Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 29, 2009

Hasbola Awang cakap pasal Barca vs Chelsea

Oleh : AdukaTaruna

Adik gua cukup berbulu dengan Hasbola Awang beb. Sebab masa dia ulas, dia main sebut jer. Haha. Gua dulu pun berbulu gak. Tapi, bila difikirkan balik dengan sudut lain, mungkin masih belum ada alternatif untuk Hasbola ni la. So, terima jer la. Haha.

Kira macam Anwar la. Berbulu jer gua dengan kecing2 dia tuh. Tapi kalau nak banding dengan Hadi, untuk tajuk lawan BN, dengan terpaksanya wa pilih Anwar la. Lembab nak mampos Hadi ni. Terkial-kial.

Nampaknya Hiddick menepati cakap2 pengulas sukan sebagai genius bola sepak. Bila 2 kali gua tgk keeper Chelsea memulakan game dengan sepak bola ke atas (tanpa bermula dari pertahanan), itu petandanya Chelsea main berkubu.

Kepada yang belum tahu, apabila keeper sepak bola ke tengah padang, bola akan 50-50. Untuk teknik menguasai tengah padang, hantaran 50-50 perlu dielakkan. So, gua dah ramal, 0-0.

Teknik berkubu susah beb. jarak antara keeper dengan defend tak jauh. So, tak leh buat lorongan. Keeper akan keluar. Kalau nak try dari jauh pun tak praktikal. Kompom sangkut. 2 lapis tu. Defend dan tengah. Kalau nak lintang atas (guna kepala tandung) bola status 50-50. Kalau 50-50 dalam keadaan Barca sedang serang, bahaya beb. Sekali dapat kat Chelsea, kompom kena attack laju punya.

Tu pasal kita tgk Barca jarang wat lintang atas. Dia berpusing2 di area Chelsea. Kalau Selangor lawan Kelantan lain la. Sampai atas jer, takda idea lain, Cross. Sampai atas jer, cross. Mengantuk pun tak, menyampah pun tak. Bosan. Dah lali. Haha.

Tempat Chelsea nanti, gua ingat ada harapan Barca kena nih. Gua fikir Hiddick jenis sedar diri. genius ma. Dia mesti harapkan penalty. Hiddick bukan macam Hadi. Tak sedar diri punya. Dah tahu dia punca pergolakan PAS, masih tidak gentle serahkan jawatan. Lu senaraikan la isu2 tentang PAS. Pusing2 penamatnya kat Hadi.

Bila Chelsea harapkan penalty, Chelsea akan bagi isyarat dengan pemain guling2, keeper lengah2kan game, keeper tak tangkap bola dan minta player Barca datang sebelum dia tangkap. Ini taktikal yang kompom Melayu tak tahu punya. Tak terfikir pun.

Jadi, Barca akan dapat mesej tu. Dia akan pulun nak gol gak. Tertekan. Puyol dah biol kena kad. Markues dah putus urat lutut. Time ni la peluang Chelsea. Drogba pagi tadi nyaris2 dah. Tu jer cara Chelsea mampu beb. Lawan barca ni. Bukan lawan Liverpool. Haha.

Player best.

Player best pada gua banyak. Tapi wa nak cakap hal yang special sket. Yahya Toure. Wa ingat dia stopper la. Kekuatan dia sorang menyamai 2 orang antara Mikael, Ballack dan ala lupa plak sekor lagi negro stopper tu.

Wa sambung jap g la merepek gua ni.

4 comments:

Anonymous said...

ceh, blah la lu..lu ramal 0-0 bila time da tinggal 10 minit..kah3..
tapi wa still nak menegakkan hujah wa, xperlu kuasai tengah utk menang..
tgk barca, possession dia dapat, shot on goal berlambak2, ade masuk???
tapi messi main da best dah..nampak la budak tuh genius bola sepak..chelsea mana ada genius mcm tuh..haha..sume beli player masa tgh top, pastuh main ngan chelsea merudum..last2 jual balik..wakaka
anyway just to remind you, we still have a bet!=P

-orang jauh-

wanzakreeng said...

salute!ulasan beranimati ..bawak2 mengucap..hiddick!kui,kui pebenda.. hiddink la....

Anonymous said...

Hasbola Awang cakap pasal Barca vs Chelsea

Aduka Taruna cakap pasal sains kepala otak

sama saja...

dengar boleh, percaya jangan

kah kah kah

Anonymous said...

ha...ha...ha...
apa punya ulasan. Mesti datang dari buku lali, bukannya dari kepala otak..