Skip to main content

Hujah kepala otak lagi (7)

Che said...

so bkn saiz otak la bro..tp saiz bhg otak.
Adeh... istilah laie? Kita sebenarnya pusing2 semata kerana enggan mengakui Melayu tu bodoh secara genetik.

Takpa. Gua layan. Zass... hahaha.

Parang itu tajam kata gua. Lu pulak cakap. Parang tu tak tajam, tapi bahagian mata dia tajam. Belakang parang dengan hulu tak tajam pun. Lu cakap kat gua sambil menari2 ala AF. Haha.

Besar dah rumah jiran lu ni berbanding dulu, gua cakap. Alah, rumah jiran gua tu bukan besar pun. Bilik dia jer yang dia besarkan.

Haha. Ponek den layan bab istilah. Poning hujah elyn bab konar baring tadi pon tak hilang lagi. Kepada sesiapa yang bagi point, kalau buleh bagi la dalam GMP, walau gua anti GMP. Wakaka.

Kamus gua orangjauh pinjam beb. Merangkak gua guna kamus online.

Comments

  1. anda boleh dicalonkan sebagai raja karut semalaysia la hahaha

    nasihat aku, stick to politics je la blog ko nih... jauh sangat dah ko mengarot ni, kalau budak biologi baca memang terguling-guling gelak

    ReplyDelete
  2. bro mana artikel kajian pasal kaitan saiz otak dengan kepandaian ni bro? tapi bukan artikel ko tulis sendiri la ye hahaha... tu namanya syok sendiri

    dan juga artikel mengenai perbandingan saiz otak melayu,cina,india,omputih dll

    ReplyDelete
  3. aku nak tgk artikel kajian sains, yg ditulis oleh professor sains.

    ReplyDelete
  4. sambil makan popcorn, "eh, dah abis ke?"

    ReplyDelete
  5. Alaaa..nk gne istilah GMP ke?wa pon dh lame x gune istilah2 tu..udah setaun tinggal,trus lupo..hua3..bg istilah matematik bleh la wa..

    wa iye2 bangkang lu ni sbb wa mmg rase statement lu "Sekali lagi, Kita sebenarnya berpusing2 kerana enggan mengakui Melayu itu bodoh secara genetik".

    wa kate statement tu x tepat sbb wa rase org Melayu ade jgn kelebihan yg lain dlm bidang masing2..dan kelebihan ni bg wa amat subjektif..mcm kte kate cantik tu subjektif la..cume oleh kerana tamadun di nusantara ni hanya bergerak maju setelah kedatangan Barat, maka kte pnye strting point amat lambat utk utk menunjukkan kehebatan kita d mata dunia..

    my bottom line is, sume org ade kelebihan masing2 tanpa mengira bangsa so secara automatisnye statement lu td tu terpaksa wa bangkang..wawawa..

    ReplyDelete
  6. weekdays ni bg rehat la pale otak ni nk bincang psl otak..lu suruh bukancalon pam otak lu..wa pon nk pam blek otak wa ni..ujung minggu ni sambung la blek..wahahaha...wa nk bace artikel politik lu ni..bace artikel x yah gune otak sgt...hahahaha

    ReplyDelete
  7. haha
    dia yg tak faham istilah
    semua istilah langgar

    kau rasa kalau serebelum besar mesti ke otak besar?
    kau rasa otak besar dgn otak padat sama ke?
    kau rasa sel besar dgn byk sel tapi padat sama ke?

    tu baru sel, belum masuk neurotransmitter dlm otak
    tu belum masuk lagi ada bahan yg dikaji boleh dijadikan 'memory enchancer' mcm ginkgo biloba
    eh kau penah dgr tak ginkgo biloba? baca lagi bro

    meh start dgn paling basic, http://en.wikipedia.org/wiki/Brain jgnlah malas membaca wahai pejuang antippsmi 51%

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.