Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 23, 2009

Jentera Presiden PAS.

Xenan said...Bagi gua,

Gua nak tunding kesalahan tade penerangan UG pada organisasi PAS.Presiden sebagai pencetus idea/dasar.Organisasi sebagai penjalan dasar.Penjelasan patut dibuat oleh timbalan die atau setiausaha die wat PC ke ape.Bodoh nyer timbalan n setiausaha.Tak sedar ke org dok tanya apa tuh UG.
Beb. Gua bagi lu satu situasi. Berg Presiden. Lu SU Berg. Gua Timbalan.

Angin takda, ribut takda, tiba2 Berg buat kenyataan PAS sepatutnya melantik wakil UMNO dalam AJK Pusat PAS. Then, Berg terus g Palestine 40 hari. Join tabligh.

Hah. Mampos. Lu SU nak terangkan apa? Tak terkulat2 lu. Gua pulak tak garu kepala. Sebab tu gua tuduh Hadi ni bodoh melantun2 sebab tak buat homework.

Sebab apa? Sebab SU akhbar dia kelam kabut pertahankan idea Unity Gov dalam blog. Nampak macam karangan budak tingkatan 5 lu tau tak. Hahahahaha. Gilo! Gua dah penat baca beb. N3 ni gua tersengeh, N3 tu pulak wa tepuk dahi.

Kejap2 luar negara, kejap2 luar negara. Adakan AJK Luar Negara jer la PAS ni. Lantik Hadi. Semua benda dia nak buat, mati la beb. Bagi2 la sket.

6 comments:

Xenan said...

"Real" problem dlm PAS:-

1.Communication dlm organisasi.
Wa nyer pernyataan kat atas tu dengan angapan pernyataan yg keluar dlm media telah dibincangkan dlm meeting(dewan harian kot).Sepatut semua pimpinan dah tahu aper pres ckp.Amalan normal kalau kat company.

2. Respek pd organisasi.
Katakanlah anggapan wa salah.Mmg kampung la organisasi pas.Ckp main ikut sedap mulut nak ckp apa time tuh.Mmg tader respek sekali ngn Presiden pon tak respek organisasi.Tak koperat langsung.

3. Fanatik kebencian
Yg wa nampak, UG ni ditolak sbb taksub kebencian melampau kat geng UMNO.Yg geng UMNO plak nak menanguk air keruh.
Tapi pk target market bro.Target market rakyat malaysia yg biasa2.Yg nak idup biasa tamau gado2.Kene menang ni dulu,lagi besar kesan dr sokongan parti2.Biar PAS jd savior for all.

Xenan said...

Sbb wa takleh tido wa tambah lagi,

"Hadi diterima? Untuk tumbangkan BN kena bersatu. Kena letak siapa PM dulu. Kalau semua terima apsal Hadi tak disebut jadi PM? Apsal Anwar?"

Wa jawap:-

1. Bab bersatu tuh.Yakin ker lu takat parti2 bersatu leh tumbangkan BN?Tak cukup wa rase.Support rakyat teramai tuh penting.

2. Imej ni mainan jek.boleh bertukar2.Imej Hadi tak penting, jadi tak jadi UG tuh pon tak penting.Tapi imej politik kedamaian tuh penting.Sbb end result nanti,semua org boring nak berpolitik cam Anwar.Letih!Ni la imbangan die.

3. Wa sokong hadi sbb idea unity govt jek.Idea ni pon dah kene reject ngn PAS tapi kalau hadi as Pres(pembuat dasar),pendekatan sikit2 ke matlamat tuh masih boleh dilakukan.Jadi PM?nanti la cite PRU13..banyak syarat2 nak menang PR tak penuhi lagi.

Berg said...

Bro.. kalau wa presiden, wa x kan keluar kenyataan yang x wa ceritakan kat anak buah wa dulu bro.. sekurang2nya orang yang paling rapat ngan wa mesti tau... then baru wa keluar kenyataan...

Pastu baru wa keluar 40 hari... tapi kalau lu renung balik, mcm x de prob je sebenarnya kenyataan TGHH tu.. coz lu kene bezakan pandangan peribadi dengan pandangan Parti...

Pandangan Peibadi belum jadi Pandangan Parti selagi syura mahupun muktamar x putuskan... jadi seperti yang lu selalu laung2kan.. kebebasan bersuara.. wa rasa x de probpun apa yang TGHH buat/suarakan tu...

Skang, dia dah kata x de lagi UG.. so, yang lu duk memekak lagi apa kes??... wakaka... wa suke TGHH coz dia selalu buat gerakan check mate dngan berkesan... hehe.. isu muzakarah dulu lepak je dia tepis... lu x nampak ke Aura tu bro??... haha.. itulah indahnya dalam PAS... so, lu belum nak join ka??... wakaka

lelaki_ini said...

Berg, walau pandangan peribadi, kena wat homework. Org tnya dah ada jwpn.

Pemimpin kena gentle, bkn soh SU akhbar jwb. Berani bg idea, kena berani b'depan soklan. Kena laju & cergas.

Jika ada rujukan sesuatu idea, nyatakan sumbernya.

Tu pandangan wa ttg TGHH dlm bab KP nih. Ttg stand wa b'hubung KP, wa penah huraikan dulu.

Xenan said...

bro lelaki_ini,

Ikut formalities sapokah yg tulis teks ucapan presiden?

Sapokah yg arrangekan PC presiden?

Sapokah yg jd tol gate presiden kot sesaper nak jumpa?Yang atur jadual harian pres?

SU Nik Aziz siap bukukan segala teks ucapan nik aziz.Tuh dia effort SU akhbar Nik Aziz.

Mmg betul boleh blame Hadi tapi ade org tak wat keje terlepas kat situ.Saje2 tak wat keje??

uma said...

presd PAS klu nak
kebebasan bersuara dok jadi blogger je laaa...haha

Presd wat cara Presd.

dah jadi presd,
kene lah peka skit
dgn situasi sekeliling.