Skip to main content

EPL penakut.


‘‘Bukan mudah untuk beraksi kemas apabila pasukan lawan tidak bermain bola sepak. Saya bangga dengan para pemain saya. Saya memberi jaminan kami akan ke London dengan semangat menyerang yang sama,’’ katanya.

Haha. Gua sekepala dengan lu. Tapi lu budus sket. Benda alah ni sepatutnya lu dah baca awal. Lama dah gua bagi cadangan nak ajar team2 bacul ni. Sapa suruh lu tak baca blog gua. Wakaka. (wa taip ketika game Man U ni beb. Boring ma. Man U satu gol dah.)

Hiddick (member betulkan gua. Hiddink rupanya. Haha), ni memang betul la. Genius bola. Dia tahu dan sedar diri.

Guardiola berkata, Chelsea bermain amat berhati-hati dengan meletakan enam pemain pertahanan dan hanya Didier Drogba berseorangan di bahagian depan.

Kompom Chelsea berkubu punya. Harap penalty. Man U kalau lawan Barca atau Real Madrid pun akan wat camni. Tak bola sepak sungguh. Hahaha.

So, lu kena musnahkan rentah berkubu dialah. Biar dia letak 6 defend pun, lu sepak dan clear jer bola dari kawasan lu. Biar game tu boring 15 minit pertama. Sebab nak lawan bacul ni beb.

Bila dah hilang rentak dia, Chelsea nak berkubu, Barca nak berkubu, Chelsea kompon akan perlahan2 bertukar kepada menyerang punya. So, stay lagi. Sekat dan clearkan bola. Chelsea serang lagi. Sekat dan clearkan bola.

Bila dia dah follow rentak, defend dia dah mula naik tinggi dan jauh dari keeper, baru lu try wat attack pantas. Kompom berkecai rentak Chelsea punya. Terduduk genius Hiddink. Hahaha. Cakap cam senang jer..



Comments

  1. aku sokong kakaka sebab liverpool dah out. Kat EPL mana ada dah team main 4-4-2 tah apa formasi la ni. MU pon sama akan main counter attack ja bila kat Emirates nanti. Liverpool jugak baguih tahun ni walau tak menang apa pon sebab tak main bola 15 minit ( Alex Ferguson yang kata ).
    Liverpool tahun ini bayaq kat Alex Ferguson 1-5 sebab tak pernah menang dalam liga 5 tahun. wakakakaka aku tengok muka merah alex ferguson kat Emirates kena perbodo dengan budak beringus wenger

    ReplyDelete
  2. power lu predict.. lu mmg kepala hotak "cayalah"!

    nnt wa komen lagi..kalut ni..

    -bukancalon-

    ReplyDelete
  3. chelsea akan mng!!!hidup chelsea!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.