Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 27, 2009

Hujah kepala otak lagi (7)

Che said...

so bkn saiz otak la bro..tp saiz bhg otak.
Adeh... istilah laie? Kita sebenarnya pusing2 semata kerana enggan mengakui Melayu tu bodoh secara genetik.

Takpa. Gua layan. Zass... hahaha.

Parang itu tajam kata gua. Lu pulak cakap. Parang tu tak tajam, tapi bahagian mata dia tajam. Belakang parang dengan hulu tak tajam pun. Lu cakap kat gua sambil menari2 ala AF. Haha.

Besar dah rumah jiran lu ni berbanding dulu, gua cakap. Alah, rumah jiran gua tu bukan besar pun. Bilik dia jer yang dia besarkan.

Haha. Ponek den layan bab istilah. Poning hujah elyn bab konar baring tadi pon tak hilang lagi. Kepada sesiapa yang bagi point, kalau buleh bagi la dalam GMP, walau gua anti GMP. Wakaka.

Kamus gua orangjauh pinjam beb. Merangkak gua guna kamus online.

7 comments:

Anonymous said...

anda boleh dicalonkan sebagai raja karut semalaysia la hahaha

nasihat aku, stick to politics je la blog ko nih... jauh sangat dah ko mengarot ni, kalau budak biologi baca memang terguling-guling gelak

kinki said...

bro mana artikel kajian pasal kaitan saiz otak dengan kepandaian ni bro? tapi bukan artikel ko tulis sendiri la ye hahaha... tu namanya syok sendiri

dan juga artikel mengenai perbandingan saiz otak melayu,cina,india,omputih dll

kinki said...

aku nak tgk artikel kajian sains, yg ditulis oleh professor sains.

malam said...

sambil makan popcorn, "eh, dah abis ke?"

Che said...

Alaaa..nk gne istilah GMP ke?wa pon dh lame x gune istilah2 tu..udah setaun tinggal,trus lupo..hua3..bg istilah matematik bleh la wa..

wa iye2 bangkang lu ni sbb wa mmg rase statement lu "Sekali lagi, Kita sebenarnya berpusing2 kerana enggan mengakui Melayu itu bodoh secara genetik".

wa kate statement tu x tepat sbb wa rase org Melayu ade jgn kelebihan yg lain dlm bidang masing2..dan kelebihan ni bg wa amat subjektif..mcm kte kate cantik tu subjektif la..cume oleh kerana tamadun di nusantara ni hanya bergerak maju setelah kedatangan Barat, maka kte pnye strting point amat lambat utk utk menunjukkan kehebatan kita d mata dunia..

my bottom line is, sume org ade kelebihan masing2 tanpa mengira bangsa so secara automatisnye statement lu td tu terpaksa wa bangkang..wawawa..

Che said...

weekdays ni bg rehat la pale otak ni nk bincang psl otak..lu suruh bukancalon pam otak lu..wa pon nk pam blek otak wa ni..ujung minggu ni sambung la blek..wahahaha...wa nk bace artikel politik lu ni..bace artikel x yah gune otak sgt...hahahaha

schizophrenia said...

haha
dia yg tak faham istilah
semua istilah langgar

kau rasa kalau serebelum besar mesti ke otak besar?
kau rasa otak besar dgn otak padat sama ke?
kau rasa sel besar dgn byk sel tapi padat sama ke?

tu baru sel, belum masuk neurotransmitter dlm otak
tu belum masuk lagi ada bahan yg dikaji boleh dijadikan 'memory enchancer' mcm ginkgo biloba
eh kau penah dgr tak ginkgo biloba? baca lagi bro

meh start dgn paling basic, http://en.wikipedia.org/wiki/Brain jgnlah malas membaca wahai pejuang antippsmi 51%