Skip to main content

Bangsat PKR buat hal lagi..

PKR minta Lim henti cakap tentang Fairus di media
Apr 20, 09 3:49pm
PKR hari ini meminta Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng supaya tidak melanjutkan lagi perbincangan melalui media mengenai tindakan bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin meletak jawatan sebagai ADUN kawasan Penanti, di Pulau Pinang.



Oleh : AdukaTaruna

Memang goblok. Politiking, politiking, politiking. Bangsat punya jemaah, bangsat punya parti. Deyy bangsat politik. Lim Guan Eng Ketua Menteri Penang ma. Tanggungjawab seluruh rakyat, hak keutamaan rakyat bawah dia.

Termasuk peranan tugas TKM1. Lu yang buat masalah, letak calon 'kanan' sebagai TKM1 sebelum ni, then kencing TKM1 tak cukup kanan lepas dia buat hal beb. Lu yang buat masalah kepada rakyat Penang, dan lu suruh KM Penang senyap? Memang bangsat punya parti.

Itu tanggungjawab dia. Pergolakan, ketidakselesaan rakyat perlu dijawab. Sebijik macam UMNO la plak. Tak boleh pulak guna media.

1. Deyy... bodoh. Kalau lu takut orang bercakap soal amanah lu, jangan pegang amanah!

2. Deyy.. bodoh. Kalau lu takut orang mempertikaikan lu guna keberkesanan media, keterbukaan media, tak payah cakap soal itu lagi. Meluat gua. Retorik!

3. Deyy bodoh. Orang pilih lu jaga padi. Tapi lu letak bangsat jaga padi. Padi ghaib skang ni. Then lu suruh semua tak bercakap, tak berbahas soal kebangsatan lu? Haram jadah serupa UMNO.

Berani buat berani tanggung la deyy.. Bangsat lu orang semua. Mempermainkan kepercayaan dan amanah rakyat.

Dey bangsat! Lu sepatutnya mohon maaf, bukan ugut sesiapa.

Comments

  1. Hai.. Abang Aduka..
    Jadi jadilah membangsatkan org.

    -orang kecil

    ReplyDelete
  2. Bro,meh wa tambah membangsat lagi.

    Kat belah utara ni dah bertiup kencang antara geng pembangkang yg konspirasi LGE yg jatuhkan Fairuz.Konon2 cina punya pasal tak suka melayu.

    Haih genetik melayu..bangsa sendiri serong mesti selalu nak salahkan bangsa lain.Letih wa dengar.

    Yg si ketua pon sama bangsat.Dok wat senyap buat hapa.Cita la bebetul.Wat menambah fitnah jek.

    Adeeii!

    ReplyDelete
  3. pas dan pkr memang bangsat pemimpinnya...aduka..aduka...aduka siapa yang layak memimpin pakatan rakyat??????aduka...aduka..aduka..

    ReplyDelete
  4. Aku rasa blog ni dah jadi blog maki hamun.. sumpah seranah.. eeii.. takut koi..

    -sedara siti

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste