Skip to main content

Fasa mengumpat PKR.

Xenan said...AT,
Lu tenung2kan sikit,apolah si anwar nak jawap nanti kalau Si TKM1 tuh terbukti bersalah rasuah.Dia puji si TKM1 berjasa la apolah dah mcm2 dah ni.

Mangkok toilet wa sumbat bro..nak tenung pon tak sanggup

Hahaha. Kencing level Anwar dalam poket suar adik gua yang darjah 6 tu ma. Wa dah lama kaji dah. Lu orang jer yang cair dengan Anwar ni. Anwar ni, kalo satu asrama dengan gua atau dia salah sekor orang tua kat kampung gua, dah lama gua pedajal dah. Hahaha. Ajinomoto byk sgt. Sikit2 dah la. Putar alam punya manusia.

Cam biasalah bro. Dia buat badak jer. Dia akan beli masa. MAsa yang dibeli akan berkadar terus dengan pelupaan penyokong dia. Penyokong dia plak majority Melayu + India. IQ stendet bawah dia.

Karpal sound, Raja Petra sound, Lim Guan Eng sound dia selamba jer buat badak. Bab 16 Sept pun dia buat badak gak. Hahaha. Sampai skang ni penyokong bodoh dia percaya tu. Siap cakap 16 Sept adalah catur kecil kepada catur besar. Hahahaha. Siap cakap Ezam trojan horse Anwar dalam UMNO tu. Gilos. Politik Melayu dah sama taraf dengan politik Russia beb.

Lu bayangkan level taraf Azmin Ali tu letak jawatan semata nak jadi trojan horse. Hahaha. Semua dah dapat kena buat lagu tu plak.

Comments

  1. aduh aduka kesah 16sept tu,kan umno punya gabra gila,memang tak mengikuti perkembangan rupanya aduka aduka aduka

    ReplyDelete
  2. gilo ezam tu trojan horse.... ni bukan citer ALIAS ni.... sudah la... renti la imaginasi tak jejak bumi tu..... cukup la rakyat kita kena tipu ngan citer gerak khas..... satu unit polis cover semua jenayah..... pasal dadah unit tu yang setel..... unit dadah unit sama gak.... unit seludup pun orang sama gak.... orang melayu tengok citer tu percaya.... hahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. Kah Kah kah

    Gua paling suka part ezam trojan horse.Sbb ade ketua pemuda PKR local iye2 debat ngn wa pasal ezam nih.

    Kejadah gila.Melaysia ni level roda2 kotaraya jek.Tayah la berangan lebih2

    ReplyDelete
  4. wa tak menolak sgt
    ezam tu trojan horse..
    cume advanced sgt ke
    politik msia ni..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste