok google dulu, hehe.

Menurut mangkok tingkat wa, dlm bbrpa hari lg, dak AT akan m'buka kotak p'tama pelan tindakan menyekolahkan PKR.

Dr situ, dia akan m'bentangkan kertas kerja yg p'tama. Sama2 kita nantikan..

antusabun said...

Dah la jarang-jarang dapat cakap. Sekali nak cakap orang boikot plak..haha..

Che said...

"Yaaa....kami mau lihat kotak2 tu..."kata penyokong2 AT

AT senyap sambil tersenyum yakin..."sabar saudara-saudara,wat mase skunk ni kotak2 tu ade dlm simpanan abanghensem,"kata AT lalu menepuk2 belakang abanghensem yg berdiri di sebelahnya..

"kita akan buka apabila kena pada masanya..percayalah, kotak-kotak ini adalah kotak-kotak rakyat.Kotak-kotak yang perlu dibuka atas kepercayaan rakyat terhadap saya,"suara AT makin meninggi..penyokong2nya mula ghairah lalu bertepuk tangan lebih kuat...

"Janji saya pada saudara-saudara sekalian,hari ini kita menang, esok kita bukak kotak!!"

hahaha..mng pe?mng maen futsal...

AdukaTaruna said...

marauhirang. lelaki_ini sms gua.

3782 1st prise

AT

lelaki_ini said...

AT, bak no. lu

M.H.A Hamzah said...

najib kecam diplomat eu?p/s:siarkan ye.