Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 20, 2009

Berdaulat la plak ulama sekor ni.

Oleh : AdukaTaruna

Hadi perjelas tentang Unity Gov beb. Gua rasa ni plan ketua team Hadi ni. Cikgu Pa. Haha. Dia licik, berpotensi tipu semua termasuk gua. Tapi payah sikit la. Gua kompom melawan punya. Gua kan Tok Bomoh. Tangkal keliling pinggang ni beb.

Gua nak sekeh ulama seorang ni guna visual. Tapi berdaulat la plak. Dari tadi tak lepas2. Ada jer hal. Tak puas hati gua.

1. Takleh donlot youtube. Mcm2 kaedah gua cuba donlot youtube penerangan Hadi isu Unity Gov kat youtube. Last2, gua uninstall gua punya real player, install balik. Baru dapat. Guna real player.

2. Bila dah dapat donlot, gua kene konbet fail tu plak. Sebab ulead 9 tak support flv. Dah meraban gua nak cari konbeter free. Dapat. Error la plak. Mahu gua kena format laptop gua ni. Haha.

Takper2. Sebagai pejuang sejati (hahaha) gua akan guna komp member gua. Biar member gua skali kena kifarah. kui kui kui.

Nak kencing orang awam yeeaaaa... siap la 2 ekor ni. Hadi n Cikgu Pa. Hadapilah debik mendebik dalam dunia intelek terbuka. Gua bagi satu sekeh dulu.

1. Nampak sgt tak ikhlasnya team Hadi ni dalam Unity Gov. Time bagi cadangan, tak nak jelaskan. Terpinga2 rakyat harapkan penjelasan, garis panduan. Time nak hadapi pemilihan PAS, time SU akhbar lu dah terlungkup, baru terhegeh2 serupa Anwar nak jelaskan.

Politik dulu baru rakyat yeeaaaaa..... macam Anwar yeaaaa.... main bangsat yeeaaaa..... siap la gua maki lepas ni.

9 comments:

Anonymous said...

guna gomplayer le tengok.. ringan jer....

alang said...

Erlo bro aduka. klau nak download file2 kat utube or converter just masuk web softz.tk situ byk software2 lanun untuk dimuat turun.
Cargas.

AdukaTaruna said...

masalahnya xp gua ni kuar error. haha. padan muka gua. gua try guna komp lain la.

pape pun tq byk2 aaa..

maymot said...

qoute : "Politik dulu baru rakyat yeeaaaaa..... macam Anwar yeaaaa.... main bangsat yeeaaaa....."

perghh...ayat cam ahmad nisfu..

patut ujung ayat tu ada gelak ala2 jin...cam jin dalam citer ahmad albab...

AdukaTaruna said...

welkam bek kak memot. selamat demom dari sayeee.. haha

Shannaro said...

Hah siot kutuk ulamak...
lu biar betoi AT.. hahaha

nanti lepas lu mati lu nak ikut sapa? xkan nk ikut Berg? haha. Lu akan cari pewaris nabi. Klu sume pewaris nabi lu kutuk, lu nk ikut sape nnt.

lu bukannye ade ilmu kashaf ke takwil apa2 ke. lu main rembat je dgn ilmu itam bomoh lu. wakaka. buduh nye AT. sume lu pikir lu betul.

ulama nampak le apa yg patut buat. selain apa yg tsurat, ade benda tsirat yg dorang nampak, yg lu x nampak. yg kebomohan lu x nampak. lu ada sikit gen umno, mmg x paham apa yg wa tulis ni.

skarang ni wa nampak ada suatu ptembungan yg dirancang dlm pas, yg dalangnya wa tak tau sape. tp akibatnya nnt akan melemahkan pas. dah umno lemah, xkan pas pn akan trima nasib sama.

lu kena ingat, kemenangan pr kali ni adalah kemenangan sparuh masak. akan terus diuji-Nya. x payah la lu dok laung2 untuk rakyat,untuk rakyat..uatamakan rakyat... bla2...

bukannye dorang pemimpin x tahu, dorang ni plu keje utk rakyat. tp mungkin sbb dorang jd besar kepala mcm lu kata, xpun dorang ni mcm fairuz - masalah disiplin , ada pulak yg bangang mcm 3 ekor katak, dan mcm2 lg. smua ni mmg pasti blaku. sbb kemenangan yg dtg adalah separuh masak beb. bukan kemenangan tulen. menang sbb Bn lembik. menang atas isu. bukan menang sbb Islam dan tarbiyah.

lu org mintak2 kemenangan. Dia kasi la lu menang, wlpun Dia dh tetapkan lu akan menang suatu hr nnt - menang total, tp lu orang kalut, kemaruk nk menang. So Dia kasi la lu org menang juga sbb lu selalu mintak, tp x berlapik.

so, x payah la fanatik sgt dgn rakyat. itu rakyat ini rakyat. mmg lu betul, tp tu la hakikat, menang atas isu, bkn atas faktor tarbiyah. sbb xda tarbiyah ni la, kemenangan susah nk diisi. tambah2 mangkuk2 pkr.

lg satu, tahaluf dgn dap tu perlu dilihat balik. jgn sampai tgadai smua. wa yakin, tg hadi bulih handle. lu saja cakap dia lembab. dia di atas dia tau la apa yg dia buat. wa harap la mcm tu. wa harap Allah tolong dia, sbb dekatnya dia kpd Allah lebih dr lu, lebih dr wa.
klu org lain, susah beb. nk cr org strategis yg taqwa mcm tg hadi, mmg susah beb. lu, Berg dan skutu2 lu kt blog lu ni belum tentu tawa mcm tg hadi. pastu lu sendiri prasan lu ni strategis tahap gaban. wakakaka...

kali ptama wa menyampuk kat ruang komen ni.

Berg said...

uit.. pedas gak budak shannora nie.. hehehe... wa ada guriskan hati lu dalam meeting ke bro??.. kalau ada wa mintak ampun... wakaka...

Budak aduka nie dah berbaiah dnegan wa... dia pengikut wa yang setia.. wakaka...

Sabtu nie muktamar Parit Buntar... lu trun la shannora... wa skang dah masuk zone futur.. wakaka...

Anonymous said...

ni berg tko ke? adehhh tgk muka cam ok tp dlm ati emmmmm xtau nak cite la..ikot pandai ko le..ko kan hebat wakakaka

Shannaro said...

meeting pe lak Berg? kita pnah meeting skali ke? hahaha... lu rasa wa ni bdak usm ke

lu rasa pedas ke? klu lu rasa tguris, wa pon nk mintak maap. lu pon x kenal wa. tp klu lu tgk wa, rasanya lu kenal kot. tp bio le dulu wakaka

tgk laa. zone futur tu jauh ke dr parit buntar? haha lu turun laa. bw aduka ni skali. kan dia setia dgn lu gehehe