Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 17, 2009

Didik PKR di Penanti : Penerangan siri 2

video
Oleh : AdukaTaruna

Ada beberapa persoalan dari awam berkenaan seruan untuk mengajar PKR sebelum mengamanahkan negara kita ini, satu amanah yang jauh lebih berat kepada PKR.

Negara berat beb. Nak serahkan negara, kita mahu dalam keadaan licin, stabil dan berkeupayaan. Sebab risiko besar. Kalau nak jaga DUN pun macam nak mampos, berkecai satu kerajaan negeri, rasuah, sedekah seks dan sebagainya, bagaimana lu nak harapkan peralihan kuasa pusat dengan licin nanti?

Lu tak tgk muka anak2 lu yang comel tu ke? Lu tak tgk muka orang rumah lu ke? Lu mahu ke negara kacau-bilau akibat iman dan akidah tahap bangsat pemimpin PKR yang akan diduga dan diuji menjelang peralihan kuasa di peringkat negara?

Dey.. kamon man. Jangan kemaruk sangat. Fikir anak2 lu, fikir orang rumah lu, fikir keluarga lu. Peralihan kuasa peringkat pusat, peringkat negara, dari kerajaan sejahat Firaun ni, boleh aman dan licin ke kalau yang menerima kuasa itu; iman, intelek, integrity tahap bangsat2 PKR?

Bangun dari imaginasi Melayu la. Keluar kejap dari bodoh otak Melayu. Tengok dan timbang jauh sikit. Balik rumah ni, lu tgk muka anak2 lu, wajah isteri lu. Kompiden ke lu situasi peralihan kuasa tu aman, happy, kalau sejahat Firaun nak serahkan kepada sebangsat dan sebodoh PKR? Mana otak lu?

Persoalan 1.

Bagaimana kalau sehingga PKR kalah? Bukankah UMNO akan ambil kesempatan memadamkan gelombang kebangkitan rakyat?
Pengaruh gua tahap mana beb. Pembaca blog gua banyak mana beb. Purata 1000 sehari. Itu pun orang yang sama. Suara gua tak sampai ke 100% pengundi BR Penanti. Hanya 5% kalau gua guna medium internet.

Dari 5%, hanya 1% mungkin setuju. Mungkin. So, tak munasabah kalau PKR kalah di Penanti. Sebab pengundi IQ bawah Anwar terlalu ramai di sana.

Motif seruan ini ialah tingkatkan statistik undi protes. Biar lepas keputusan nanti, protes kita termasuk dalam statistik. PKR akan buat bedah siasat. Walau tak banyak, apsal banyak undi rosak kali ni?

Kalau diorang tak faham juga, bermakna diorang super bangsat la. Bermakna, kompen peralihan kuasa peringkat negara itu akan lebih rumit, lebih huru-hara, lompat-melompat, tawar-menawar, rasuah-merasuah, ugut-mengugut. Berdarah sini-sana.

PKR beb, PKR. UMNO beb, UMNO! Dah la intelek out, iman pun tahap Ah Long.

Persoalan 2.

kita sedia maklum memilih pemimpin yg adil adalah wajib bg umat islam...kepada siapa undi yg kita berikan akan ditanya kelak...kt akan dpertanggungjawabkn
Deyy... gua bukan suruh lu undi BN ma. Bukan gua suruh lu undi si zalim BN, walau PKR pun standard yang sama juga.

Gua cadang, kepada sesiapa pengundi Penanti yang setuju, supaya undi rosak. Jangan undi sesiapa walau bebas. Statistik protes harus tinggi. Undi rosak harus tinggi dari biasa. Biar cecah hampir 1000. Tak menjejaskan kemenangan PKR punya.

Gua tak suruh lu undi protes PRU13 ma, gua suruh lu orang semua undi protes PRK Penanti. PRK Penanti sahaja. Bermakna, PKR didesak berubah sebelum bersedia menjaga negara kita.

Fikir beb, fikir. Keluar dari Melayu kejap. Jangan jadi bodoh melampau macam Boloq and Sonoko. Peralihan kuasa negara dari Firaun 50 tahun kepada Team Bangsat PKR, bukan perebutan kuasa antara kumpulan gangster. Berdarah sini-sana. Darurat sini-sana. Rasuah sini-sana.

Inilah masanya kita didik bangsat2 politik macam Anwar Ibrahim dan team PKR ni. Just PRK Penanti before PRU13, ma.

Gua akan jawab lagi soalan berbangkit pada siri ke 3. Insyaallah.


3 comments:

Anonymous said...

kau tak nampak ke duka
buat mcm ni bukan sbb undi protest sgt
taktau la kalau mmg motif kau
kalau motif aku nak ugut
kalau-kalau ada yg nak smpaikan pada nuar tu

adrenalin

Anonymous said...

Lu ingat kalu PKR tanding sendiri, tanpa bantuan DAP dan Pas, boleh menang ke?

alang said...

Gua nak try jawab soklan lu, persoalan pertama, lu ckp seribu org purata baca blog lu. Tapi lu ingat diorang ni semua bisu dan pekak ke,nak taknak diorang mesti hebohkan cerita2 panas dari blog lu ke sekurang2nya 2 or lebih org , mcm mak bapak diorang, anak cucu diorang , dan laki bini diorang. Ngam.
Persoalan kedua, bekas pepimpin pkr dah buat t**k kat kawasan tu. lu ingat pengundi situ, senang2 ke nak undi calon pkr yg lain. PAs plak mesti taknak letak calon kat situ takut org kata mensabotaj pakatan rakyat. So, dari lu suh org buat undu rosak byk2, baik lu jadi calon then suh orang yg atas pagar undi lu. Secara automatik,lu mesti jadi femes , blog lu pun mesti kena tempias. Bleh lu promote letak iklan byk2 kat blog lu mcm Wak ABO buat.haha. Amacam idea bangang dari wa. Hebat tak.

Cargas.