Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 30, 2009

Lupakan kejap politik bangsat manusia.

Oleh : AdukaTaruna

Kojap. Sebelum gua sebut nama2 ni, wa kena umumkan dulu. Nama2 ni tak menunjukkan fikrah wa ah. Jgn pukul rata ala orgjauh. Hahaha. Ok, kita sambung.

Wa dulu masa kekecik suka gak adbencer2 nih. Masuk semak la, masuk hutan la. Byk yang wa minat, tp tak pernah siyes. Pernah terpilih main bola sekolah tapi bab istiqomah nak turun tranning petang2 wa out. Tu pasal wa cakap, wa teori jer lebih. Kah kah kah. Realiti out.

Pernah main takraw. Yang ni siyes sket la. Sampai daerah. Tapi cam biasa la. Boring jer, wa dah tak main dah. Haha. Sama gak persatuan dalam sekolah. Tingkatan 1 rumah merah, persatuan pengakap. Tingkatan 2 jadi rumah biru plak sebab setiap awal tahun ada pemilihan. Wa masuk team Biru. Persatuan plak Reka Cipta.

Yang ni cikgu gua tangkap gua. Sebab wa dengan kreatifnya mematahkan papan bawah papah hitam tu, ala yang tempat letak kapur tu, untuk mencipta sebagai 'net'. Dalam kelas tu wa anjurkan sepak takraw bola kertas antara kelas. Satu team daftar RM5 beb. Hadiah baru berapa. Kaya gua. Haha.

Lupakan politik bangsat. Mari ebencer masuk hutan.

So, lepas baca blog xenan the babarian, wa ingat nak ajak korang masuk hutan la. Ajak bro mountdweller beb. Dia jadi kapten. Xenan dengan Berg jadi sheaper. Tukang angkat barang gua dengan bro mountdweller. Wakakaka.

Barang2 keperluan utama kena bagi Xenan bawak la. Makanan bagi Berg. Kalau makanan bagi xenan, kompom licin.

Amacam? sapa setuju angkat tangan? Kalau bro mountdweller tak dapat, lantik jer gua jadi kapten. Tapi kalau sesat 40 hari dalam hutan, gua tak jamin la. Hahaha. Kita leh ajak cikgupj skali.

Kak memot, kita bagi tugas buat bihun goreng sebagai bekalan kita. Amacam?

12 comments:

Xenan said...

wah..wa setuju jah.Gunung mano nak naik.Gi gunung datuk dulu pon ok..

Leh tgk tempat meeting Undang zaman dulu.Jauh meeting ni..atas gunung dipilihnya.

Leh tgk tapak hang tuah lompat dr situ g gunung ledang.Lu kompom gelak guling2 nyer kutuk.wakakaka.

elyn said...

apo kelas gunung datuk. meh join den gi gunung kinabalu.. takat gunung tahan la gunung datok la.. cehh.. kc can dukaduki tu tak penah pegang salji lg.. hihi

:p

AdukaTaruna said...

gunung kinabalu level adik gua jer. gua lari2 anak jer naik atas tu.

lalalalalala...

elyn said...

bro.. kang mai lg c schizo tu tanya lu nih tak reti geografi ke ape.. hihihi :p

maymot said...

oit duka duki...

jgn cakap bosa naik2 gunung neh..

kang ketulahan ngan puteri de ratu ayu gunung kinbalu baru ekau terngango...haha


-->>apsal tugas ikot gender neh..masak yo bg kek pompuan ..!!

akak potes...muahaha

-->>kalo sesat,,korang tengok bintang polaris sebagai panduan tau...........................cam dlm citer winter sonata tu...ahaksss

albanjari said...

adeh..apa kelas panjat gunung..tu standard puteri umno jerk beb ! Panjat ler bahu Najib ker..bahu Zahid kaa..baru adbencer..wakakaka..!

Malam ni disunatkan memanjat !

cikgupj said...

Syhhhh.....jangan gaduh-gaduh, susah sangat datang je kat perak, kita naik gunung tunggal di kampung gajah tempat pahlawan melayu dan tok moh...betapa...boleh jugak tengok gajah-gajah melayak pokok-pokok demo kat ipoh....wakakakakahkah....

Xenan said...

wakaka..gng kinabalu.Kelas umno pencen jek suka pegi.

Uh wak..jgn la cerita malam sunat tuh wak.Nangis la kawan.haha.

Kalu wak rajin usya2kan la awek2 banjar kat wa.Denga2 puteh2.ekekek.org p.buntar lagi bagus.Dokat sket.

blues untuk rakyat said...

wa malam ni ke naik GUNUNG SETUBONG dengan GUNUNG SEJINJANG.....

sebab nak bunuh SETAN.....

kah...kah.....kah.....

Anonymous said...

ha apelagi g ah panjat gunung..
bila jumpa puteri bunian ke puteri gunung ke nanti, lu orang kawenkan si AT ni dengan dia, pastuh tinggal je diorg atas gunung..haha
mesti panatik2 hadi ngan pembela2 ulama setuju cadangan wa ni..kah3
tapi AT ni mmg genius..sbb apa??
sebab lu tgk, mana dia nak bawak abanghensem..haha. kalau dia bwk abanghensem mana ade can nak memikat puteri gunung..wakaka

-orang jauh-

Xenan said...

sheaper = sherpa la bro

Berg said...

tolong perincikan aktiviti ini.. berapa orang akan turut serta.. supaya mudah hamba bajet makanan.. sekian... kak memot.. ambil nota ( English)

wakaka