Skip to main content

Hasbola Awang cakap pasal Barca vs Chelsea

Oleh : AdukaTaruna

Adik gua cukup berbulu dengan Hasbola Awang beb. Sebab masa dia ulas, dia main sebut jer. Haha. Gua dulu pun berbulu gak. Tapi, bila difikirkan balik dengan sudut lain, mungkin masih belum ada alternatif untuk Hasbola ni la. So, terima jer la. Haha.

Kira macam Anwar la. Berbulu jer gua dengan kecing2 dia tuh. Tapi kalau nak banding dengan Hadi, untuk tajuk lawan BN, dengan terpaksanya wa pilih Anwar la. Lembab nak mampos Hadi ni. Terkial-kial.

Nampaknya Hiddick menepati cakap2 pengulas sukan sebagai genius bola sepak. Bila 2 kali gua tgk keeper Chelsea memulakan game dengan sepak bola ke atas (tanpa bermula dari pertahanan), itu petandanya Chelsea main berkubu.

Kepada yang belum tahu, apabila keeper sepak bola ke tengah padang, bola akan 50-50. Untuk teknik menguasai tengah padang, hantaran 50-50 perlu dielakkan. So, gua dah ramal, 0-0.

Teknik berkubu susah beb. jarak antara keeper dengan defend tak jauh. So, tak leh buat lorongan. Keeper akan keluar. Kalau nak try dari jauh pun tak praktikal. Kompom sangkut. 2 lapis tu. Defend dan tengah. Kalau nak lintang atas (guna kepala tandung) bola status 50-50. Kalau 50-50 dalam keadaan Barca sedang serang, bahaya beb. Sekali dapat kat Chelsea, kompom kena attack laju punya.

Tu pasal kita tgk Barca jarang wat lintang atas. Dia berpusing2 di area Chelsea. Kalau Selangor lawan Kelantan lain la. Sampai atas jer, takda idea lain, Cross. Sampai atas jer, cross. Mengantuk pun tak, menyampah pun tak. Bosan. Dah lali. Haha.

Tempat Chelsea nanti, gua ingat ada harapan Barca kena nih. Gua fikir Hiddick jenis sedar diri. genius ma. Dia mesti harapkan penalty. Hiddick bukan macam Hadi. Tak sedar diri punya. Dah tahu dia punca pergolakan PAS, masih tidak gentle serahkan jawatan. Lu senaraikan la isu2 tentang PAS. Pusing2 penamatnya kat Hadi.

Bila Chelsea harapkan penalty, Chelsea akan bagi isyarat dengan pemain guling2, keeper lengah2kan game, keeper tak tangkap bola dan minta player Barca datang sebelum dia tangkap. Ini taktikal yang kompom Melayu tak tahu punya. Tak terfikir pun.

Jadi, Barca akan dapat mesej tu. Dia akan pulun nak gol gak. Tertekan. Puyol dah biol kena kad. Markues dah putus urat lutut. Time ni la peluang Chelsea. Drogba pagi tadi nyaris2 dah. Tu jer cara Chelsea mampu beb. Lawan barca ni. Bukan lawan Liverpool. Haha.

Player best.

Player best pada gua banyak. Tapi wa nak cakap hal yang special sket. Yahya Toure. Wa ingat dia stopper la. Kekuatan dia sorang menyamai 2 orang antara Mikael, Ballack dan ala lupa plak sekor lagi negro stopper tu.

Wa sambung jap g la merepek gua ni.

Comments

  1. ceh, blah la lu..lu ramal 0-0 bila time da tinggal 10 minit..kah3..
    tapi wa still nak menegakkan hujah wa, xperlu kuasai tengah utk menang..
    tgk barca, possession dia dapat, shot on goal berlambak2, ade masuk???
    tapi messi main da best dah..nampak la budak tuh genius bola sepak..chelsea mana ada genius mcm tuh..haha..sume beli player masa tgh top, pastuh main ngan chelsea merudum..last2 jual balik..wakaka
    anyway just to remind you, we still have a bet!=P

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  2. salute!ulasan beranimati ..bawak2 mengucap..hiddick!kui,kui pebenda.. hiddink la....

    ReplyDelete
  3. Hasbola Awang cakap pasal Barca vs Chelsea

    Aduka Taruna cakap pasal sains kepala otak

    sama saja...

    dengar boleh, percaya jangan

    kah kah kah

    ReplyDelete
  4. ha...ha...ha...
    apa punya ulasan. Mesti datang dari buku lali, bukannya dari kepala otak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.