Skip to main content

Masalah PKR = UMNO.

Xenan said...

Bro,meh wa tambah membangsat lagi.

Kat belah utara ni dah bertiup kencang antara geng pembangkang yg konspirasi LGE yg jatuhkan Fairuz.Konon2 cina punya pasal tak suka melayu.

Haih genetik melayu..bangsa sendiri serong mesti selalu nak salahkan bangsa lain.Letih wa dengar.

Yg si ketua pon sama bangsat.Dok wat senyap buat hapa.Cita la bebetul.Wat menambah fitnah jek.

Adeeii!

Gua memang pantang 9 bulan kalau pemimpin try bodohkan pengundi beb. Depan2 diorang bodohkan kita. Takan nak diam beb. Tak bermaruah la kan.

Diorang semua ni sebenarnya kompius beb. Rakyat ni level terbanyak jenis bodoh. Dan diorang ni jenis bijak. Tak la bijak sgt, tp berbanding level terbanyak ni, jauh sgt bezanya.

So, diorang guna level terbawah bila buat tindakan. Keliru level mana yang diorang nak guna. Dan keliru dengan level diri sendiri. Keliru dalam penetapan falsafah. Sohai punya pemimpin.

Si bangsat Anwar ni. Belit lu depan2 ni beb. Bacul ke apa lu orang. Lain la lu orang level rendah. Tak alert dengan level yang Anwar guna. Terbaru Syed Usin sosialis plak warning.

Kepala kambing Janapari punya orang. Lu bikin taik satu Penang, lu suruh semua diam.

"Jangan persoal taik itu dalam media!"

"Jangan tengok taik tu. Biar dia situ!"

"Semua rakyat dan pemimpin diminta jgn cakap soal siapa berak."

Buleh ke camtu? Lu orang boleh diam ke? Jgn kasi naik kepala la bai. Jangan terlewat sampai PRU13. Lu sepahkan satu kampung, then lu sound ketua kampung tu. Bangsat punya parti.




Comments

  1. ei cukup menyampah waa dengar cite2 pkr kat penang ni, memalukan betullllll...tuduh sana sini, cam umno lak...

    fanatik

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste