Skip to main content

Berdaulat la plak ulama sekor ni.

Oleh : AdukaTaruna

Hadi perjelas tentang Unity Gov beb. Gua rasa ni plan ketua team Hadi ni. Cikgu Pa. Haha. Dia licik, berpotensi tipu semua termasuk gua. Tapi payah sikit la. Gua kompom melawan punya. Gua kan Tok Bomoh. Tangkal keliling pinggang ni beb.

Gua nak sekeh ulama seorang ni guna visual. Tapi berdaulat la plak. Dari tadi tak lepas2. Ada jer hal. Tak puas hati gua.

1. Takleh donlot youtube. Mcm2 kaedah gua cuba donlot youtube penerangan Hadi isu Unity Gov kat youtube. Last2, gua uninstall gua punya real player, install balik. Baru dapat. Guna real player.

2. Bila dah dapat donlot, gua kene konbet fail tu plak. Sebab ulead 9 tak support flv. Dah meraban gua nak cari konbeter free. Dapat. Error la plak. Mahu gua kena format laptop gua ni. Haha.

Takper2. Sebagai pejuang sejati (hahaha) gua akan guna komp member gua. Biar member gua skali kena kifarah. kui kui kui.

Nak kencing orang awam yeeaaaa... siap la 2 ekor ni. Hadi n Cikgu Pa. Hadapilah debik mendebik dalam dunia intelek terbuka. Gua bagi satu sekeh dulu.

1. Nampak sgt tak ikhlasnya team Hadi ni dalam Unity Gov. Time bagi cadangan, tak nak jelaskan. Terpinga2 rakyat harapkan penjelasan, garis panduan. Time nak hadapi pemilihan PAS, time SU akhbar lu dah terlungkup, baru terhegeh2 serupa Anwar nak jelaskan.

Politik dulu baru rakyat yeeaaaaa..... macam Anwar yeaaaa.... main bangsat yeeaaaa..... siap la gua maki lepas ni.

Comments

  1. guna gomplayer le tengok.. ringan jer....

    ReplyDelete
  2. Erlo bro aduka. klau nak download file2 kat utube or converter just masuk web softz.tk situ byk software2 lanun untuk dimuat turun.
    Cargas.

    ReplyDelete
  3. masalahnya xp gua ni kuar error. haha. padan muka gua. gua try guna komp lain la.

    pape pun tq byk2 aaa..

    ReplyDelete
  4. qoute : "Politik dulu baru rakyat yeeaaaaa..... macam Anwar yeaaaa.... main bangsat yeeaaaa....."

    perghh...ayat cam ahmad nisfu..

    patut ujung ayat tu ada gelak ala2 jin...cam jin dalam citer ahmad albab...

    ReplyDelete
  5. welkam bek kak memot. selamat demom dari sayeee.. haha

    ReplyDelete
  6. Hah siot kutuk ulamak...
    lu biar betoi AT.. hahaha

    nanti lepas lu mati lu nak ikut sapa? xkan nk ikut Berg? haha. Lu akan cari pewaris nabi. Klu sume pewaris nabi lu kutuk, lu nk ikut sape nnt.

    lu bukannye ade ilmu kashaf ke takwil apa2 ke. lu main rembat je dgn ilmu itam bomoh lu. wakaka. buduh nye AT. sume lu pikir lu betul.

    ulama nampak le apa yg patut buat. selain apa yg tsurat, ade benda tsirat yg dorang nampak, yg lu x nampak. yg kebomohan lu x nampak. lu ada sikit gen umno, mmg x paham apa yg wa tulis ni.

    skarang ni wa nampak ada suatu ptembungan yg dirancang dlm pas, yg dalangnya wa tak tau sape. tp akibatnya nnt akan melemahkan pas. dah umno lemah, xkan pas pn akan trima nasib sama.

    lu kena ingat, kemenangan pr kali ni adalah kemenangan sparuh masak. akan terus diuji-Nya. x payah la lu dok laung2 untuk rakyat,untuk rakyat..uatamakan rakyat... bla2...

    bukannye dorang pemimpin x tahu, dorang ni plu keje utk rakyat. tp mungkin sbb dorang jd besar kepala mcm lu kata, xpun dorang ni mcm fairuz - masalah disiplin , ada pulak yg bangang mcm 3 ekor katak, dan mcm2 lg. smua ni mmg pasti blaku. sbb kemenangan yg dtg adalah separuh masak beb. bukan kemenangan tulen. menang sbb Bn lembik. menang atas isu. bukan menang sbb Islam dan tarbiyah.

    lu org mintak2 kemenangan. Dia kasi la lu menang, wlpun Dia dh tetapkan lu akan menang suatu hr nnt - menang total, tp lu orang kalut, kemaruk nk menang. So Dia kasi la lu org menang juga sbb lu selalu mintak, tp x berlapik.

    so, x payah la fanatik sgt dgn rakyat. itu rakyat ini rakyat. mmg lu betul, tp tu la hakikat, menang atas isu, bkn atas faktor tarbiyah. sbb xda tarbiyah ni la, kemenangan susah nk diisi. tambah2 mangkuk2 pkr.

    lg satu, tahaluf dgn dap tu perlu dilihat balik. jgn sampai tgadai smua. wa yakin, tg hadi bulih handle. lu saja cakap dia lembab. dia di atas dia tau la apa yg dia buat. wa harap la mcm tu. wa harap Allah tolong dia, sbb dekatnya dia kpd Allah lebih dr lu, lebih dr wa.
    klu org lain, susah beb. nk cr org strategis yg taqwa mcm tg hadi, mmg susah beb. lu, Berg dan skutu2 lu kt blog lu ni belum tentu tawa mcm tg hadi. pastu lu sendiri prasan lu ni strategis tahap gaban. wakakaka...

    kali ptama wa menyampuk kat ruang komen ni.

    ReplyDelete
  7. uit.. pedas gak budak shannora nie.. hehehe... wa ada guriskan hati lu dalam meeting ke bro??.. kalau ada wa mintak ampun... wakaka...

    Budak aduka nie dah berbaiah dnegan wa... dia pengikut wa yang setia.. wakaka...

    Sabtu nie muktamar Parit Buntar... lu trun la shannora... wa skang dah masuk zone futur.. wakaka...

    ReplyDelete
  8. ni berg tko ke? adehhh tgk muka cam ok tp dlm ati emmmmm xtau nak cite la..ikot pandai ko le..ko kan hebat wakakaka

    ReplyDelete
  9. meeting pe lak Berg? kita pnah meeting skali ke? hahaha... lu rasa wa ni bdak usm ke

    lu rasa pedas ke? klu lu rasa tguris, wa pon nk mintak maap. lu pon x kenal wa. tp klu lu tgk wa, rasanya lu kenal kot. tp bio le dulu wakaka

    tgk laa. zone futur tu jauh ke dr parit buntar? haha lu turun laa. bw aduka ni skali. kan dia setia dgn lu gehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste