Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 5, 2009

Gua tak berapa best la..

Oleh : AdukaTaruna

Maybe tak baik demam lagi kot. Batuk2 jer yg tinggal ni. Atau pengaruh ubat? Entah la.. Hati gua rasa tak tenteram la beb. Sayu jer rasa. Macam kosong jer dunia nih. Tak pernah la plak gua alami.

Tak bleh teringat kenangan2 dulu beb. Abah gua, memember, tempat gua membesar, masa gua asrama, masa gua eksiden, semua la. Kalau teringat memang hati jadi sayu jer. Tak bleh layan beb. Pelik gua.

Lagi kuat sayu hati wa time nak tidur. Adeh... ni yang gua kompius ni. Nak follow politik pun dah takda mood. Rasa sebak tanpa sebab beb. Tak bleh tahan, tadi gua g tgk wayang. Ingat nak hilang stress. Tengok citer Jakie Chan terbaru.

Ingatkan ada lawan2, tapi lebih kepada perjuangan menjadi perantau. Menjadi orang asing di Jepun. Tinggal keluarga, tinggal segalanya. Adeh... lagi teruk pulak gua rasa. Gua ingat gua kena berhenti jadi orang jahat la. Hahaha. Kena tulis baik2 jer.. Wa nak mintak maaf la kat lu orang mana yang ada silap.

Paling byk wa buat silap nyle, bb, nur, kak memot, etc. Skang baru wa kenal apa itu erti sayu.

12 comments:

Anonymous said...

lu dah kena kawin dah tu.... sebab tu lah hati lu jadi sayu..... hehehe

-abanghensem

Anonymous said...

mengucap
at least 5x sehari

Cahaya~ said...

uihh, sayu lak baca..
huhu
apa lak salah pcik kat nur?
takat buli2 tu.. alaa
haha,,
macam pcik yus la buli nur,, kasi nur tabah sket..
hehe


tersenarai paling buat silap gak ke nur?
huhu,,
0 - 0

[ehh,, tapi bab kutuk2 nur kat belakang nur tak maafkan,, haha ;p]


demam lagi tu..


p/s: setuju ngan abghensem,, apa laa pcik.. umur dah makin tua.. saham dah makin jatuh.. igt ada org nak beli lagi ke nnti? haha,, ;p

(pstt kak memot,, selagi pcik duka tak belanja akk makan satu family jangan maafkan dia!!haha,,)

zaminc said...

biasa laa.. org sakit memang sayu... sama ada dosa lu dah terhapus atau darjat lu naik setakuk... banyak istighfar....

Lagipon org melayu memang kekuatan jiwa dia lebih kuat dari omputih...

tak caya lu tgk perang di somalia dulu, org melayu gak kene selamatkan askar omputih...
askar omputih dah la stamina kurang.. lembab lak tu... ketahanan jiwa kurang..
(dalam movie leh la depa eksyen)

zaminc said...

biasa laa.. org sakit memang sayu... sama ada dosa lu dah terhapus atau darjat lu naik setakuk... banyak istighfar....

Lagipon org melayu memang kekuatan jiwa dia lebih kuat dari omputih...

tak caya lu tgk perang di somalia dulu, org melayu gak kene selamatkan askar omputih...
askar omputih dah la stamina kurang.. lembab lak tu... ketahanan jiwa kurang..
(dalam movie leh la depa eksyen)

Berg said...

Alamak bro.. wa dah lukakan hati lu ka??...

Sayu lak tetiba wa baca postlu nie... sob2...

Anonymous said...

JIWA LU LAPAR LAH TU BRO..PERBANYAKKAN AMALAN..KASI KENYANG SIKIT ROH LU DGN PAHALA..

Anonymous said...

lu nak menopause kot..hahaha

uma said...

biasalah bro,
ada masa ati kita jadi sayu skit..
tambah2 lg
masa tgh x sihat
ati kdg2 jadi sensitif..

lu melayu bro,
gen melayu memang mcm tu kot..haha

tp wa rasa lu kene kawen lah bro,
nanti jemput wa
makan free yeaa..hehe

maymot said...

huhu..sayu bc n3 ni dak duka...

Mula2 nak kutuk sbb ammar da jangkit demam ekau..

Hmmm...sayu2 melankolik ni pompuan selalu alami tau..so bagoz la gak kalau korang lelaki rasa..

Pompuan lepas bersalin rasa camni la..sayu je,
masa PMS ( gugel sendirik..)pun sayu gak..nak nangis tak de sebab,,omputeh kata rasa down..

semua ni sbb perubahan hormon..
ekau pun ada perubahan hormon gak ke duka..
Ok la tu...hormon jahat tuko ke hormon baik lagi soleh,,kes3

maymot said...

uish nur...
duka tu tak kayo cam khir toyo..cane nak banje akak satu kuarga..?

banje satu battalion ok la kot...muahaha

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體