Skip to main content

N3 untuk pompan jer.

Oleh : AdukaTaruna

Jakim lancar stesen TV Julai ini


KUALA LUMPUR 20 April — Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan melancarkan stesen televisyen Julai ini yang yang diharapkan dapat memenuhi selera penonton dari kalangan orang Islam dan bukan Islam di negara ini.

Nyle. Apa barang lu jadi pembaca glamer. Berita baik ni. Nur mana, Nur? Apa barang nyorok sebagai blogger macam pcik. hahaha.

Ni stesen TB ni baru ni. Apply la pengacara ke, pembaca berita ke. Kak Mot tak bleh. nanti Ammar and the team kasi sepah2kan stesen TB tu. Muahahaha.

Elyn, Nur, etc, lu buat vid lu orang sendiri. Berlatih bebetul, dan rakam as pembaca berita. Then hantar bersama surat, resume. Surat memberitahu berminat menjadi personaliti TV Jakim. Make up tak payah tebal2. Bab make up nanti pcik mintak tulun abanghensem. Dia mak andam.

Kak Mot pun buleh. Rekrud ahli2 Nisa'. Kerajaan bagi kita peluang ni, sapu beb. Jangan tunggu Berg kongker kasi awek2 dia dah. Minta lelaki_ini rekrud boleh, tapi dengan pengawasan yang ketat la.


Comments

  1. ha.. daku tak leh la..

    nanti kalu daku yg jadik "pengacara" kompom org tukar cenel. sbb diorang ingat itu "CHANNEL V"

    kui kui kui...

    :p

    nyle

    ReplyDelete
  2. channel V tu camana kak nyle?
    i tak penah tgk laa..

    nur jadi pembaca/pengacara nnti wat penonton tido je.. tak bagus untuk mkting stesen tb tuh..

    **kalau tak pun..tanak nur jadi popular camtuh,, tak pasal2 banyak peminat lak..hahaha


    tapi duet woo..duett
    alamak,, will do some consideration.. eheh ^^

    apa kak nyle nih, awal2 dah menyerah kalah? ;p

    ReplyDelete
  3. Waa rasa AT minta la jadi pembaca berita bahasa arab ...berpasangan dengan Nyle..., Datin seri memot jadi selebriti untuk diwawancara, baru gempak siot...

    fanatik

    ReplyDelete
  4. betoi la nur.. kalu sy jadik pengacara, tuh ha jadik Channel [V] stesen JAKIM tu.. takpon jadik ala2 MTV Countdown.

    hihi..

    oit fanatik.. AT tu pro PPSMI. dia mana mau ckp bhs lain. dia suka Yes No Yes No je.. ahakz..


    nyle

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste