Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 12, 2009

Gua dah cakap dah, Ali Rustam ni jenis bodoh.

Sebaliknya, Ali Rustam dalam kenyataan medianya mengatakan dia tidak tahu dan tiada orang yang memberitahunya tentang kes saman itu ketika ditanya kenapa beliau gagal hadir ke mahkamah bagi menghadapi perbicaraan saman malu itu.

Lu tengok. Bab kerja, memang wa caya sama dia la. Tapi bab intelek, tu dia. Apa punya alasan la dia bagi. Hahaha. Selamba badak jer dia pamerkan bodoh dia. Mementang orang Melaka semua bodoh2 belaka. Wakakaka. Mampos wa kena hawau same orang Melake, be.

Ada ke bagi alasan tak tahu. Kah kah kah. Alasan standard gua darjah 2. Sekor lagi tokoh UMNO yang bodoh melantun2 ialah Zam ex Menteri Penerangan. Kak memot cakap baru gua teringat. Haha.

Kalau lu tanya gua apa kayu ukur gua nilai intelek seseorang, wa gagal nak tulis. Biar jer la gua sorang jer paham, dan gua catit dalam blog gua. Ngeee...

9 comments:

Anonymous said...

waa rasa ali ketam ni spesis gen Sengal...cakap2nya banyak merapu entah apa-apa.

waa rasa dia tak tau kes tu sebab dia singgah kenduri kahwin kot AT,amalam biasa dia...

fanatik`

Anonymous said...

wa penah pegi melaka.... memang maju la negeri melaka ni.... wa bawak family wa makan kat satu tempat.... wa lupa la nama apa tempat tu... gerai² tepi jalan.... tapi bagi wa bandar melaka ni waktu malam tak seswai untuk bawak family jalan².... sebab banyak sangat night club.... satu lagi senang jer nak jumpa awek² pakai slwar atas peha.... naik segan plak wa ngan family wa..... tu dalam 5 tahun lepas la.... mungkin sekarang ni dah "berubah" kot....

-abanghensem

lelaki_ini said...

"Lim Guan Eng penah masuk jel, tp bole jd KM Penang. Anwar pun same, bole je jd Ketua Pembangkang dlm Parlimen"

Hahahaha.. t'golek2 siot ngenangkan ayat tuh. Ku hingatkan ketua Kg. Pinang Sebatang yg ckp camtu, rupanye Ketua Menteri Melaka tuh.. Haha.

Kena cari youtube tuh. Save nanti tunjuk kat anak cucu betapa bengapnya sekumpulan manusia b'nama UMNO memilih pemimpin, haha.

fital said...

Saya marah kalau kata semua orang Melaka bodoh tapi kalau kata KMnya bodoh pun tak betul juga sebab sebab pengundi yang pilih dia. Jadi pengundi kena pandai pileh jangan asyik pileh yang bodoh nanti semua jadi bodoh.

dino_yp@yahoo.com said...

Lu orang semua pun bukanlah intelek sangat.

Sarjan Hasan said...

Salam bro... perghhhh... selamber jer lu kata org melaka bodoh... gua belasah lu nanti.. lu jgn cakap mcm tu bro.. x baik. ali ketam sorang dah ler. walau gua PAS tegar. tp gua selalu doakan apabila PR memerintah malaysia nnt (selepas PRU13 isnyaAllah), biar melaka menjadi negeri pembangkang yg diperintah oleh BN. Sesuailah dgn nama negeri bersejarah. kat melakalah umno dan bn akan di muziumkan. Gua nak tgk muka ali ketam mcmana masa tu..

Lu jgn kata gua bodoh... kesian gua jadi org melaka. dah la ada ketua menteri pun bodoh. Rasuah plak tu.. melaka darul rasuah.. muhahahaha...

malam said...

(off topic)

AT.

wa tgk lu ni spesis pemikir.so wa rasa agak rugi kalau idea2 yg lu pikir semacam di'bakulsampah'kan dlm blog sendiri.mana taknye,lu punye posting makin byk skrg,beratus setiap bulan.

so wa cadang,lu susun post lu ikut kategori sikit.kategori idea,kategori teori ke menurun ke,sudut maki dan ikut suka lu lah camne lagi.senang nak buat rujukan.wa bukan along,wa cuma nak tolong.hehe

Anonymous said...

oi AT, dah2 la tu kutuk org melaka..
pedih hati den ni ah..haha
bodoh2 orang melaka pun terpelihara jugak sejarah2 yang ada...
bodoh2 org melaka pun xbakar kete polis..wakaka(mati kena bakar ngan abanghensem..)
bodoh2 orang melaka pun lu orang yang kenyang makan sambal belacan..haha

pada wa, orang2 kampung wa still pangkah umno sebab KM dia ah WIRA ali rustam..huhu.
Dia wira beb, selalu tlg orang kampong..so kalau lu ukur intelek, mmg ah intelek dia tinggi cket dari org2 kampung tuh..
Lu kutuk org melaka lagi, wa bukak cter pasal somban..haha

-orang jauh-

uma said...

wa x leh nak kutuk org melaka sgt,
sebab kroni wa tu...haha