Skip to main content

Gua nak bakar kete abanghensem

Tiket Piala FA dijual hari ini

SEREMBAN - Tiket untuk perlawanan separuh akhir kedua Piala FA antara Negeri Sembilan dan Kelantan Sabtu ini, akan mula dijual di pejabat Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan (PBNS) di Medah Rahang di sini hari ini.

Setiausaha PBNS, Datuk Abd. Halim Abd. Latif berkata, tiket berharga RM15 (berbumbung) dan RM8 (terbuka) akan dijual mulai hari ini hingga Jumaat dari pukul 9 pagi hingga 5 petang.

Katanya, peminat juga boleh membeli tiket pada hari perlawanan di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, dekat sini, mulai pukul 9 pagi hingga perlawanan bermula pukul 8.45 malam
abanghensem, sila bagi no plat kete lu. Gua nak bakar kat stadium Paroi. wakakaka. Takder makna wa nak bazirkan duit beli tiket tgk bola liga Melayu ni. :p

Comments

  1. wa pon x pernah beli tiket bola masuk
    tgk bola...hehe

    ntahlaaa...
    mungkin wa kureng duit kot...hehe

    masuk free tgk pon x ada lg...haha
    cume ada jadi pjaga kaunter tiket je.
    kene tipu lak tu..hampeh
    diaorg bayo duit palsu..

    ReplyDelete
  2. make sense x kalau buat cadangan masuk stadium free..
    bukan senang nak suh org dtg tgk bola malaysia..
    suruh wa bayar sehinggit pun wa xnak, xberbaloi langsung..haha, habes hina je..
    kalau free tuh mungkin lah wa pergi..
    so bila penonton da ramai, maybe prestasi pemain pun akan naik..
    sebab kalau xmain betul2, haruslah kita baling botol kat diorg kan..wakaka
    or else, bakar kete diorg..
    abanghensem banyak je simpan minyak tanah..haha

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  3. ala ngah..ko kn biasa masuk panjat..mana penah beli tiket punya..

    ReplyDelete
  4. ala ngah..ko kn biasa masuk panjat..mana penah beli tiket punya..

    ReplyDelete
  5. pergh.. ni mesti orang kampung gua nih. kantoi la plak.

    ReplyDelete
  6. wa kena pegi ngan bas la kalau camni.... sebab plat kete wa unik skit.... senang cam la.... tak bleh bawak la kete wa... hahaha...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  7. liga melayu memang out banding dgn liga yg lain. tapi masalah banding2 ni. pakai logik akaila. mana ada lagi negara asia setanding eropah dlm bolasepak? ikut islam senang. redho ja.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste