Skip to main content

Hujah ni paling gua tak paham.

elyn said...

1. Tiada siapa yang dapat tumbangkan hujah saiz otak sebagai dominan utama output kecerdikan. Gigit word dominan utama dulu.

aik.. sejak bila korner baring nih. hihi.. dulu lu menyalak :

otak kecik sebab tu melayu bangang..

patot lu menyalak mcm nih dulu: otak kecik antara penyebab melayu bangang..

haha.. percubaan mengelat dikesan..

:)

Siyes beb. Yang ini paling lama gua nak fahamkan. Apa beza otak kecik punca Melayu bangang dengan Saiz otak penentu kecerdikan?

Wa bercakap soal yang sama ni. Konar baring ke gua? Adeh.. Ke otak gua dah mula mengecil nih? wakakaka

elyn said...

nih yg den tak puas hati nih.. naper points den tak dibidas..

-_-

Kojap la ha. Eden tak paham. Cubo ekau jelaskan sikit dalam ayat lain. Gua rasa gua tak lari tajuk, tapi.....

Argh.... bukancalon. Ekau tolong pam otak den. Blur kojap eden. Kojap eden cari link artikel senarai dakwaan2 bangang Melayu jap. Ada banyak dakwaan dalam tu.

Ha jumpo pun. Haha. Klik sini.

Dalam di wa dah lama senaraikan. Ada banyak. Dan paling besar pada gua ialah saiz otak. Tu pasal setiap artikel wa selitkan hujah ni. Takan gua nak letak kurungan, nota kaki pulak setiap selitan tu. Camni (antaralah, byk faktor lain lagi seperti bla2 bla5). Gilo ko.

Boto ko tak boto jawapan den, den pon kompius dengan hujah yang ni. Hahaha. Taram jer la.

Comments

  1. 1st
    melayu bangsa bangang, tahap bangang tu mcm mana, paling bangang? atau atas sikit dr paling bangang?
    camni senang, kalau skala 1-5, 1 paling pandai, melayu skala brape?

    2nd
    otak melayu kecik, paling kecik ke antara yg terkecik? jawab lagi, kalau skala 1-5 otak paling besar, melayu skala berapa?

    sejauh mana kajian 'pemerhatian' kau

    ReplyDelete
  2. eh lagi 1, pandai dengan rajin ada kaitan tak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.