Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 28, 2009

Barcelona VS Chelsea

Oleh : AdukaTaruna

Seperti sedia maklum, Gus Hiddick digelar genius bola sepak. Kejayaan dia membawa beberapa pasukan kerdil di pentas Piala Dunia sangat dikagumi.

So, berasaskan reputasinya, wa susah nak ramal sama ada dia mengetahui pembolehubah kekuatan tengah padang dalam satu-satu perlawanan bola sepak, atau tidak. Kerana pada gua, pembolehubah terbesar terletak di kawasan tengah. Mungkin berbeza pada manusia lain.

Untuk itu, keadaan tergantung kepada 2.

1. Seandainya Hiddick tahu tengahnya lebih lemah berbanding Barca, maka, dia tidak akam membazirkan tenaga atau mengerahkan keselurhan kekuatan pasukan hanya untuk tengah.

Pilihan tiada, terpaksa bermain berkubu-serang balas. Apatah lagi game di tempat lawan. So, jika keadaan ini berlaku, gua menjangkakan keputusan 0-0.

2. Jika menyoroti beberapa perlawananChelsea kebelakangan ini, wa mendapati, Chelsea adalah pasukan yang begitu bernafsu di bahagian tengah. Jika nafsu ini kekal dalam perlawanan menentang Barca, gua ramal pertahanan, sayap kriri kanan akan membantu tengah.

So, keputusan Barca 4, Chelsea 0; atau Barca 6, Chelsea 0.

Akhir kata, macam biasa. Kalau salah, bermakna, jaminan duit pengeras dipulangkan. Hahaa..

6 comments:

blues untuk rakyat said...

bro.....


lu da over la tu.....


jangan melampau bagi keputusan yang besor2.....


CHELSEA (38) vs BARCELONA (-1)


kahj...kah...kah.....

Che said...

barca maen open so chelsea kene maen ketat la pd defend tu..mikel ngn essien perlu close down setiap pmain barca yg pgg bola so barca akan sentiasa berada dlm keaddan tetekan yg berterusan..dan messi perlu dikawal rapi kerana setakat ni messi adalah antara pemain yg mampu bermain cantik walaupun dalam keadaan yg tertekan because he's enjoying the game not playing the game..

chelsea akn cuba mngekalkan possession permainan dan mngelakkan kesilapan kecil dr sudut hantaran pendek kerana barca amat laju dlm mencari gol yg disebabkan kesilapan hantaran..

sbg pundit tak berlesen, wa predict barca mng tp dgn jumlah gol yg amat kecik...

joepengkalan said...

wakakak...gua dgn penuh riak dan belagak nye pilih celsi seri malam ni..seken league nanti baru celsi pukul barca....aku berani tukar blog aku jadi warna pink seminggu kalo tilikan aku salah malam ni..wkakakak

Anonymous said...

kepala hotak lu AT, chelsea menang sorak kampung tergadai pagi nnt...

lu bukan tatau..lu nampak dalam mangkuk megi lu tapi lu tak leh trima keadaan ni..

lepas chelsea mng ngan barca, penyokong barca merusuh..

hampir semua pemain chelsea mati..

wakaka..

nah..awat tak amek..wa dah bosan dengan crita kepala hotak ni..

kepala hotak wa btoi! grrr!!!

-bukancalon-

Anonymous said...

pasal kawal tengah tu wa xbrape nak setuju...sebab kuat mana pon tengah kalau striker xperform xguna bai..yg lu dapat possession ngan shot on goal je la..haha. kalau lu dapat possession 98% pon tapi x score xguna kan??

but anyway, wa setuju barca 4 chelsea 0..wakaka..

-orang jauh-

Anonymous said...

waa tak nak ada kaitan dengan jew, so waa sokong barca menang 3-0 he he

fanatik